Dit moet je hebben om de troon te veroveren in 'Game of Thrones'

Dit heb je nodig voor de troon in Game of Thrones

Game of Thrones draaide om de strijd om de Iron Throne, die compleet uit de hand liep.

Jim Pedd, 11 september 2022 10:36

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin legt in een nieuw interview uit wat het vereist om effectief heerser over de Iron Throne en daarmee Westeros te worden.
HBO's serie Game of Thrones vertelt het verhaal over meerdere adellijke families die strijden om de Iron Throne. De serie kwam in 2019 tot een einde, maar leidde dit jaar tot een spin-off, House of the Dragon, die inmiddels al begonnen is met uitzendingen.

Game of Thrones
In Game of Thrones zie je meerdere mensen plaatsnemen op de troon, waaronder Robert Baratheon en uiteindelijk Cersei Lannister (die vervolgens van de troon gestoten wordt door uitdager Daenerys Targaryen).

Tijdens het San Diego Comic-Con panel rond House of the Dragon vertelde Martin wat er volgens hem nodig is voor iemand om een sterke heerser over Westeros te worden.

Volgens Martin is de ideale koning of koningin van Westeros iemand die zijn of haar leiderschap niet als privilege of geboorterecht, maar juist als een plicht ziet. Volgens Martin moet een goed heerser iemand zijn die comfortabel is met de saaie aspecten van leiderschap (denk aan het bouwen van wegen), net als met oorlog.

Game of Thrones verkent straks met de serie House of the Dragon mogelijk wat meer van wat er nou nodig is voor die troon.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, House of the Dragon, HBO, Iron Throne, George RR Martin

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws