search

Ons nieuws van zondag 11 september 2022

Tim Allen na jaren terug in iconische rol als de kerstman in nieuwe serie van Disney+
Series / Nieuws

Tim Allen na jaren terug in iconische rol als de kerstman in nieuwe serie van Disney+

De kerst laat nog even op zich wachten maar de kerstman komt er alvast aan.

Disney+ loopt alvast vooruit op de feestdagen met nieuwe beelden van de aankomende serie The Santa Clauses. Tim Allen kruipt weer in de rol van Scott Calvin die op zijn beurt weer in de rol kruipt van de kerstman. Na drie films waarin Tim Allen de hoofdrol speelde maakt hij nu zijn opwachting in een serie.

Het is inmiddels 28 jaar geleden sinds de eerste film uitkwam. Tim Allen speelde de rol van Scott Calvin, een doorsnee man die er per ongeluk voor zorgde dat de kerstman van het dak viel en in zijn plaats de taken van de kerstman overnam. De film bleek zodanig succesvol dat er twee vervolgfilms werden gemaakt. in 2002 kwam The Santa Clause 2 uit en in 2006 het meest recentelijke The Santa Clause 3.

Na 16 jaar weer terug
En nu zal hij dus wederom zijn opwachting maken in de nieuwe serie The Santa Clauses. In de serie staat Scott Calvin op het punt zijn 65e verjaardag te vieren wetende dat hij niet eeuwig de kerstman kan spelen. Hij merkt dat hij zijn oudere dagen beter kan besteden aan zijn familie en gaat op zoek naar een nieuwe kerstman.

Nieuwe personages zijn er als die van Simon Choski, gespeeld door acteur Kal Penn (House, Harold & Kumar Go to White Castle). Hij is een alleenstaande vader, productontwikkelaar en uitvinder van spellen die het roer omgooit en op reis gaat naar de noordpool samen met zijn dochter Grace die helemaal gek van kerstmis is.

De nieuwe serie The Santa Clauses komt 16 november uit op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox komt met zeer opvallend nieuws over 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Charlie Cox komt met zeer opvallend nieuws over 'Daredevil: Born Again'

Dit is toch niet meteen wat de vele Marvel fans hadden gehoopt, of stiekem toch wel?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er wordt door de vele Marvel fans uiteraard stevig uitgekeken naar het verschijnen van Daredevil: Born Again. Op het verschijnen van die titel is het nog wel even wachten, maar nu zijn er door niemand minder dan Charlie Cox wel reeds enkele (zeer opvallende) details bekend gemaakt.

In eerste instantie liet Cox zich ontglippen dat de producers van de reeks dit zien als de start van iets helemaal nieuw. Het is dus met andere woorden niet zo dat Born Again bestempeld moet worden als een vierde seizoen van de Daredevil-reeks. Letterlijk zei Cox het volgende:

"Het is een eerste seizoen en geen vierde seizoen. Het is iets helemaal nieuw. Ik denk ook dat dit de beste keuze is. Wanneer je iets opnieuw gaat doen, zorg er dan wel voor dat het anders wordt".

Lente 2024
Bovenstaande maakt duidelijk dat Daredevil: Born Again bestempeld moet worden als een reboot van de reeks. Voor de eerste drie seizoenen van de Daredevil serie geldt dat je ze kan bekijken op het streamingplatform Disney+.

Voor het verschijnen van Daredevil: Born Again is het sowieso nog wel even geduld koesteren. De verwachting is namelijk dat ze pas het levenslicht zal zien in de lente van 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duister avontuur in trailer 'National Treasure'-serie van Disney+
Series / Nieuws

Duister avontuur in trailer 'National Treasure'-serie van Disney+

National Treasure keert terug naar de twee films met Nicolas Cage.

Disney heeft grote plannen met de National Treasure-franchise. Na de films National Treasure uit 2004 en National Treasure 2: Book of Secrets uit 2007 van regisseur Jon Turteltaub waren er veel geruchten, maar nu komt er eindelijk iets nieuws aan.

En dat is de serie National Treasure: Edge of History met tien afleveringen en deze zal inhaken op de eerdere gebeurtenissen, al zullen Benjamin "Ben" Franklin Gates van Nicolas Cage en Dr. Abigail Chase van Diane Kruger niet te zien zijn. Althans, niet in seizoen een.

Disney heeft namelijk ook een film in ontwikkeling, een derde in de reeks en daarin keert in ieder geval Cage wel terug als zijn avonturier. In de serie zal de hoofdrol ingevuld worden door Lisette Alexis, als Jess Morales.

Trailer voor National Treasure: Edge of History
"Geheimen staan op het punt om onthuld te worden!" leest de korte beschrijving op YouTube bij de trailer. National Treasure: Edge of History start op 14 december op Disney+ en hieronder vind je de trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Assassin's Creed' op meerdere manieren op Netflix
Series / Nieuws

'Assassin's Creed' op meerdere manieren op Netflix

Het is te hopen dat Netflix niet de route kiest van de recente Resident Evil-serie.

Tijdens een Ubisoft Forward-event is gisteren aangekondigd dat Netflix en Ubisoft samenwerken voor een live-action tv-serie in de Assassin's Creed-franchise. Deze titel is uiteraard vooral bekend van de games.

Daarnaast zal Ubisoft een mobiele game Assassin's Creed uitbrengen, exclusief voor Netflix-abonnees op Android en iOS. Andere details met betrekking tot de projecten zijn nog niet bekendgemaakt.

Kan Netflix Assassin's Creed wel aan?
De serie is een volgend live action-project dat volgt op de film uit 2016 van regisseur Justin Kurzel en met Michael Fassbender in de hoofdrol. Die film haalde toen ruim 240 miljoen dollar op bij een budget van $125 miljoen.

Minder was de ontvangst. De film werd met de grond gelijk gemaakt en het is te hopen dat Netflix het beter doet. Kijkende naar de recent na 1 seizoen gecancelde Resident Evil-serie van Netflix houdt menig fan zijn hart vast.Hieronder gewoon even de trailer voor de film van een paar jaar geleden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende grote Marvel-serie krijgt eerste trailer!
Series / Nieuws

Volgende grote Marvel-serie krijgt eerste trailer!

Disney+ trakteert ons begin 2023 op een wel erg gave nieuwe Marvel-serie.

Marvel Studios heeft tijdens het event D23 de eerste trailer onthuld voor de volgende grote Marvel-serie die op Disney+ moet verschijnen na het huidige She-Hulk. We hebben het dan over Secret Invasion. Check de beelden hieronder.

De serie is gebaseerd op de cross-over Marvel-stripreeks waarin een factie van de van gedaante verwisselende Skrulls de aarde jarenlang hebben geïnfiltreerd. Het gevolg is dat bepaalde personages die we al jaren kennen zomaar een Skrull blijken te zijn.

Eerste trailer Secret Invasion
Topacteur Samuel L. Jackson herneemt voor de zoveelste keer de rol als Nick Fury aan, samen met Cobie Smulders als Maria Hill en Ben Mendelsohn als Talos. Dit zijn de bekendste terugkerende gezichten.

Andere, nieuwe rollen komen van namen als Emilia Clarke, Olivia Colman, Killian Scott, Christopher McDonald en Carmen Ejogo.

Don Cheadle is ook in de serie te zien. Hij keert daarna terug voor de serie Armor Wars waarin een verhaal te zien is dat zich direct na de gebeurtenissen in Secret Invasion afspeelt.

Secret Invasion start begin 2023 op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Percy Jackson and the Olympians'
Series / Trailer

Eerste trailer 'Percy Jackson and the Olympians'

Na de filmreeks brengt Disney de held Percy Jackson nu naar het kleine scherm.

Disney+ werkt op dit moment aan de serie Percy Jackson and the Olympians met Jonathan E. Steinberg en Dan Shotz als showrunners. De opnames zijn nog in volle gang, maar nu is er toch een eerste teaser trailer.

Uiteraard is de serie gebaseerd op de bekende boekenreeks van Rick Riordan. Deze werd al eerder verfilmd en er verschenen twee bioscoopfilms: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief in 2010 en Percy Jackson: Sea of Monsters in 2013.

Eerste teaser voor Percy Jackson and the Olympians
De serie van Disney+ heeft Walker Scobell in de titelrol als Percy Jackson, hij is een halfgod. Er zijn ook rollen voor Leah Sava Jeffries als Annabeth Chase en Aryan Simhadri als Grover Underwood.

Als alles goed gaat, dan krijgen we meerdere seizoenen. Dit eerste seizoen is de verfilming van het eerste boek The Lightning Thief. Daarna moet elk seizoen een boek verfilmen.

Percy Jackson and the Olympians verschijnt dus op Disney+, maar heeft nog geen startdatum. Hieronder de korte teaser.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel gaafs in eerste trailer 'The Mandalorian' seizoen 3!
Series / Nieuws

Veel gaafs in eerste trailer 'The Mandalorian' seizoen 3!

Pedro Pascal is weer terug als Din Djarin alias Mando alias The Mandalorian.

Tijdens het grote Disney-event D23 is een eerste trailer verschenen voor The Mandalorian seizoen drie. Hieronder kun je de beelden bekijken.

Het tweede seizoen van de succesvolle Star Wars-serie op Disney+ verscheen alweer even geleden maar we zagen de duistere held vervolgens terug in The Book of Boba Fett. Die serie zette vervolgens seizoen drie op.

Trailer seizoen 3 voor The Mandalorian
In seizoen drie keert Pedro Pascal uiteraard weer terug als Din Djarin alias Mando alias The Mandalorian en we zien ook zijn vriendje Grogu alias Baby Yoda. De trailer onthult nog veel meer bekende gezichten.

The Mandalorian seizoen 3 staat gepland voor februari 2023.Overigens zal de wereld van de Mandalorian verder uitgebreid worden met de series Ahsoka en Star Wars: Skeleton Crew. Deze series verschijnen ook in 2023. Ook een vierde seizoen voor Mando is in de maak.

De synopsis voor de serie: Na de val van het Galactische Keizerrijk, is de wetteloosheid uitgespreid over het stelsel. Een eenzame revolverheld zoekt zijn weg door de buitengebieden en verdient zijn geld als premiejager.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom monsterhit 'Stargate SG-1' ineens eindigde
Series / Featured

Waarom monsterhit 'Stargate SG-1' ineens eindigde

Stargate SG1 deed het behoorlijk lekker bij de kijker, maar stopte ineens. Waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de langlopende sci-fi serie Stargate SG-1 waren enorm geschokt toen de show in 2007 ineens tot een einde kwam.

The Syfy Channel kondigde het einde van Stargate SG-1 aan toen de 200ste aflevering uitgezonden werd. Het was toen de eerste scripted tv-serie van een kabelzender om die mijlpaal te bereiken.

Stargate SG-1
Tijdens zijn tien seizoenen werd Stargate SG-1 een groot kijkcijfersucces. De serie scoorde ook 7 Emmy-nominaties en wordt door onder meer Rolling Stone en Syfy Wire een van de beste sci-fi series ooit genoemd.

Ook leidde de serie Stargate SG-1 tot spin-offs als Stargate Universe en Stargate Atlantis. Vanaf het achtste seizoen van Stargate SG-1 ging het echter minder en liepen de kijkcijfers terug. De concurrentie was toen met Stargate Atlantis en met Battlestar Galactica.

Bovendien kreeg de serie in seizoen 9 een soft-reset met nieuwe hoofdpersonages en nieuwe vijanden in de vorm van de Ori. Maar die elementen leidden niet tot hogere kijkcijfers. Integendeel. En gecombineerd met de steeds hogere productiekosten en gebrekkige marketing, besloot Syfy ermee te stoppen.

De serie had tegelijk nog lang door kunnen gaan volgens Syfy, dat beweerde dat de show niet door mocht vanwege een contract met MGM. Aan het einde van Stargate SG-1 hoopten de makers de serie door te laten gaan, maar een ander netwerk kon de rechten niet krijgen.

Stargate SG-1 leidde wel nog tot spin-offs en twee films, die de verhalen afrondden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie kaapt de Netflix Top 10!
Series / Netflix Kijktip

Deze nieuwe serie kaapt de Netflix Top 10!

Netflix staat in vuur en vlam sinds deze nieuwe serie op de streamingdienst staat.

De serie Onder Vuur bewijst maar weer eens dat er prima series kunnen worden gedraaid binnen de Benelux. In de dramaserie volgt men de brandweerbrigade van Post Oostoever met lekker veel natuurgeweld, drama en voldoende brandwonden. Ontdek of de serie iets voor jou is!

In Onder Vuur speelt een Vlaamse brandweerbrigade de hoofdrol, zowel in het pak als in het thuistenue. Juist deze afwisseling tussen branden bestrijden buitenshuis en de koelte bewaren thuis is volgens recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen een van de sterke punten van de Vlaamse serie.

Van Vliet-Meeuwissen gaf de serie 3 sterren uit de 5. Zij schreef: "Hoewel het bij de eerste afleveringen nog wat inkomen is, wordt de voorspelbaarheid in de tweede helft van het seizoen een stuk minder, terwijl de spanning juist toeneemt. Daardoor blijkt 'Onder Vuur' toch wel de moeite waard."

Welverdiend in de Top 10
Op 24 augustus kwam de brandweerserie online. In Nederland heeft de dramaserie het al tot de Netflix Top 10 geschopt. Ook in België is het een groot succes en dus ook in de Top 10 te vinden.

Bekijk de eerste aflevering snel bij Netflix, of bekijk hieronder de trailer!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet je hebben om de troon te veroveren in 'Game of Thrones'
Series / Featured

Dit moet je hebben om de troon te veroveren in 'Game of Thrones'

Game of Thrones draaide om de strijd om de Iron Throne, die compleet uit de hand liep.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin legt in een nieuw interview uit wat het vereist om effectief heerser over de Iron Throne en daarmee Westeros te worden.

HBO's serie Game of Thrones vertelt het verhaal over meerdere adellijke families die strijden om de Iron Throne. De serie kwam in 2019 tot een einde, maar leidde dit jaar tot een spin-off, House of the Dragon, die inmiddels al begonnen is met uitzendingen.

Game of Thrones
In Game of Thrones zie je meerdere mensen plaatsnemen op de troon, waaronder Robert Baratheon en uiteindelijk Cersei Lannister (die vervolgens van de troon gestoten wordt door uitdager Daenerys Targaryen).

Tijdens het San Diego Comic-Con panel rond House of the Dragon vertelde Martin wat er volgens hem nodig is voor iemand om een sterke heerser over Westeros te worden.

Volgens Martin is de ideale koning of koningin van Westeros iemand die zijn of haar leiderschap niet als privilege of geboorterecht, maar juist als een plicht ziet. Volgens Martin moet een goed heerser iemand zijn die comfortabel is met de saaie aspecten van leiderschap (denk aan het bouwen van wegen), net als met oorlog.

Game of Thrones verkent straks met de serie House of the Dragon mogelijk wat meer van wat er nou nodig is voor die troon.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films staan nu op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze 3 gloednieuwe films staan nu op Netflix

De recensenten van FilmTotaal laten hun kritische licht schijnen op de nieuwe lichting van Netflix.

De nieuwste rits Netflix-films is gearriveerd op de streamingdienst, en er zit behoorlijk wat goeds tussen! SerieTotaal zet voor je op een rijtje, wat de redactie van FilmTotaal allemaal te zeggen had over de gloednieuwe films die sinds deze week op Netflix staan.

Untold: The Race of the Century | Netflix | Kijk nu!
Recensent Richard beoordeelde de documentaire over de 'zeilrace van de eeuw' met 3 uit de 5 sterren.

Hij zette uiteen over de film: "De documentaire zelf gaat in hoog tempo door de archiefbeelden heen, met oude journaalberichten die het verhaal aan elkaar praten. De structuur lijkt op die van een speelfilm en het verhaal is goed genoeg om zich daarvoor te lenen. Maar de rode draad is dat men er alles aan doet om het niet over zeilen te hebben."

Lees hier de volledige recensie.

Love in the Villa | Netflix | Kijk nu!
Alex Ojers gaf de romkom een magere 2 uit de 5 sterren.

