search

Ons nieuws van vrijdag 12 augustus 2022

Alexandra Daddario pronkt op eerste foto's 'The Mayfair Witches'
Series / Foto's

Alexandra Daddario pronkt op eerste foto's 'The Mayfair Witches'

Ook met onder meer Jack Huston is dit een nieuwe horrorserie van AMC.

Actrice Alexandra Daddario (Baywatch) en acteur Jack Huston (Boardwalk Empire, The Irishman) zien we binnenkort in een nieuwe serie van de zender AMC. Hieronder zie je de eerste foto's uit de verfilming van Anne Rice's The Lives of the Mayfair Witches.

Rice is ook bekend van haar verhaal Interview With the Vampire. In de serie The Mayfair Witches zien we Daddario als het personage Rowan Mayfair en Huston speelt het figuur Lasher.

Het hoofdfiguur Rowan is een neurochirurg die vrede heeft gesloten met haar occulte erfgoed. Al snel ontdekt ze dat haar familiegeschiedenis veel anders is dan ze dacht als ze er achter komt dat de Mayfairs al eeuwenlang geteisterd worden door een demon die bekend staat als Lasher.

Eerste foto's uit The Mayfair Witches
Op onderstaande eerste foto's zijn ook Tongayi Chirisa te zien als Ciprien Grieve en Harry Hamlin als Cortland Mayfair. Naar verwachting start AMC de serie begin volgend jaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Never Have I Ever' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Never Have I Ever' seizoen 3

In seizoen drie van Devi's romantische perikelen wordt de eeuwige driehoeksverhouding een vierkant.

Regie: Lang Fisher | Cast: Maitreyi Ramakrishnan (Devi Vishwakumar), Poorna Jagannathan (Nalini Vishwakumar), Darren Barnet (Paxton Hall-Yoshida), Jaren Lewison (Ben Gross), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 24-31 minuten| Jaar: 2022

In seizoen drie van Never Have I Ever heeft Devi eindelijk een relatie met Paxton, de jongen van haar dromen. Het zou echter Devi niet zijn als haar relatiestatus niet om de twee afleveringen verandert. Paxton is al snel weer vertrokken en dat creëert een opening voor een nieuwe gegadigde. Dit keer geen typische witte schooljongen, maar een Indiase jongen die al snel het hart van zowel Devi als haar moeder verovert. Hoewel het een verbetering is van het eindeloze pingpongspel tussen Paxton en Ben, gaat de jongensparade in Never Have I Ever toch snel vervelen.

Het is zonde dat de serie zo gefocust is op verliefdheid en romantische relaties dat andere onderwerpen links blijven liggen. Voor veel tieners van Devi's leeftijd zullen eerste verliefdheden een grote rol in hun leven spelen, maar interessanter is hoe deze nieuwe relaties bestaande relaties kunnen beïnvloeden en hoe ze ervoor zorgen dat je jezelf beter leert kennen. Aangezien Devi eindelijk heeft wat ze altijd wilde, zou seizoen drie een perfecte gelegenheid zijn om daar wat dieper in te duiken en meer tijd te besteden aan haar als individu. Dit had haar personage iets minder tweedimensionaal kunnen maken.

Dat gezegd hebbende is deze serie nog steeds goed in wat hij probeert te doen. Devi mag dan geen complex personage zijn, maar je weet precies wie ze is. Never Have I Ever is grappig en wat sullig, en wijkt daarmee af van het overdreven glamoureuze beeld dat vaak wordt geschetst van tieners en de middelbare school. Seks is een onderwerp dat veel personages bezighoudt, maar niet iedereen doet het met elkaar. Een breder scala aan ervaringen was dan wel weer welkom geweest. Met iets meer schermtijd voor bijpersonages hadden we kunnen zien hoe zij met soortgelijke onderwerpen omgaan.

