search

Ons nieuws van dinsdag 9 augustus 2022

Nieuw op Netflix: 'Never Have I Ever' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Never Have I Ever' seizoen 3

Fans van de reeks kunnen vanaf 12 augustus aan de slag met het derde seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van de fijne serie Never Have i Ever staat voor de deur! Het nieuwe seizoen is te streamen op streamingdienst Netflix vanaf 12 augustus 2022.

De serie Never Have I Ever is een hersenspinsel van Mindy Kaling. Voor Kaling geldt dat we ze uiteraard ook kennen van projecten zoals bijvoorbeeld The Office en The Mindy Project.

De serie verscheen voor het eerst in het jaar 2020. De productie werd exclusief ontwikkeld voor streamingdienst Netflix. Ze vertelt het verhaal van Devi (gespeeld door Maitreyi Ramakrishnan) die af te rekenen krijgt met verschillende uitdagingen die het leven op haar pad brengt.

Vierde seizoen
Fans van de reeks kunnen dus snel aan de slag met het derde seizoen van Never Have I Ever. Ondertussen werd ook reeds bekend gemaakt dat dit derde seizoen nog niet het laatste zal zijn. Er zit dan ook met zekerheid nog een vierde seizoen ook aan te komen.

Voor het verschijnen van het derde seizoen moet je dus nog even wachten tot komende vrijdag, 12 augustus 2022. Wil je echter alvast een voorsmaakje krijgen? Dan kan de onderstaande trailer daar ongetwijfeld voor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Locke & Key'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Locke & Key'

Het derde en laatste seizoen is vanaf 10 augustus te streamen op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is tijd voor het derde seizoen van de fantastische serie Locke & Key! Dat derde seizoen is vanaf morgen, woensdag 10 augustus 2022 te streamen op streamingdienst Netflix!

De broers en zussen van de familie Locke denken dat hun problemen eindelijk van de baan zijn... met de nadruk op het woord "denken". Voor Frederick Gideon geldt namelijk dat hij ze blijft uitdagen met zijn duistere plannen.

Terwijl het Locke gezin bezig is met het heroveren van de rechtmatige eigendom van alle sleutels keert Dodge terug om de inzet nog wat te verhogen...

Finale seizoen
Dat het derde seizoen van Locke & Key vanaf morgen te bekijken is op Netflix is uiteraard goed nieuws. Voor de fans betekent dat echter ook meteen slecht nieuws, want het derde seizoen is meteen ook de zwanenzang van de reeks. Bovendien is ze ook nog eens korter in vergelijking met voorgaande seizoenen.

Het laatste seizoen bestaat uit slechts tien afleveringen. De makers van de reeks, namelijk Carlton Cuse en Meredith Averill hebben recent nog laten optekenen dat het eigenlijk altijd al het plan was om slechts drie seizoenen te maken.

Het derde en laatste seizoen van Locke & Key is vanaf morgen, woensdag 10 augustus 2022 te streamen op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chicago Fire' seizoen 6 vanaf vandaag op Net5
Series / Nieuws

'Chicago Fire' seizoen 6 vanaf vandaag op Net5

Fans van de reeks kunnen vanaf vandaag aan de slag met het zesde seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ben jij ook fan van de geweldige brandweerserie Chicago Fire? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf vandaag, 9 augustus 2022 is het zesde seizoen van de reeks te bekijken op Net5.

Het eerste seizoen van de reeks verscheen op de televisie in het jaar 2010. Toen werd de reeks voor het eerst uitgezonden bij de NBC. De reacties van de critics logen er toen niet bepaald om. De serie werd door enkelen zelfs bestempeld als de saaiste show die ze ooit hadden gezien. De kijkers? Die waren het daar niet mee eens!

11 seizoenen
De uitzendingen bij Net5 lopen uiteraard wel hopeloos achter. Ondanks het feit dat ze daar nu toe zijn aan het zesde seizoen is het in de Verenigde Staten alweer uitkijken naar het verschijnen van seizoen 11. Deze wordt vanaf september van dit jaar uitgezonden.

Tussen het zesde en het nieuwe, elfde seizoen is er uiteraard heel wat gebeurd en veranderd. Toch, heb je het zesde seizoen nog niet gezien? Dan kan je daar vanaf vandaag verandering in brengen.

Het zesde seizoen van Chicago Fire is vanaf vandaag te bekijken op Net5 om 21h25.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mike Tyson woedend over nieuwe Hulu-serie 'Mike'
Series / Nieuws

Mike Tyson woedend over nieuwe Hulu-serie 'Mike'

De ex-bokser laat zich keihard uit over de manier waarop hij naar eigen zeggen wordt behandeld door de makers.

Bokser en acteur Mike Tyson heeft zich wederom negatief uitgelaten over de nieuwe Hulu-miniserie Mike, waarin zijn levensverhaal wordt verteld. Lees verder voor de scheldpartij die Mike in petto had voor de leiding bij Hulu.

Tyson werd op zijn 20e al kampioen zwaargewicht en bleef onverslagen tussen 1987 en 1990. Niet lang erna werd Tyson veroordeeld tot zes jaar gevangenis voor seksueel geweld, een aanklacht die hij nog steeds ontkent. Uitendelijk zat hij drie jaar in de bak, waarna hij weer begon te boksen.

Sinds hij de bokshandschoenen aan de wilgen heeft gehangen, maakte Tyson de overstap naar Hollywood en had hij rolletjes in films als Black & White, The Hangover en Scary Movie V. Ook zagen we hem in series als Roseanne, How I Met Your Mother en Franklin & Bash.

Furieuze Mike
In de laatste jaren wordt er ook veel gesproken over films en series over Tysons roerige leven. Zo werkt o.a. Antoine Fuqua aan een film waarin Jamie Foxx de bokser moet spelen.

Maar eerst is er de acht-delige Hulu-serie waarin Trevante Rhodes Iron Mike speelt. Tyson werkte zelf niet mee aan de serie, maar krijgt er daarnaast ook geen cent voor. Zijn ongenoegen uitte Tyson via sociale media, waarin hij ook liet blijken dat UFC-baas Dana White miljoenen kreeg aangeboden om de serie te promoten, maar dit afsloeg. Lees hieronder de expliciete IG-posts van Tyson:

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' kiest eigen koers, wijkt af van boeken
Series / Nieuws

'House of the Dragon' kiest eigen koers, wijkt af van boeken

De makers van de prequel moeten noodgedwongen creatief omgaan met het bronmateriaal.

Met George R.R. Martin aan boord om House of the Dragon te schrijven, lijkt het zeker dat de prequel redelijk trouw zal blijven aan de boeken. De serie moet echter behoorlijk afwijken van het bronmateriaal om een interessant verhaal neer te zetten. Dit komt door de aard van de eerdere boeken, waar de serie op gebaseerd is.

De gebeurtenissen uit het boek Fire & Blood over de voorgeschiedenis van Huize Targaryen is namelijk geen fictieboek, zoals de boeken van A Song of Ice and Fire dat wel waren. Het boek is namelijk opgezet als een historisch verslag, verteld vanuit het gezichtspunt van Archmaester Gyldayn en gebaseerd op zijn talrijke, en vaak dubieuze, bronnen.

Deze geschiedenis is dus redelijk onbetrouwbaar, en zo wil Ryan Condal als maker van de serie daar ook mee omspringen. Volgens hem kunnen tussen de daadwerkelijke gebeurtenissen en de verslaglegging daarvan nog behoorlijke en verantwoorde verschillen zitten, die het team de vrijheid geven om creatief om te gaan met het materiaal. Dat moet ook wel, want veel details voor een solide verhaal missen in de originele teksten.

Wat gaat er verschillen?
Tijdens een interview met IGN had de producent het volgende te zeggen over de trouw van de serie aan het bronmateriaal.

Condal: "De meeste van die historische bronnen die Archmaester Gyldayn aan het doorspitten was, minstens twee ervan waren er niet echt in die tijd. Of ze waren niet zelf aanwezig bij de gebeurtenissen. [Hofnar] Mushroom was aanwezig, als u Mushroom wil geloven, maar één van de bronnen werd geschreven na de feiten. En verder, Gyldayn leefde lang na [de Targaryens]."

Op 21 augustus komt The House of the Dragon online bij HBO. Voor een overzicht van de serie kan je ons artikel 'Dit kun je verwachten van 'House of the Dragon'' lezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens Jacob Elordi opnames 'Euphoria' ook weer niet zó erbarmelijk slecht
Series / Nieuws

Volgens Jacob Elordi opnames 'Euphoria' ook weer niet zó erbarmelijk slecht

De geruchten dat de werkomstandigheden op de set hels waren worden nu ontkend door de acteur.

Euphoria lag eerder al onder vuur door zogenaamde slechte werkomstandigheden. Nu gaat Jacob Elordi, de acteur van Nate Jacobs in het tienerdrama, daar tegenin. Voor hem was de set namelijk een "ware traktatie."

In het eerste seizoen van Sam Levisons serie werd Elordi geïntroduceerd als de klassieke klasklootzak, die men na de middelbare school nooit meer hoopt te zien. In seizoen 2 raakte Nate verwikkeld in een driehoeksverhouding tussen zijn voormalige vlam Maddy Perez (Alexa Demie) en zijn huidige vriendin Cassie Howard (Sydney Sweeney).

Seizoen 2 was echter ook het middelpunt van controverse achter de schermen. De set van Euphoria werd door meerdere bronnen namelijk afgeschilderd als een bijzonder giftige werkomgeving. Verschillende crewleden en figuranten spraken over hun helse ervaringen tijdens het filmen, waarbij ze zeiden dat ze niet werden voorzien van goed eten of plaspauzes. Ook konden de opnames soms behoorlijk uitlopen, met een uitzonderlijk geval van een draaidag van 18 uur.

De zalige ervaring van Jacob Elordi
In een gesprek met GQ UK sprak Elordi over zijn ervaringen op de set van Euphoria. Elordi: "Voor mij was werken op die set een ware traktatie. Als ik met Sam [Levinson] werk, zit ik met hem in de loopgraven, en ik vertrouw hem, en ik werk mezelf kapot voor hem."

Elordi sneerde: "Ik denk dat ik mensen heb gelezen die zeiden: 'Kijk, dat is een slecht beeld om neer te zetten, je zou jezelf niet tot op het bot moeten uitsloven voor kunst.' Rot op daarmee. Ik geniet ervan."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sandman'-maker brandde eerdere voorstellen stripverfilming volledig af
Series / Nieuws

'Sandman'-maker brandde eerdere voorstellen stripverfilming volledig af

Volgens Neil Gaiman mocht de strip enkel goed verfilmd worden, maar veel eerdere voorstellen waren dat allesbehalve.

Sinds de stripboeken van Sandman uitkwamen, was er al veel opspraak over een mogelijke verfilming. Nu heeft Netflix het eindelijk voor elkaar gekregen het verhaal naar het kleine scherm te krijgen, maar volgens de auteur Neil Gaiman gingen veel eerdere partijen met voorstellen finaal de mist in.


In een interview met Entertainment Weekly vertelde Gaiman over de keren, dat hij eerdere adaptaties van zijn stripboeken weigerde. Hij was waakzaam voor een slechte adaptatie, en er was meer dan genoeg gevaar op de loer. Volgens de auteur zat er veel troep bij voordat hij de rechten heeft vergeven aan Netflix en Warner Bros..

Gaiman: "Ik had geweigerd om betrokken te raken. Ik weigerde om ze te schrijven; ik weigerde om uitvoerend producent te zijn. Ik wilde het niet doen omdat ik wist dat als ik dat zou doen, ik de enige macht zou verliezen die ik had, en dat was me kunnen uitspreken tegen een slechte 'Sandman'-film."

Een rampscenario voor Sandman
Gaiman herinnerde zich tijdens het interview enkele van de slechtste adaptaties, die bijna waren gebeurd. Een daarvan was van de co-schrijver van Pulp Fiction, Roger Avary, en ook eentje van producent Jon Peters, die Kevin Smiths Superman produceerde.

Gaiman zei over de laatste versie: "Er was een versie van het script, en ik zal nooit de eerste regel vergeten: 'Aha, dwaze stervelingen! Alsof jullie nietige wapens mij, de machtige Heer der Dromen, de 'Sandman', kwaad kunnen doen!' En daarna ging het van kwaad naar erger…"

Het eerste seizoen van de adaptatie, die veel lovende kritieken ontving, kan nu worden gezien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Rick and Morty' seizoen 6 is uit!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Rick and Morty' seizoen 6 is uit!

"Piss! Family! Intrigue! A bunch of dinosaurs! More piss! Another can't miss season of your favourite show."

De langverwachte terugkeer van Rick and Morty is bijna hier met een zesde seizoen, dat in de herfst door Adult Swim zal worden uitgezonden. Nu heeft de zender een promotrailer naar buiten gebracht met de eerste beelden van het nieuwe seizoen. Bekijk de hilarische trailer hieronder!


Seizoen 5 was een heftig en drastisch seizoen, dat veel veranderingen introduceerde in de status quo van de serie. De deur is nu geopend voor een geheel ander soort multiversum, waar de gestoorde grootvader en zijn timide kleinzoon gedurende seizoen 6 in mogen pootjebaden.

Het duo uit de scifi-serie heeft ook een groot gevecht achter de rug, dat meer impact lijkt te hebben dan de meeste seizoensfinales. Desondanks hebben de makers onlangs bekend gemaakt dat er na het disruptieve vijfde seizoen in seizoen 6 weer ruimte zal zijn voor klassieke afleveringen, die meer zullen lijken op hun voorgangers uit seizoen 1 en 2.

De nieuwe trailer van Rick and Morty
De trailer is vrijgegeven op de televisiezender van Adult Swim, maar een versie van de promo heeft zijn weg gevonden naar Twitter. Bekijk de promo hieronder.


Vanaf 4 september zal het nieuwe seizoen te zien zijn via Adult Swim.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series, die zó cringy zijn dat ze goed worden!
Series / Nieuws

3 series, die zó cringy zijn dat ze goed worden!

Maak je borst maar nat voor een heerlijk avondje gruwelen!

Er zijn slecht gemaakte series, en er zijn series die opzettelijk verschrikkelijk ingestoken zijn. Voor de die-hard cringers zetten wij drie van de meest cringe-waardige series op een rijtje, waar je nog een lange tijd helemaal kriegel van bent!


Er zijn vele soorten en maten te vinden van afschuw, waarvan we de gemakkelijke categorie van reality tv voor nu links laten liggen. In de onderstaande fictieseries vind je elke keer weer een andere vorm van naarheid, waar je de rillingen van krijgt.

1. Haters Back Off | Netflix | Binge nu!
Het zijn van een YouTube-ster betekent niet automatisch dat je fans van je houden. Keer samen met virale sensatie Miranda Sings terug naar de beginjaren van YouTube, waar de tiener probeert door te breken ondanks een trollenleger in de comment section.

In de absurde serie volgen we Miranda's overdreven Amerikaanse en aandachtsgeile gezin, die allen net iets te nasaal praten om volledig serieus te kunnen nemen. Door de serie heen zien we hoe het verloopt met de digitale loopbaan van Miranda, die niet geheel zal gaan zoals zij had gehoopt.

2. Neo Yokio | Netflix | Kijk hier
De enige echte Jaden Smith kreeg enkele jaren geleden een eigen animatieserie in animestijl en met heel veel bizarre elementen in. Hij speelt erin Kaz Kaan - superster en topelite van de stad Neo Yokio. De ijdele en rijke Magistocraat moet, vergezeld door zijn vliegende mecha-butler Charles, tussen alle feestjes en shopsessies door ook nog de wereld redden van kwaadaardige demonen.

De decadente levensstijl van Kaz mixt op een absurde wijze met linkse politiek, aanroepingen van Marx en een obsessie met Toblerone; de ideale kritiek op jeugdcultuur met een hele zure smaak achteraf.

3. De verschrikkelijke jaren tachtig | Netflix | Start met kijken
Mensen die in de jaren tachtig zijn opgegroeid hadden het waarschijnlijk niet verwacht, maar je kan echt dat spuuglelijke bankstel van je oude buurvrouw missen. In de serie takelen de makers de minst mooie dingen uit de jaren tachtig weer op uit het verleden en geven de kijkers één momentje om te genieten van al dat gruwel.

In de serie moet de negenjarige Piet zich staande houden binnen de absurde realiteit van een commune. Als de kinderbescherming om de hoek komt kijken, weten de volwassen dat ze dingen anders moeten gaan aanpakken, en gelukkig maar ook.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.