search
'Sandman'-maker brandde eerdere voorstellen stripverfilming volledig af
Series / Nieuws

'Sandman'-maker brandde eerdere voorstellen stripverfilming volledig af

Volgens Neil Gaiman mocht de strip enkel goed verfilmd worden, maar veel eerdere voorstellen waren dat allesbehalve.

Sinds de stripboeken van Sandman uitkwamen, was er al veel opspraak over een mogelijke verfilming. Nu heeft Netflix het eindelijk voor elkaar gekregen het verhaal naar het kleine scherm te krijgen, maar volgens de auteur Neil Gaiman gingen veel eerdere partijen met voorstellen finaal de mist in.


In een interview met Entertainment Weekly vertelde Gaiman over de keren, dat hij eerdere adaptaties van zijn stripboeken weigerde. Hij was waakzaam voor een slechte adaptatie, en er was meer dan genoeg gevaar op de loer. Volgens de auteur zat er veel troep bij voordat hij de rechten heeft vergeven aan Netflix en Warner Bros..

Gaiman: "Ik had geweigerd om betrokken te raken. Ik weigerde om ze te schrijven; ik weigerde om uitvoerend producent te zijn. Ik wilde het niet doen omdat ik wist dat als ik dat zou doen, ik de enige macht zou verliezen die ik had, en dat was me kunnen uitspreken tegen een slechte 'Sandman'-film."

Een rampscenario voor Sandman
Gaiman herinnerde zich tijdens het interview enkele van de slechtste adaptaties, die bijna waren gebeurd. Een daarvan was van de co-schrijver van Pulp Fiction, Roger Avary, en ook eentje van producent Jon Peters, die Kevin Smiths Superman produceerde.

Gaiman zei over de laatste versie: "Er was een versie van het script, en ik zal nooit de eerste regel vergeten: 'Aha, dwaze stervelingen! Alsof jullie nietige wapens mij, de machtige Heer der Dromen, de 'Sandman', kwaad kunnen doen!' En daarna ging het van kwaad naar erger…"

Het eerste seizoen van de adaptatie, die veel lovende kritieken ontving, kan nu worden gezien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen