HBO Max gaat stoppen met maken van series

HBO Max gaat stoppen met maken van series

HBO Max moet flink geld besparen, lijkt het inmiddels op uit berichtgeving.

Jim Pedd, 5 augustus 2022 08:33

Nu de integratie met Discovery+ aan de horizon lonkt, horen we dat HBO Max mogelijk gaat stoppen met het maken van scripted TV-series.
HBO Max is het thuis van tientallen Warner Bros.-films en HBO-series. Daarnaast maakt men HBO Max Originals, die los staan van titels als Game of Thrones en Euphoria. Denk aan series als Tokyo Vice, Peacemaker en Our Flag Means Death, die behoren tot de projecten van HBO Max.

HBO Max-veranderingen
Sinds de fusie van Warner Bros. Discovery vorig jaar, werden plannen gelanceerd om HBO Max en Discovery+ samen te voegen.

Maandenlang is onduidelijk gebleven hoe die integratie er precies uit moest zien. Zeker is dat onder CEO David Zaslav heel wat veranderingen doorgevoerd zijn achter de schermen.

Dat leidt tot problemen voor HBO Max Original content. Het grootste slachtoffer? De 90 miljoen dollar (!) kostende film Batgirl waarin Leslie Grace de hoofdrol had en Brendan Fraser de schurk speelde.

Vandaag horen we via The Wrap dat het de bedoeling is dat HBO Max helemaal stopt met zijn afdeling die scripted TV-series ontwikkelt. 70 procent van het team zou op straat komen te staan en de rest zou voor HBO gaan werken.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: HBO Max, HBO

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws