Disney+ kondigt prijsverhoging en reclame aan

De nieuwe prijspakketten worden eerst in de Verenigde Staten ingevoerd...

Geoffrey Ketels, 11-08-2022 16:10

Netflix staat er inmiddels om bekend met de regelmaat van de klok prijsverhogingen door te voeren. Nu heeft echter een andere streamingdienst besloten om haar tarieven aan te passen. Het gaat deze keer om Disney+.
Niet één, maar wel twee verrassingen deze keer uit het kamp van Disney. Het bedrijf achter de streamingdienst Disney+ heeft namelijk bekend gemaakt dat het binnenkort uit zal pakken met een nieuw prijzenpakket in de Verenigde Staten.

Naast bovenstaande werd ook bekend gemaakt dat het goedkoopste pakket van de streamingdienst reclame zal bevatten. Die reclame zou echter wel omzeild kunnen worden met Disney+ Premium.

4 minuten aan reclame per uur
Wie in de Verenigde Staten zal kiezen voor een Basic abonnement zal er 4 minuten aan reclame per uur bij moeten nemen. Voor dit abonnement zou je dan ook slechts 8 dollar per maand betalen.

Wanneer Amerikanen liever geen reclame willen zien verschijnen moeten ze daarvoor Disney+ Premium nemen. Dat abonnement zal vanaf 8 december 11 dollar per maand gaan kosten. Dat is een prijsverhoging van maar liefst 38 procent.

Ook andere landen volgen
De nieuwe prijzen zullen niet alleen in de Verenigde Staten gehanteerd worden. Ook in andere landen waaronder Nederland en België zullen de verhogingen en aanpassingen op termijn worden doorgevoerd.

Disney heeft bekend gemaakt dat ze onder meer haar reclame-abonnement in 2023 ook internationaal uit gaat rollen. Wanneer dat precies zal gebeuren is nog niet bekend. De nieuwe tarieven gaan in de Verenigde Staten in voege op 8 december.

Lees meer over: Disney, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader