search
Geen rooskleurige toekomst voor 'Better Call Saul' volgens maker Vince Gilligan
Series / Nieuws

Geen rooskleurige toekomst voor 'Better Call Saul' volgens maker Vince Gilligan

De maker van 'Breaking Bad' en 'Better Call Saul' deelt erg bot zijn visie over de toekomst van de series.

Het grote succes van Breaking Bad werd haast geëvenaard door de spin-off Better Call Saul, dus wat voor goeds kan er hierna nog komen? Vince Gilligan ziet echter nog maar weinig waardevols in de toekomst van de series, zo vertelde hij in een interview.

De grimmige onderwereld van Albuquerque, New Mexico is inmiddels uitgebreid op beeld vastgelegd. Met vijf seizoenen van Breaking Bad en zes seizoenen van Better Call Saul zijn er talloze personages en gebeurtenissen langsgekomen. Volgens maker Vince Gilligan loopt het grotere verhaal van het universum dan ook ten einde.

Op 15 augustus zal de laatste aflevering van Better Call Saul uitgezonden worden, waarmee ook de prequel met Bob Odenkirk haar einde vindt. Gilligan deelde zijn gedachten met Rolling Stone over de vraag of hij het verhaal, waaraan hij al meer dan tien jaar werkt, kon of moest voortzetten.

De toekomst van Better Call Saul
Gilligan: "Ik kan me zeker voorstellen om het mogelijk opnieuw op te nemen. Egoïstisch gezien, zou ik dat graag doen, om dit ding gaande te houden. Maar zonder namen te noemen, kijk ik rond naar sommige werelden, universa, verhalen waar ik van houd, of ze nu op tv zijn of in film. En dan zie ik dat er een bepaald punt is, en het is moeilijk te definiëren, waar er te veel is gebeurd in hetzelfde universum. Laat het gewoon met rust."

Hij vervolgde: "Ja, ik zou meer kunnen doen met dit universum. En misschien doe ik dat op een dag, vooral als ik faal met alles wat hierna komt. Dan kom ik kruipend terug. Maar op dit moment, of er nu meer ruimte is om te groeien of niet - en die is er waarschijnlijk - heb ik het gevoel dat het tijd is om iets nieuws te doen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen