Bijzonder slecht nieuws voor Netflix

Disney blijkt Netflix verslagen te hebben op vlak van het aantal abonnees...

Geoffrey Ketels, 11-08-2022 16:44

Dat de concurrentie op de streamingmarkt door de jaren heen sterk is toegenomen blijkt ook uit het afnemend aantal abonnees van onder meer Netflix. Voor het eerst heeft een ander bedrijf dat zich (deels) richt op de streamingmarkt dan ook meer abonnees.
Voor Netflix geldt dat ze is blijven steken op 220 miljoen abonnees. In het recente verleden moest de streamingdienst nog zo'n slordig miljoen klanten prijsgeven in amper drie maanden tijd. Dit was vooral het gevolg van alle ophef die was ontstaan rond de reclames en prijsverhogingen.

In eerste instantie had Netflix wel vooropgesteld te verwachten dat ze abonnees zou verliezen. Die verliezen zouden volgens het bedrijf echter beperkt blijven tot "slechts" 200.000 klanten. Dat pakte dus toch even flink anders uit.

Geen echt eerlijke overwinning
Met ruim 221 miljoen abonnees gaat Disney Netflix ondertussen voorbij, maar helemaal eerlijk is die overwinning eigenlijk niet.

Voor Disney geldt namelijk uiteraard dat ze eigenaar is van verschillende streamingdiensten. Het gaat hierbij niet alleen om Disney+, maar ook om Hulu en natuurlijk ook om ESPN. Het is dus niet zo dat Disney+ in haar eentje erin is geslaagd om Netflix van de troon te stoten.

Ondanks het feit dat Disney+ dus niet alleen verantwoordelijk is voor de overwinning van Disney op Netflix moet het wel gezegd dat de streamingdienst duidelijk in de lift zit.

Lees meer over: Disney, Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in