In het alsmaar uitbreidende segment van tienerseries weet Never Have I Ever zich van het gros te onderscheiden door een diverse groep personages neer te zetten. Alleen krijgen deze vervolgens helaas niet de ruimte zich te ontwikkelen. Zo speelt intersectionaliteit amper een rol, terwijl bijvoorbeeld de ervaring van Devi's beste vriendin Fabiola als lesbienne van kleur een mooie toevoeging zou kunnen zijn aan haar verhaallijn. Als luchtige komedieserie is Never Have I Ever zeker niet vervelend om naar te kijken, maar de serie laat toch een aantal kansen liggen.

★★★★☆

Never Have I Ever is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zesde seizoen 'Chesapeake Shores' vanaf volgende week te streamen
Series / Nieuws

Zesde seizoen 'Chesapeake Shores' vanaf volgende week te streamen

Van het zesde seizoen zal elke week een nieuwe aflevering verschijnen op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Chesapeake Shores kijken ongetwijfeld met een dubbel gevoel uit naar het verschijnen van het zesde seizoen. Dat zesde seizoen is namelijk het laatste voor de populaire reeks die reeds heel wat jaartjes meedraait.

Het eerste seizoen van Chesapeake Shores verscheen in 2016. Ondertussen zijn we toe aan het zesde en laatste deel van de reeks. Eerder werd namelijk bekend gemaakt dat er met zekerheid geen zevende seizoen meer zal verschijnen.

Voor het zesde seizoen van de serie geldt dat ze niet in één keer volledig wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix. In plaats daarvan werd ervoor gekozen om elke week een nieuwe aflevering toe te voegen. De eerste aflevering van het zesde seizoen zal verschijnen komende maandag 15 augustus.

Cliffhanger
Voor het vijfde seizoen geldt natuurlijk dat ze eindigde met een cliffhanger van formaat. Het zesde seizoen zal in ieder geval heel wat prangende vragen moeten beantwoorden.

Voor het zesde seizoen van Chesapeake Shores geldt dat ze bestaat uit 10 afleveringen. De nieuwe afleveringen zullen wekelijks op maandag verschijnen op Netflix nadat ze de zondag ervoor zijn uitgezonden in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van de geweldige serie 'When Calls the Heart'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van de geweldige serie 'When Calls the Heart'

Voor Hallmark Channel is de reeks toch één van de best presterende series...

De serie When Calls the Heart kan bij veel mensen rekenen op een enorme populariteit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de serie alweer toe is aan haar tiende seizoen. De opnames van dat nieuwe seizoen zijn ondertussen begonnen.

Er zijn een aantal veranderingen die met de komst van het tiende seizoen worden doorgevoerd. Zo zal Lindsay Sturman, de producent van series als bijvoorbeeld Teen Wolf en Supergirl de taak overnemen van Brian Bird. Tot dusver is het zo dat er nog geen echte details bekend zijn gemaakt over het nieuwe seizoen.

2023
Ondanks het ontbreken van enige details over het tiende seizoen van de reeks liet Hallmark Channel eerder reeds optekenen dat we het tiende seizoen dit jaar niet meer hoeven te verwachten. Sterker nog, ze zou op z'n vroegst te zien zijn midden 2023.

In Nederland is When Calls the Heart te bekijken op streamingdienst Netflix. Eerder raakte echter wel bekend dat de eerste vier seizoenen uit het aanbod van de streamingdienst werden gehaald omdat Netflix de rechten niet had verlengd. Dit betekent dat op moment van schrijven alleen het vijfde en zesde seizoen nog te zien zijn.

Of de vervolgseizoenen ooit nog toegevoegd zullen worden aan het aanbod van Netflix is koffiedik kijken.

In ieder geval, voor fans van When Calls the Heart is het goed om te weten dat de productie van het tiende seizoen dus ondertussen in volle gang is!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt gloednieuwe 'Narcos'-serie aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt gloednieuwe 'Narcos'-serie aan

De nieuwe serie vertelt het verhaal van een Koreaanse drugsbaas in Suriname...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zowel voor Narcos als voor Narcos: Mexico geldt dat beide series het uitstekend hebben gedaan. De populariteit van de reeksen is zelfs van die mate dat Netflix ervoor heeft gekozen om uit te pakken met een derde serie. Deze keer luistert ze naar de naam Narco-Saints.

In Narco-Saints volgen we een Koreaanse drugbaas die wordt opgejaagd in het Afrikaanse Suriname door zowel de overheid als de politie. Uiteindelijk blijkt Kang In-su, een bescheiden ondernemer het slachtoffer te gaan worden van de hele operatie. Hij wordt er namelijk ingeluisd door de Koreaanse drugsbaron.

Snel te streamen
Het komt niet helemaal als een verrassing dat er nog een nieuwe Narcos-serie verschijnt. Netflix had daar namelijk in het verleden al naar gehint. Bovendien weten we dat deze serie waar naar werd gehint niet Narco-Saints is. Netflix kondigde eerder namelijk aan dat de andere nieuwe reeks een vrouwelijke drugsbaas zal hebben en dat is in deze reeks niet het geval. Het Narcos-verhaal is dus duidelijk nog niet ten einde.

Wie zich al best getriggerd voelt door de teaser-trailer van Narco-Saints hoeft niet lang meer te wachten om met de reeks aan de slag te kunnen. Dat kan namelijk al vanaf 9 september.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 razend spannende Netflix-series om direct te bingen
Series / Netflix Kijktip

3 razend spannende Netflix-series om direct te bingen

Met deze drie topseries zit je voor dit weekend wel goed.

We zetten weer drie kijktips op een rijtje voor Netflix-series, die zeker het kijken waard zijn. Kijk of er tussen deze thrillerseries wat spannends voor jou zit!

Hellbound | Kijk nu! | 6 afleveringen
Gemaakt door de regisseur van Train to Busan speelt de serie Hellbound zich af in de jaren 2030 tot 2027. De levens van meerdere mensen worden gevolgd, die zelf achtervolgd worden door profetieën over het feit dat ze naar de hel worden gesleurd. Dit komt doordat ze op een bepaald moment in hun leven zelf afschuwelijke zonden hebben begaan, waarvoor ze nu bestraft worden.



Ozark | Kijk nu! | 4 seizoenen
De familie Byrde lijkt op een gewoon gezin met een gewoon leven. Behalve dan dat echtgenoot/vader Marty, een financieel adviseur uit Chicago, ook de belangrijkste geldschieter is van het op één na grootste drugskartel van Mexico. Wanneer de zaken uit de hand lopen, moet hij zijn gezin uit de wolkenkrabbers van Chicago weghalen en verhuizen naar het merengebied van de Missouri Ozarks.



Another Life | Kijk nu! | 2 seizoenen
In de scifi-serie landt een ongeïdentificeerd vliegend object in de vorm van een grote Möbius-strip op Aarde en laat die er een kristallen toren overheen groeien. Erik Wallace, een wetenschapper in dienst van de United States Interstellar Command (USIC), probeert te communiceren met de buitenaardse structuur om te achterhalen wat er is godsnaam aan de hand is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix eindigt iconische fantasyserie en meer nieuwe shows deze week!
Series / Featured

Netflix eindigt iconische fantasyserie en meer nieuwe shows deze week!

Dit voegde Netflix allemaal nieuw toe aan zijn aanbod de afgelopen paar dagen.

Negen series voegde Netflix deze maand nieuw toe aan zijn aanbod. De meest opvallende vind je vermoedelijk halverwege dit lijstje: Locke & Key seizoen 3!

Better Call Saul (S06E12): Een oproep naar Palm Coast Sprinkler veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen. Gene's laatste zwendel loopt uit de hand.

DOTA: Dragon's Blood: Een getroubleerde, maar dappere Drakenridder moet zijn drakenkracht gebruiken om een dodelijke demon te stoppen in dit epische fantasyverhaal gebaseerd op de onlinegame.

Instant Dream Home: Een team opknappers neemt grote risico's om het thuis van arme gezinnen in slechts 12 uur te transformeren.

Iron Chef Brazil: In deze competitie gepresenteerd door Fernanda Souza en Andressa Cabral strijden culinaire talenten met de beste chef-koks van Brazilië om de titel van Iron Legend.

Locke & Key (seizoen 3): Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten "“ en geheimen "“ leiden.

School Tales The Series: In deze serie met griezelverhalen, geregisseerd door bekende Thaise horrorregisseurs, dwalen onvoorstelbare gruwelen door de gangen van een middelbare school.

Indian Matchmaking (seizoen 2): Matchmaker Sima Taparia helpt klanten in de VS en India bij hun gearrangeerde huwelijken en biedt een kijkje achter de schermen van dit gebruik in de moderne tijd.

Never Have I Ever (seizoen 3): Na een traumatisch jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener populair worden. Maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet makkelijk.

A Model Family: Nadat een berooide professor zonder het te weten geld heeft gestolen van een kartel, ontdekt hij dat hij alleen zijn familie kan redden door als drugskoerier te werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ehh? Er zijn drie typen draak in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Ehh? Er zijn drie typen draak in 'House of the Dragon'

House of the Dragon gaat iets anders worden dan je misschien dacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon-regisseur Miguel Sapochnik legt in een interview uit dat we maar liefst drie verschillende types draak te zien krijgen. De oorspronkelijke serie, Game of Thrones, had al drie draken, maar die waren van dezelfde soort.

Tijdens een interview met EW vertelde Sapochnik dat hij de draken voor House of the Dragon heel bijzonder ontwikkeld heeft.

House of the Dragon-draken
"Ik bedacht dat er drie typen draken zijn," begon de regisseur.

"Er zijn de draken die op dinosaurussen lijken, met een brede neusbrug. En dan zijn er de draken die meer als een hond zijn, met een duidelijk wolf-achtig gevoel. En dan zijn er nog de paardachtige draken, die zich daar een beetje tussenin bevinden. Dus ik nam de schedel van een wolf, van een paard en een T-Rex en ontwierp op elk van hen dezelfde draak om te zien hoe de schedel de eigenschappen van de draak veranderde."

House of the Dragon krijgt meer draken dan je tot nu toe gezien hebt.

Rhaenyra rijdt op Cyrax, Daemon Targaryen heeft Caraxes, en Melys berijdt de grootste draak in House of the Dragon: Vhagar.

House of the Dragon is vanaf 22 augustus te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-universum krijgt een musical!?
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-universum krijgt een musical!?

Tales of the Walking Dead kan straks echt alle mogelijke kanten op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er ligt een script voor een musical-aflevering van Tales of the Walking Dead. Die zie je niet in het eerste seizoen, maar het kan gewoon gebeuren in het tweede seizoen!

Tales of the Walking Dead is een van de vele spin-offs van de populaire dramaserie The Walking Dead, die in 2010 van start ging op AMC en op 20 november 2022 zijn finale uitzendt.

Tales of the Walking Dead
De serie Tales of the Walking Dead vertelt nieuwe verhalen in de franchise. We krijgen in elk van de zes afleveringen nieuwe verhalen te zien rond personages die we nog niet kenden. Tegelijk zijn er mogelijke verhalen rond personages die we wel al kennen, maar nog niet op manieren zoals de serie Tales of the Walking Dead hen aan ons voorstelt.

Zo komt er een nieuwe aflevering rond Samantha Mortons Alpha. En zien we nieuwelingen in de vorm van Terry Crews, Olivia Munn, Parker Posey, Jillian Bell, Poppy Liu, Anthony Edwards, Jessie T. Usher, Embeth Davidtz, Daniella Pineda en Danny Ramirez.

Tales of the Walking Dead-showrunner Channing Powell vertelde bovendien dat we een musicalaflevering kunnen verwachten.

Zij zei tegenover EW:

"We maken verschillende formats en gebruiken animatie, muziek, verschillende media. We willen mensen elke week opnieuw verrassen met wat ze krijgen. De musical-aflevering is al geschreven. Mochten we een tweede of derde seizoen krijgen, ga ik daar echt mijn best voor doen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-serie doet iets iconisch
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie doet iets iconisch

Star Wars The Acolyte klinkt alsof de boel wel heel groots en zinvol wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: The Acolyte belooft een best speciale serie te worden. Een berucht personage lijkt eindelijk in live-action te gaan debuteren.

Bespin Bulletin meldt vandaag iets nieuws over de serie Star Wars: The Acolyte. Die speelt zich honderd jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: The Phantom Menace af en toont een heel andere Jedi Order.

Star Wars: The Acolyte
In de serie Star Wars: The Acolyte zouden de Sith behoorlijk betrokken zijn, onder meer doordat de hoofdpersoon hoopt de nieuwe leerling te worden van een Sith Lord. Daarvoor strijdt zij onder meer tegen andere personages, waaronder ene Plageuis.

De serie Star Wars: The Acolyte wordt ontwikkeld door Leslye Headland, een maker die zichzelf een nerd noemt van de hele Star Wars-franchise.

"Als ik eerlijk ben, kwam ik als grote megafan met dit idee naar Lucasfilm. En ik zei: 'Ik denk dat het beste is om dit te plaatsen in een tijdperk dat jullie nog niet verkend hebben'," aldus Headland recent over de serie.

"Ze waren echt enorm enthousiast. Het was niet dat ze de bestaande wereld niet wilden verkennen, maar ik denk dat ze daar al druk mee bezig waren met The Mandalorian en andere tv-projecten die echt vertrouwen op legacy personages."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat de grote hit 'Outlander' ermee stoppen? De makers geven duidelijkheid
Series / Nieuws

Gaat de grote hit 'Outlander' ermee stoppen? De makers geven duidelijkheid

Outlander krijgt een spin-off, hoe moet het nu dan verder met de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Starz heeft nog geen achtste seizoen van Outlander besteld. Maar we weten wel dat er een spin-off komt, met de illustere titel Outlander: Blood of My Blood. Die draait om het liefdesverhaal van de ouders van Jamie Fraser.

We horen nu via Starz dat de nieuwe serie zeker niet bedoeld is om af te leiden van het origineel. Maar updates over de onderhandelingen met de castleden voor een nieuw seizoen van Outlander kregen we dan weer niet.

Outlander-toekomst
De serie Outlander is gebaseerd op de beroemde boeken van Diana Gabaldon, die wereldwijd meer dan 50 miljoen keer verkocht zijn. Alle negen boeken stonden in de bestsellerlijst van de New York Times.

"Outlander is een erg belangrijke serie voor ons, die we net zo graag willen zien als Outlander," aldus Kathryn Busby, President, Original Programming bij Starz, in een statement tegenover Deadline.

"De prequel neemt niets af van onze toewijding aan de oorspronkelijke serie. We hebben met de Power-franchise al bewezen dat we verschillende verhalen kunnen vertellen rond dezelfde basis. We geloven dat we dat ook met Outlander kunnen. Ze sluiten elkaar dus echt niet uit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' zit boordevol seks en zelfs een orgie
Series / Nieuws

'House of the Dragon' zit boordevol seks en zelfs een orgie

House of the Dragon laat nog een kleine anderhalve week op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste omschrijving van beelden van de serie House of the Dragon laten zien dat de show vermoedelijk vrij sterk gaat lijken op Game of Thrones.

Deze maand nog gaat House of the Dragon van start op HBO. De show is de eerste spin-off van Thrones en als het aan HBO ligt ook zeker niet de laatste. Het seizoen lanceert met tien afleveringen en draait om de opvolging van de troon, waarbij de familie Targaryen echt een bloedige burgeroorlog uitvecht.

House of the Dragon
De New York Times had een uitgebreid artikel over de vraag of House of the Dragon wel fans zou kunnen geruststellen.

Het lijkt erop dat House of the Dragon fans wel gerust gaat stellen. In het artikel omschrijft het blad de serie als eentje die vol geweld, bloed, naakt en zelfs een orgie zit. Dat maakt duidelijk dat de show in elk geval past bij wat we gewend waren van Game of Thrones.

Ook die serie zat dankzij de uitgebreide interesse in seks en geweld, goed bij de kijkers. Zo werden ook heel wat taboes doorbroken. Denk maar aan die pilot waarin Cersei seks had met haar broer Jaime en vervolgens gesnapt werd, om de jonge Bran Stark uit het raam te duwen.

House of the Dragon lanceert op 22 augustus in Nederland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin trekt handen van laatste seizoenen 'Game of Thrones' af
Series / Nieuws

George R.R. Martin trekt handen van laatste seizoenen 'Game of Thrones' af

De teleurstellende laatste seizoenen van de serie waren blijkbaar niet te wijten aan de romanschrijver volgens hemzelf.

Volgens auteur George R.R. Martin, schrijver van de originele boeken van de Game of Thrones-reeks, was hij "niet betrokken" bij de laatste rampzalige seizoenen van de serie. Zo trekt hij zijn handen van de seizoenen af, die voor vele kijkers keiharde dooddoeners waren.

Voor de eerste vier seizoenen heeft George R.R. Martin uitgebreide adviezen gegeven over de scripts en de casting. Dit was blijkbaar een privilege, dat hem niet meer gegund werd in de latere seizoenen van de HBO-serie van showrunners D.B. Weiss en David Benioff.

Martin vertelde tegen de New York Times: "Gedurende seizoen 5 en 6, en zeker 7 en 8, was ik niet meer betrokken… Ik weet [de reden] niet - dat moet je aan Dan en David vragen."

De rol van Martin bij nieuwe werken over Westeros
De nieuwste spin-off House of the Dragon, die gebaseerd is op Martins boek Fire and Blood, lanceert binnenkort op HBO Max. Hierbij is de auteur al meer betrokken, wat hopelijk een positief effect zal hebben.

De schrijver verzekerde verder tegen zijn fans dat het einde van de boekenreeks, waarop de televisieserie vooruitliep, heel anders zal zijn dan het einde, dat men heeft kunnen zien op HBO.

Martin liet in een blogpost doorschemeren dat zijn schrijfwerk "hem steeds verder wegdraagt van de televisieserie" en dat het fatale lot van sommige personages hen niet zal overkomen in de boeken.

Op 21 augustus zal House of the Dragon verschijnen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vince Gilligan (Better Call Saul) gaat volgende baanbrekende serie maken
Series / Nieuws

Vince Gilligan (Better Call Saul) gaat volgende baanbrekende serie maken

Nu 'Better Call Saul' ten einde loopt, komt het volgende grote project van de topregisseur er alweer aan.

Met de grote successen van Breaking Bad en Better Call Saul heeft regisseur Vince Gilligan zichzelf al uitvoerig bewezen als filmmaker. Met het einde van de laatste serie in zicht, weidt hij al uit over zijn volgende grote project.

Met deze twee topseries achter de rug heeft de regisseur aangegeven te gaan beginnen met een nieuw stadium van zijn loopbaan, waarbij hij het universum van Breaking Bad achter zich wilt gaan laten.

Volgens Deadline is Gilligan nu dus al bezig met de voorbereiding van zijn volgende dramaserie, die Sony Pictures TV zal produceren. Er wordt van gezegd dat het zal teruggrijpen naar de periode dat Gilligan bij The X-Files werkte.

Wat weten we al van de serie?
Alles wat tot nu toe bekend is, is dat de serie een "gemengd genredrama" zal worden, dat de menselijke conditie zal verkennen op "een onverwachte, verrassende manier". De vergelijking werd al getrokken met The Twilight Zone, omdat het "tot nadenken aanzet" zonder een moralitisch verhaal te worden.

Er staan meerdere seizoenen op de planning van de nieuwe serie. De pitch wordt verwacht in de komende weken, met bijna tien netwerken en streamingplatformen in de rij om het te kunnen horen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.