Forse kritiek op belangrijke keuze in 'Lord of the Rings'

De Lord of the Rings-serie heeft ook zwarte personages en dat vinden sommige 'fans' maar niks.

Jim Pedd, 04-08-2022 19:56

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft heel wat kritiek te verwerken gekregen. Zo denken fans dat de serie niet trouw (genoeg) gaat zijn aan het bronmateriaal van schrijver J.R.R. Tolkien en vinden anderen dat de diverse cast niet past.
Een van de hoofdrolspeelsters, Nazanin Boniadi vertelt dat het kiezen voor een diverse cast bij The Lord of the Rings: The Rings of Power niet gedwongen was, maar gewoon past bij het verhaal en de wereld van Tolkien.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De diverse castleden zijn volgens Boniadi niet gecast om hun huidskleur. "Echt iedereen is gecast omdat ze de beste persoon voor die rol zijn, ongeacht de etniciteit of het ras. En dat vind ik enorm empowering," aldus de actrice tegenover de site Entertainment Weekly.

Eerder al zei haar coster Ismael Cruz Cordova ook van mening te zijn dat de diversiteit enorm belangrijk en ook belonend zal zijn. Cordova, die een elf genaamd Arondir speelt in The Lord of the Rings: The Rings of Power, vertelde:

"Ik droomde er altijd al van een elf te kunnen spelen. Maar die droom was ook een pijnlijke, omdat er geen elfen waren die er uit zagen zoals ik."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.
Bron: CBR

Lees meer over: Lord of the Rings, LOTR, Prime Video, Tolkien

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in