George R.R. Martin trekt handen van laatste seizoenen 'Game of Thrones' af

Schrijver niet betrokken bij laatste seizoenen GoT

De teleurstellende laatste seizoenen van de serie waren blijkbaar niet te wijten aan de romanschrijver volgens hemzelf.

Mitchell van Vuren, 12 augustus 2022 06:39

Volgens auteur George R.R. Martin, schrijver van de originele boeken van de Game of Thrones-reeks, was hij “niet betrokken” bij de laatste rampzalige seizoenen van de serie. Zo trekt hij zijn handen van de seizoenen af, die voor vele kijkers keiharde dooddoeners waren.
Voor de eerste vier seizoenen heeft George R.R. Martin uitgebreide adviezen gegeven over de scripts en de casting. Dit was blijkbaar een privilege, dat hem niet meer gegund werd in de latere seizoenen van de HBO-serie van showrunners D.B. Weiss en David Benioff.

Martin vertelde tegen de New York Times: “Gedurende seizoen 5 en 6, en zeker 7 en 8, was ik niet meer betrokken… Ik weet [de reden] niet - dat moet je aan Dan en David vragen.”

De rol van Martin bij nieuwe werken over Westeros
De nieuwste spin-off House of the Dragon, die gebaseerd is op Martins boek Fire and Blood, lanceert binnenkort op HBO Max. Hierbij is de auteur al meer betrokken, wat hopelijk een positief effect zal hebben.

De schrijver verzekerde verder tegen zijn fans dat het einde van de boekenreeks, waarop de televisieserie vooruitliep, heel anders zal zijn dan het einde, dat men heeft kunnen zien op HBO.

Martin liet in een blogpost doorschemeren dat zijn schrijfwerk “hem steeds verder wegdraagt van de televisieserie” en dat het fatale lot van sommige personages hen niet zal overkomen in de boeken.

Op 21 augustus zal House of the Dragon verschijnen op HBO Max.

Bron: IndieWire

Lees meer over: george rr martin, game of thrones, house of the dragon

Populair nieuws