"Grootste DC-serie ooit" gelukkig nog "springlevend" bij HBO Max

De serie zou nog "springlevend" zijn, in tegenstelling tot andere afgeschoten projecten van DC.

Mitchell van Vuren, 10 augustus 2022 10:09

Grote bezuinigingen bij Warner Bros. Discovery hebben veel fans doen vrezen voor het voortbestaan van hun favoriete DC-series bij de partij. Gelukkig heeft een vertegenwoordiger laten weten dat de liveactionserie van Green Lantern niet hetzelfde lot beschoren is als de recentelijk geannuleerde Batgirl-film.
De superheldenserie, geschreven door Greg Berlanti, Marc Guggenheim en Seth Grahame-Smith, zal het klassieke stripboek een nieuw jasje geven en een verhaal vertellen dat begint op Aarde in 1941 met de allereerste Green Lantern, in het geheim homoseksuele FBI agent Alan Scott, en in 1984, met de eigenwijze alfaman Guy Gardner en de half-alien Bree Jarta.

De zogenoemde “grootste DC-show ooit” zal Jeremy Irvine in de hoofdrol hebben als Alan Scott, samen met Finn Wittrock als Guy Gardner. Hoewel de serie nog steeds op schema ligt hoorde TVLine dat het misschien pas in 2024 zal uitkomen bij HBO Max.

De onzekere toekomst van het DC-universum
Een woordvoerder van HBO Max vertelde TVLine dat de serie nog steeds “springlevend” is en “zeker vooruit gaat.” Dit is een behoorlijke opluchting, aangezien veel series zijn geschrapt, waaronder Kevin Smiths Strange Adventures.

Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav zei onlangs over de toekomst van DC: “Je kijkt naar Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman - dit zijn merken die overal ter wereld bekend zijn. We hebben een reset gedaan. We hebben het bedrijf geherstructureerd, waarbij er een team komt met een tienjarenplan dat zich alleen op DC richt. We geloven dat we een veel duurzamer bedrijf kunnen opbouwen zo.”

Bron: JoBlo

Lees meer over: green lantern, hbo max, warner bros discovery, david zaslav, dc

Populair nieuws