search

Ons nieuws van vrijdag 5 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Bom Dia, Verônica' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Bom Dia, Verônica' seizoen 2

Dit seizoen verruilt het thema huiselijk geweld en mishandeling voor lompe wraak.

Regie: Jose Henrique Fonseca, Izabel Jaguaribe, Rog de Souza | Cast: Taniá Müller (Verônica Torres), Camila Morgado (Janete Cruz), Eduardo Moscovis (Cláudio Brandão), Antônio Grassi (Carvana), César Mello (Paulo), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-55 minuten | Jaar: 2022

In het tweede seizoen van Bom Dia, Verônica heeft de titelfiguur een behoorlijke transformatie ondergaan. En dan niet zozeer die van brunette naar blondine, maar die van gevoelige, beschadigde moeder die het werk van nalatige politieagenten overneemt naar koelbloedige moordenares die niet stopt totdat ze elke corrupte agent heeft uitgeschakeld. Het realistische aspect van het eerste seizoen over mishandeling en huiselijk geweld is jammer genoeg losgelaten voor een overdadig wraakepos.

Opvallend aan het eerste seizoen was dat tussen het heftige seriemoorden door een realistischer verhaal over mishandeling werd verteld. Deze verhaallijn draaide om Janete, die vastzat in haar relatie met Cláudio. Die gedroeg zich als een typische gaslighter: soms was hij poeslief, dan plotseling ongekend wreed en agressief, maar te allen tijde leugenachtig en manipulatief, waardoor zijn slachtoffer in een continue staat van verwarring en angst terechtkwam en zich uiteindelijk geen raad meer wist met de situatie.

Ter onderstreping van de ernst van dergelijke onderwerpen werd na elke aflevering verwezen naar een website waar slachtoffers van mishandeling en hun naasten zich konden melden voor hulp. In het tweede seizoen gebeurt dat nog steeds, maar deze melding voelt nu misplaatst. Bom Dia, Verônica is namelijk verworden tot een serie vol actie en sensatie, zonder ruimte om heftige onderwerpen als huiselijk geweld en mishandeling bespreekbaar te maken. Wie het eerste seizoen niet heeft gezien, zal zich dan ook afvragen wat de gedachte is achter die websitevermelding.

Daarmee gaat in het tweede seizoen een hoop verloren van wat Bom Dia, Verônica voorheen zo interessant en origineel maakte. Het bijzondere van deze serie was hoe de makers wisten te balanceren tussen geweld en intrige, waarbij het aangrijpende relaas van de timide Janete en haar mishandelende man nooit afdeed aan het spannende verhaal over een doorgeslagen seriemoordenaar en zijn bizarre bezigheden.

Ook protagonist Verônica kreeg voorheen nog een pijnlijk verleden mee dat haar diepgang gaf, maar is nu gedegradeerd tot bloeddorstige femme fatale en daarmee meer een mannenfantasie dan een herkenbare getraumatiseerde vrouw die de waarheid over de moord op haar moeder wil achterhalen. Eerder leek Verônica nog op zoek te gaan naar wie haar vader voor de moord op haar moeder liet opdraaien, maar dit lijkt niet langer een doel voor haar. Ze richt zich nu op de maffia in zijn geheel en is in haar eentje verantwoordelijk voor een hoop moorden, zo klagen haar tegenstanders.

Verônica is ditmaal helaas minder sympathiek en diepgaand. Ze moet voor sterk en dapper doorgaan, maar komt toch vooral agressief over, bijvoorbeeld wanneer ze tienermeisje Angela onder druk zet om te helpen haar machtsmisbruikende vader ten val te brengen. Dit gaat precies zoals ze in het vorige seizoen Janete moest overtuigen haar te helpen Cláudio te laten stoppen met moorden, maar dan met minder geduld en slechtere communicatie. Bij vlagen grenst dit gedrag aan stalken, waardoor het haaks staat op de boodschap van het eerste seizoen, ook al doet deze verhaallijn onnodig veel denken aan het subplot van seizoen een.

Deze herhaling van zetten is dan ook een van de zaken die uit het eerste seizoen zijn overgebleven, naast de aanhoudende verwarring over Verônica's baan: is ze nu politieagente of niet? Haar collega's noemen haar 'escriba', wat de Nederlandse ondertiteling vertaalt als 'griffier' of 'notaris', en benadrukken dat ze zich niet aan echt politiewerk zou moeten wagen, wat de suggestie wekt dat ze slechts een secretaresse is. Maar waarom draagt ze dan een penning en een wapen, en noemt zichzelf vaak politieagente? Het is een mysterie dat waarschijnlijk nooit ontrafeld zal worden.

Bom Dia, Verônica vertelt niet langer het verhaal van iemand in wie de kijker zich kan verplaatsen, met menselijke onderwerpen waar velen daadwerkelijk mee in aanraking komen. Het is nu vooral een verhaal over knettergekke sociopaten en hun ondergang. Dat kan nog steeds interessant zijn voor wie ervan houdt, maar de eenzame disclaimer die trouw blijft verschijnen aan het eind van elke aflevering, slaat hierdoor als een tang op een varken.

★★☆☆☆

Bom Dia, Verônica is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Europese abonnees niet blij met beslissing HBO Max
Series / Nieuws

Europese abonnees niet blij met beslissing HBO Max

In Europa laat de samensmelting van HBO Max en Discovery+ nog tot 2024 op zich wachten...

Toen de overname van Warner Bros. door Discovery werd afgerond ontstond er meteen onduidelijkheid over het lot van de streamingdiensten HBO Max en Discovery+. Ondertussen is daar meer duidelijkheid rond gekomen. Vooral de Europese abonnees zijn echter niet echt blij met de beslissing die werd genomen.

In ieder geval is ondertussen bekend dat HBO Max en Discovery+ samen zullen smelten tot één streamingdienst. In de Verenigde Staten zal deze samensmelting reeds gebeuren in de zomer van 2023. Voor Europa geldt dat we echter nog een flink stuk langer moeten wachten.

2024
De samensmelting van de twee streamingdiensten staat in Europa pas gepland voor het begin van 2024. Warner Bros. Discovery CEO JB Perrette benadrukte eerder reeds dat het samenvoegen van de beide streamingdiensten omwille van het sterke verschil in content nog een behoorlijke uitdaging zal gaan vormen.

Door het samenvoegen van de beide streamingdiensten doemt de vraag ondertussen ook op of abonnees straks rekening zullen moeten gaan houden met een prijsstijging voor hun abonnement. Die kans is toch op z'n minst reëel te noemen.

Van zodra er hier meer over bekend is lees je het uiteraard hier op Serietotaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Op zoek naar een seksueel roofdier in 'Bom Dia, Verônica' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Op zoek naar een seksueel roofdier in 'Bom Dia, Verônica' seizoen 2

In het tweede seizoen dienen er zich een aantal gloednieuwe cases aan die moeten worden onderzocht...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de Braziliaanse serie Bom Dia, Verônica kon rekenen op heel wat populariteit. Ondertussen is het tijd geworden om met het tweede seizoen aan de slag te gaan. Deze staat immers vanaf vandaag op Netflix.

In het eerste seizoen van Bom Dia, Verônica moest Veronica aan de slag gaan om een zelfmoord te onderzoeken. In het nieuwe seizoen is er sprake van een aantal nieuwe, belangrijke cases. Zo gaat ze op zoek naar een seksueel roofdier en maakt ze kennis met een echtpaar dat er duidelijk gruwelijke plannen op nahoudt.

Tainá Müller
Uiteraard is de hoofdrol in het tweede seizoen van Bom Dia, Verônica opnieuw weggelegd voor Tainá Müller. Zij kruipt dan ook opnieuw in de huid van Verônica. De cast van de reeks bestaat verder ook uit namen zoals Elisa Volpatto, Adriano Garib, Silvio Guindane en César Mello.

Voor de reeks geldt dat ze is gebaseerd op de gelijknamige roman die op de markt werd gebracht door Raphael Montes. Hij is trouwens ook verantwoordelijk voor de productie van de reeks.

Bom Dia, Verônica is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'The Sandman' van Netflix: epische fantasy!
Series / Featured

Recensies 'The Sandman' van Netflix: epische fantasy!

De eerste reviews van The Sandman van Netflix stromen binnen, is het ook wat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft vandaag dan eindelijk de langverwachte serie The Sandman gelanceerd. Een verfilming die al decennia in de maak is, dus fans zullen blij zijn dat 'ie er eindelijk ook echt is.

The Sandman is gebaseerd op de gelijknamige comic van Neil Gaiman en laat zien hoe Dream, de verpersoonlijking van onze dromen, honderd jaar gevangen wordt gezet. Als hij eindelijk vrijkomt, is zijn rijk in verval en moet hij het zien te repareren. Maar daarvoor heeft hij ook zijn gereedschappen nodig en krijgt hij felle tegenstand van ontsnapte nachtmerries en demonen.

De recensies
Is Netflix erin geslaagd de comics van Neil Gaiman goed te verfilmen? Daar lijkt het wel op!

The Hollywood Reporter: "The Sandman zit misschien net iets te vast in zijn maniertjes. Het is een prima serie, met prachtige CG-settings (stel je voor: Asgard ontmoet Rivendell en dan heb je het kasteel van Dream), een likable cast en een zo nu en dan ontwapenende nieuwsgierigheid voor de menselijke conditie. Maar hij zit te veel gevangen in glas om echt vrijelijk door de dromenwereld te lopen waarin hij wil lopen."

Variety: "De serie onderscheidt zich van die Netflix-pogingen om geliefd materiaal tot leven te brengen, dat daardoor vaak plat slaat. Meest opvallend, ten minste vanuit het perspectief van deze uitgeputte TV-criticus, is dat het seizoen zijn materiaal economisch benadert met geen enkele aflevering van langer dan 54 minuten en een slimme narratieve structuur. [...] Met genoeg voortstuwend vermogen, rechtvaardigt The Sandman van Netflix zijn bestaan."

ComicBook: "Het team van The Sandman heeft de comics van Dream genomen en er een waardige verfilming van een verhaal van gemaakt dat, uiteindelijk, draait om hoe we het spul van dromen nemen en toepassen op onze levens, onze kunsten en onze relaties. En na het zien van de tease aan het einde van seizoen 1, zullen kijkers zeker dromen van wat er hierna komt."

The Guardian: "Voor fans zal het voelen alsof dit het wachten waard is geweest. En voor nieuwkomers van de wereld van Sandman, is er genoeg te ontdekken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde verhaal 'American Horror Story'-veteraan voor seizoen 11
Series / Nieuws

Einde verhaal 'American Horror Story'-veteraan voor seizoen 11

De actrice, die in elk seizoen zat behalve '1984', is waarschijnlijk afgeschreven voor seizoen 11.

Deze dinsdag kwam het heuglijke nieuws naar buiten dat deze herfst seizoen 11 van American Horror Story naar FX zal gaan. De toekomst van de horrorserie is nu veiliggesteld, maar niet die van actrice Sarah Paulson. Het ziet er namelijk naar uit dat zij niet terug zal keren in de anthologieserie.

In de horrorserie keerde elk seizoen veel acteurs terug om nieuwe personages te spelen. Ook Sarah Paulson deed mee aan de roulette, en speelde onder andere de rollen van Billie Dean Howard en Lana Winters in de eerste twee seizoenen.

Ze speelde vervolgens in elk seizoen, behalve het seizoen 1984. Maar, zo vertelde ze tegen Variety, dit is niet meer het geval voor een aankomend seizoen.

Horror maakt vroeg oud
Tegen Variety vertelde Paulson de redenen waarom ze het niet langer ziet zitten. Paulson: "Het is niet dat ik er niet voor open sta. Ik sta er altijd voor open, maar ik heb het gevoel dat ik het al een lange tijd doe, en mensen zouden maar ziek van me worden…"

Ze voegde eraan toe: "Het is ook mijn zenuwstelsel. Er was een tijd toen ik jonger was dat ik dacht: 'Ik kan dit de hele nacht doen. Ik vind het geweldig!' Nu ben ik zo van, 'Mama is moe!'"

Over seizoen 11 van American Horror Story is op dit moment nog bar weinig bekend. Eerder dit jaar werd onthuld dat seizoen 11 wederom één verhaal zal worden, in tegenstelling tot het tiende seizoen, dat was opgedeeld in twee verhalen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze DC-serie ontsnapt aan immense bezuinigingen Warner Bros.
Series / Nieuws

Deze DC-serie ontsnapt aan immense bezuinigingen Warner Bros.

Na bezorgde reacties van fans wist de regisseur de gemoederen te sussen met geruststellend nieuws.

De recente bezuinigingen van Warner Bros. Discovery hebben veel fans de stuipen op het lijf gejaagd. Meerdere series en films hebben moeten sneuvelen, en sommige fans begonnen al te twijfelen aan het bestaansrecht van het tweede seizoen van HBO-serie Peacemaker. James Gunn reageerde op sociale media dat ze zich nergens zorgen over hoefde te maken.

CEO David Zaslav van Warner Bros. Discovery is de laatste tijd op de grimmige missie om drie miljard dollar te besparen binnen het entertainmentdepartment van het bedrijf. Door de fusie tussen Warner Bros. en Discovery in april is er plots de ruimte gekomen om een hoop films en series te schrappen.

Onder andere de film Batgirl heeft moeten sneuvelen door deze keuzes van Zaslav. Ondanks dat de film al bijna klaar was met postproductie en 90 miljoen dollar kostte, deed hij dit zonder al te veel hartzeer. Genoeg reden om te vrezen voor de toekomst van je lievelingsseries dus.

De veiligheid van Peacemaker
Gelukkig wist James Gunn, regisseur van Peacemaker, al snel de fans van de serie gerust te stellen op Twitter. Zie de Tweet hieronder.


HBO's Peacemaker is gelukkig dus veilig, maar welke andere producties lopen nog gevaar?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Sandman'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Sandman'

In deze overvolle en richtingloze stripverfilming krijgen details te veel aandacht terwijl belangrijke zaken worden weggemoffeld.

Regie: Jamie Childs, Andrés Baiz, Mairzee Almas, e.a. | Cast: Tom Sturridge (Morpheus/Dream), Boyd Holbrook (The Corinthian), Patton Oswalt (Matthew de raaf), David Thewlis (John Dee), Vivienne Acheapong (Lucienne), Vanesu Samunyai (Rose Parker), Sandra James-Young (Unity Kincaid), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 37-54 minuten | Jaar: 2022

Het is haast een onmogelijk opgave om de geschiedenis, vele verschijningsvormen en alter ego's van de DC-superheld Sandman helder op een rijtje te zetten. De bekende Britse schrijver Neil Gaiman gaf eind jaren tachtig een nieuw draai aan de comicserie uit de jaren zeventig, waarbij hij zich richtte op Morpheus/Dream als de Sandman. Decennialang waren er plannen om deze bejubelde stripreeks naar het witte doek te brengen, maar dat resulteerde in een ware productiehel. Na vele versies te hebben afgekeurd gaf Gaiman akkoord voor een tiendelige Netflix-serie waarvoor hij zelf als producent optrad.

Morpheus/Dream heeft als meester van de dromen onder meer het vermogen nachtmerries te scheppen die de wakkeren het leven zuur maken. Hij maakt deel uit van een kosmische familie genaamd The Endless, waarbinnen het allesbehalve pais en vree is. Wanneer Morpheus door een occult ritueel gevangen wordt genomen, verdwijnt hij ruim een eeuw van het toneel. Eenmaal bevrijd blijkt zijn koninkrijk in verval geraakt en zijn drie belangrijkste hulpstukken (een rode edelsteen, een masker en een zakje met zand) hem ontnomen. Aan hem de taak deze artefacten terug te vinden, terwijl vanuit alle hoeken gevaar loert.

The Sandman is een perfect voorbeeld van een verfilming waarbij de schrijver van het bronmateriaal afstand had moeten houden. Het universum dat Gaiman creëerde is zo omvangrijk en complex dat het onmogelijk te vatten is in slechts tien afleveringen van gemiddeld driekwartier. Je moet dan ook voortdurend je hoofd aan het werk zetten om te bevatten wat er allemaal speelt en hoe alles in elkaar grijpt. Het is dan ook schier onmogelijk om relaxt achteroverhangend het allemaal op je af te laten komen. Je moet er echt je kop bij houden.

Daar komt bij dat met grote regelmaat concepten en situaties voorbijkomen die in bijzinnen door de personages worden geuit, maar die van de kijker verlangen dat ze weer helemaal hun bevattingsvermogen resetten. De makers doen dit zelfs met bijfiguren, waaronder niet de minste. Zo gaat Morpheus de strijd aan met de duivel, bezoekt hij drie wijze vrouwen die doen denken aan de heksen van MacBeth en reist hij voortdurend tussen droom en werkelijkheid. Het is allemaal een behoorlijk verwarrende toestand en het lukt de makers maar niet om het allemaal rustig te laten indalen.

Wat niet helpt is dat dat schrijvers zich verliezen in ogenschijnlijke details. Zo is een hele aflevering gewijd aan Morpheus' zus de Dood. Een prachtige emotionele aflevering, maar hij valt uit de toon in het grotere verhaal. Dan is er weer driekwartier die zich geheel afspeelt in een Amerikaanse diner, waarin de bezitter van de rode edelsteen iedereen weet te manipuleren. Een derde voorbeeld is de ontmoeting die Morpheus elke eeuw heeft met een man die maar niet wil sterven. Het zijn uitstapjes die afleiden van de hoofdmoot en enkel functioneel lijken in het demonstreren van Gaimans tomeloze fantasie.

Op twee derde van de serie vormt zich een nieuwe verhaallijn, waardoor alles weer omver wordt gegooid en een overdaad aan extra personages de boel vooral komt ophouden. Deze ontwikkeling leidt misschien tot nieuwe invalshoeken, maar brengt ook eindelijk enige richting in een verhaal dat alle kanten opschiet. Wat bij niet helpt zijn de matige visuele effecten van met name de eerste helft. De greenscreens waren kennelijk niet aan te slepen en vaak heb je het idee dat je zit te kijken naar een matig computerspel waartegen een monotoon spelende hoofdrolspeler compleet wegvalt.

The Sandman is wat de Amerikanen een 'mixed bag' zouden noemen. De fantasie van Neil Gaiman blijkt simpelweg te omvangrijk voor tien afleveringen. En dan te bedenken dat hier nog maar twee reeksen zijn verfilmd. Een voortzetting lijkt dan ook onvermijdelijk, als is het maar omdat na tien aflevering wordt geëindigd met een enorme cliffhanger. Het is te hopen dat de makers in de toekomst meer focus weten te behouden en dat Gaiman als veel te betrokken producent het werk aan anderen overlaat.

★★☆☆☆

The Sandman is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'She-Hulk' een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'She-Hulk' een tweede seizoen?

De kans is zeker aanwezig dat het verhaal over de vrouwelijke Hulk verder wordt uitgediept.

Kat Coiro, regisseur en uitvoerend producent van She-Hulk heeft zich in een nieuw interview uitgesproken over wat de kans is dat we een tweede seizoen van de serie krijgen. Lees hieronder wat Coiro hierover te vertellen had.

She-Hulk: Attorney at Law werd in 2019 aangekondigd en is de laatste serie in fase 4 van het MCU. Tatiana Maslany speelt de rol van Jennifer Walters, een advocaat die superkrachten krijgt. Na een auto-ongeluk wordt Walters' bloed 'aangetast' door dat van Bruce Banner (Mark Ruffalo) en verandert ze in de boomlange She-Hulk.

Alles is mogelijk
Tijdens een recent interview met Entertainment Weekly werd Coiro gevraagd of She-Hulk een tweede seizoen gaat krijgen. Maar de regisseur moest al direct toegeven dat dit voornamelijk afhangt van Marvel Studios-hoofd Kevin Feige. Coiro gaf de volgende reactie:

"Alleen Kevin Feige kan antwoord geven op die vraag. Het is in elk geval zeker mogelijk dat er een tweede seizoen komt. Het kan ook zijn dat She-Hulk op komt draven in andere Marvel-projecten. Ik heb geen idee. Maar als je Bruce en Jen, She-Hulk en He-Hulk, samen ziet, wil je dolgraag meer van zien van hun dynamiek."

She-Hulk is vanaf 17 augustus a.s. te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TikTok-video verraadt de productie van 'Moon Knight' seizoen 2?
Series / Nieuws

TikTok-video verraadt de productie van 'Moon Knight' seizoen 2?

In de video lijken de hoofdacteur en de regisseur van de Marvel-serie erg zeker over de zaak.

Moon Knight is een recente Disney Plus-serie, die prima ontvangen werd door het brede publiek. Er was nog niet officieels uitgebracht over een mogelijk tweede seizoen, maar een recent opgedoken TikTok-video lijkt iets anders te suggereren. Is dit een rapportage van een uit de hand gelopen vakantie, of is dit een eerste hint voor een tweede seizoen?

Acteur Oscar Isaac, die Marc Spector speelt in de superheldenserie, was in een TikTok-video samen te zien met Mohammed Diab, die de serie regisseerde. In de video waren ze allebei nogal mysterieus over het nieuwe seizoen, maar Isaac lijkt te impliceren dat ze in Caïro zijn voor de voorbereidingen van seizoen 2.

Mohammed Diab is van oorsprong Egyptisch, en werd bekend door zijn debuutfilm Cairo 678. Deze film kwam een maand voor de Egyptische Revolutie uit, en is kenmerkend voor de activistische stijl van Diab. Daarnaast heeft hij dus ook de taak op zich genomen om Moon Knight in de VS tot een succesvolle serie te maken.

De toekomst van de serie
In de TikTok-video antwoordt Isaac resoluut op de vraag of er een tweede seizoen komt. Isaac: "Waarom zouden we anders in Caïro zijn?!"

@hayaattiaaa Since y'all have been asking #oscarisaac #mohameddiab #moonknight ♬ original sound - haya

Het is niet officieels, maar het is in ieder geval een goede hint. Tijdens de D23-presentatie volgende maand zal Marvel mogelijk meer duidelijkheid geven over de toekomst van Moon Knight.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt er een heerlijke week van!
Series / Featured

Netflix maakt er een heerlijke week van!

Netflix voegde al deze series nieuw toe aan zijn aanbod, de afgelopen 7 dagen.

Elke vrijdag zetten we de nieuwe series die Netflix heeft toegevoegd aan zijn aanbod voor je op een rij. Deze week was het druk, met als highlight de behoorlijk epische fantasyserie The Sandman!

Better Call Saul (S06E11): Verleden en heden botsen als Gene weer in contact komt met iemand uit zijn tijd in Albuquerque en een plan beraamt om snel geld te verdienen.

Café Minamdang: Een verdacht bedrijf biedt de diensten aan van een zogenaamd alwetende sjamaan. Dit trekt de aandacht van een politie-inspecteur die zich vastbijt in de zaak.

Big Tree City (seizoen 1): Een team dierenhelden met speciale vaardigheden en snelle voertuigen werkt samen om Big Tree City veilig te houden en de lastigste problemen van de stad op te lossen.

Manifest (seizoen 3): Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.

Riverdale (6 seizoenen): Terwijl Archie en zijn vrienden het nodige meemaken op het gebied van seks, romantiek, school en familie, raken ze verwikkeld in een duister mysterie in Riverdale.

Endless Night (1 seizoen): Een 17-jarige is het monotone leven in een buitenwijk zat en raakt bevriend met een groep tieners die een drug gebruikt die hen doet dromen terwijl ze wakker zijn.

Kakegurui Twin (1 seizoen): Mary Saotome is vastbesloten om hogerop te komen en investeert alles wat ze heeft in wat haar elitaire middelbare school het meest waardeert: gokken met hoge inzet.

Super Giant Robot Brother (1 seizoen): Als het gekibbel stopt, begint de strijd! Robotbroers Shiny en Thunder en hun geniale uitvinder moeten de aarde verdedigen nu de ruimtemonsters aanvallen.

Good Morning, Verônica (seizoen 2): Een ondergewaardeerde agente zit achter een datingsite-crimineel aan. Ze ontdekt een man en vrouw met een afschuwelijk geheim dat schuilgaat achter een samenzwering.

Lady Tamara: Het glamoureuze leven van Tamara Falcó, een bekende socialite, staat centraal in deze realityserie waarin ze een balans zoekt tussen werk, leven en haar familie.

The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

Twenty Five Twenty One: In tijden waarin dromen onbereikbaar lijken, heeft een jonge schermster grote ambities en ontmoet ze een hardwerkende jongeman die zijn leven weer probeert op te bouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat stoppen met maken van series
Series / Nieuws

HBO Max gaat stoppen met maken van series

HBO Max moet flink geld besparen, lijkt het inmiddels op uit berichtgeving.

Nu de integratie met Discovery+ aan de horizon lonkt, horen we dat HBO Max mogelijk gaat stoppen met het maken van scripted TV-series.

HBO Max is het thuis van tientallen Warner Bros.-films en HBO-series. Daarnaast maakt men HBO Max Originals, die los staan van titels als Game of Thrones en Euphoria. Denk aan series als Tokyo Vice, Peacemaker en Our Flag Means Death, die behoren tot de projecten van HBO Max.

HBO Max-veranderingen
Sinds de fusie van Warner Bros. Discovery vorig jaar, werden plannen gelanceerd om HBO Max en Discovery+ samen te voegen.

Maandenlang is onduidelijk gebleven hoe die integratie er precies uit moest zien. Zeker is dat onder CEO David Zaslav heel wat veranderingen doorgevoerd zijn achter de schermen.

Dat leidt tot problemen voor HBO Max Original content. Het grootste slachtoffer? De 90 miljoen dollar (!) kostende film Batgirl waarin Leslie Grace de hoofdrol had en Brendan Fraser de schurk speelde.

Vandaag horen we via The Wrap dat het de bedoeling is dat HBO Max helemaal stopt met zijn afdeling die scripted TV-series ontwikkelt. 70 procent van het team zou op straat komen te staan en de rest zou voor HBO gaan werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Andor' stopt sneller dan je denkt
Series / Nieuws

'Star Wars: Andor' stopt sneller dan je denkt

Star Wars Andor stopt al na 2 seizoenen, terwijl er 5 gepland waren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-fans waren al behoorlijk enthousiast over het idee dat Cassian Andor een eigen serie zou krijgen. Ook waren ze blij om te horen dat Star Wars: Andor een tweede seizoen krijgt.

Maar waar het lang het idee was om Star Wars: Andor maar liefst vijf seizoenen te geven, is dat plan nu enorm bijgesteld. Star Wars: Andor eindigt na het tweede seizoen.

Star Wars: Andor-einde
The Hollywood Reporter meldt dat de serie Star Wars: Andor inderdaad slechts twee seizoenen van elk 12 afleveringen krijgt. Star Wars: Andor gaat op 21 september van start op Disney+.

Tijdens een Television Critics Association's press tour, bevestigde showrunner Tony Gilroy dat de serie niet gigantisch lang zal duren.

"Onze laatste scène van de serie, onze 24ste aflevering, brengt het publiek direct naar Rogue One en direct naar de eerste scène van Rogue One."

Daarmee is zeker dat Star Wars: Andor inderdaad korte tijd duurt en dan gewoon een net en gesloten einde krijgt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! 'Grey's Anatomy' verliest zijn hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

Wow! 'Grey's Anatomy' verliest zijn hoofdrolspeelster

Ellen Pompeo is ineens een heel stuk minder betrokken bij de serie die ze al 19 jaar maakt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meredith Grey mag dan wel besloten hebben om in de seizoen 18-finale van Grey's Anatomy te blijven in het Grey Sloan Memorial, dat wil niet zeggen dat fans veel gaan zien van het personage in het komende negentiende seizoen.

Deadline meldt dat Ellen Pompeo in slechts acht afleveringen van het negentiende seizoen van Grey's Anatomy te zien zijn. Pompeo zal wel de verteller blijven van Grey's Anatomy en is nog altijd uitvoerend producent.

Grey's Anatomy-rol
De kleinere rol voor Pompeo komt voort uit het feit dat ze een nieuwe rol aan heeft genomen in de miniserie Orphan van Hulu.

Het is voor het eerst in bijna twee decennia (!) dat Pompeo een andere rol dan die van Meredith Grey in Grey's Anatomy speelt.

In januari bestelde ABC officieel een nieuw seizoen van Grey's Anatomy. Krista Vernoff blijft aan het project verbonden als showrunner en uitvoerend producent.

Dat actrice Ellen Pompeo een kleinere rol krijgt past wel bij de vele interviews die ze de afgelopen tijd gaf en waarin ze te kennen heeft gegeven ofwel te willen stoppen met acteren, of door te gaan met nieuwe rollen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seksserie van Netflix krijgt heel ander verhaal in 4e seizoen
Series / Nieuws

Seksserie van Netflix krijgt heel ander verhaal in 4e seizoen

Sex Education krijgt een opvallend verhaal, dat tegemoet komt aan de vertrokken castleden.

De serie Sex Education werd in 2019 gelanceerd en werd eigenlijk meteen een grote hit voor de streamingdienst. Centraal staan de leerlingen en leraren van Moordale Secondary School, en dan vooral Otis (Asa Butterfield) die sociaal ongemakkelijk is, maar samen met zijn vrienden Maeve (Emma Mackey) en Eric (Ncuti Gatwa) andere leerlingen sekstherapie geeft.

Drie seizoenen later bereidt Netflix zich voor op de komst van de vierde reeks van Sex Education. Maar de serie wordt echt anders.

Sex Education-cast
Diverse castleden van Sex Education bevestigden de afgelopen tijd dat ze niet terug keren voor hun rollen.

Zo is Simone Ashley niet meer te zien als Olivia, en zijn Patricia Allison als Ola en Tanya Reynolds als Lily ook niet terug.

De vraag voor fans is nu natuurlijk welk verhaal Sex Education seizoen 4 nu gaat vertellen. Variety meldt op basis van bronnen binnen de productie dat de serie in het nieuwe seizoen een "mix van oude en nieuwe opwindende gezichten" krijgt.

De overgebleven personages komen centraal te staan en zullen in Sex Education zoeken naar manieren om naar school te kunnen gaan, nadat Moordale verkocht werd aan ontwikkelaars.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waargebeurd 'Orphan'-achtig verhaal wordt serie
Series / Nieuws

Waargebeurd 'Orphan'-achtig verhaal wordt serie

Grey's Anatomy-actrice Ellen Pompeo is gestrikt voor de hoofdrol in de serie.

Grey's Anatomy-ster Ellen Pompeo zal de hoofdrol spelen in vooralsnog titelloze Hulu-miniserie die het bizarre ware verhaal verteld van de in Oekraïne geboren Natalia Grace en haar Amerikaanse adoptie-ouders.

In de serie zien we hoe een koppel uit het Amerikaanse Mid-Westen een achtjarig meisje adopteren dat uiteindelijk een dwerg blijkt te zijn. Terwijl ze haar opvoeden naast hun drie biologische kinderen, vermoeden ze dat er iets niet helemaal in de haak is.

Horror wordt realiteit
Wanneer ze vraagtekens zetten bij haar verhaal, worden de ouders geconfronteerd met hun eigen twijfels over hoe ver ze willen gaan om hun gezin en huwelijk te redden. Het waargebeurde verhaal haalde in 2019 krantenkoppen en werd vergeleken met de plot uit de horrorfilm Orphan uit 2009.

Katie Robbins (The Affair) schrijft het script en zal samen met showrunner Erin Levy en Pompeo produceren.

Door deze nieuwe serie wordt de rol van Pompeo in de medische dramaserie Grey's Anatomy flink gereduceerd. Ze zal namelijk maar in acht afleveringen van het negentiende seizoen te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.