Hij beargumenteerde: "Zelfs voor liefhebbers van luchtige romantische komedies schiet 'Love in the Villa' tekort. Al vanaf het begin lijkt de film niets nieuws te willen bieden. Er wordt geprobeerd een grappige toon te zetten met een lading kinderachtige conversaties, maar dat zorgt enkel voor onlogisch verlopende dialogen."

Lees hier de volledige recensie.

Together Free | Netflix | Kijk nu!
Recensent Femke van Kooten vond deze documentaire over een bergwandeling, dwars door de Himalaya, 4 uit de 5 sterren waard.

Zij stelde: "Een reis door de Himalaya is zwaar en de film vertelt eerlijk over de moeilijkheden die door de hoogte en het vele lopen moeten worden doorstaan. Gelukkig is het niet alleen maar moeilijk en zwaar; de momenten waarop de vriendinnen zonder filter met elkaar lachen en dollen, zijn net zo vertegenwoordigd als vermoeidheid en ziekte."

Lees hier de volledige recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde voor 'The Handmaid's Tale' helaas in zicht
Series / Nieuws

Einde voor 'The Handmaid's Tale' helaas in zicht

Seizoen vijf komt er aan maar nu is bekend dat het zal eindigen met seizoen zes.

Onlangs werd bekend dat het vijfde seizoen van Hulu's The Handmaid's Tale bijna in première gaat en wat we in dit aankomende seizoen kunnen verwachten. Nu maakt streamingdienst Hulu bekend dat de serie hernieuwd voor een zesde en laatste seizoen.

The Handmaid's Tale kwam voor het eerst uit in 2017 en heeft door de jaren heen veel lof mogen ontvangen. Fans en critici zijn zeer positief over de serie en het heeft ook al aardig wat prijzen in de wacht gesleept. Zo denkt de president van Hulu met trots terug aan het feit dat The Handmaid's Tale de eerste serie in de geschiedenis was die een Emmy won voor een streamingdienst.

Het was een eer
De makers van de serie laten weten dat het een eer was om de verhalen te vertellen van de roman van Margaret Atwood en de maatschappelijke relevantie die eraan ontleend kan worden. De dankbaarheid is groot voor de mensen die de serie mogelijk maakten en het verhaal dat tegenwoordig relevanter is dan ooit tevoren.

Een klein lichtpuntje aan deze aankondiging is dat er een spin-off van de serie in de maak is. De spin-off zal The Testaments gaan heten en zal jaren na de gebeurtenissen van het einde van seizoen zes plaatsvinden. Het is nog niet precies bekend wat we kunnen verwachten van de spin-off daar The Handmaid's Tale op sommige vlakken sterk afweek van het originele werk van Margaret Atwood.

Tot die tijd kunnen fans nog genieten van twee aankomende seizoenen The Handmaid's Tale. Je kijkt alle afleveringen op Videoland.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'The Witcher' volgens dit nieuws weer stap dichterbij
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'The Witcher' volgens dit nieuws weer stap dichterbij

Sterren uit de serie laten alvast weten dat het derde seizoen eraan komt

Goed nieuws voor de fans van de fantasyserie: het derde seizoen is officieel klaar met filmen. Geralt of Rivia, Siri en andere personages zullen weer hun opwachting maken in de megahit The Witcher van Netflix. Het seizoen is nog in volle productie maar sterren van de serie laten nu al weten dat het filmen erop zit.

Het eerste bericht wat naar buiten kwam was van de regisseur van de laatste afleveringen van het aankomende seizoen Bola Ogun. In een bericht op Instagram schrijft ze "It's a wrap!!!", doelend op dat het filmen van het seizoen erop zit. Ster van de serie Henry Cavill bedankt in een brief zijn collega's voor hun inzet en toewijding gedurende een moeilijke periode van opnames.

Wanneer kunnen we seizoen 3 verwachten?
Het ging niet altijd heel soepel tijdens de opnames. Zo werd Henry Cavill afgelopen juli positief getest op corona. Dit resulteerde in dat hij ongeveer drie weken in quarantaine moest. Tot op heden is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen eraan komt maar op basis van voorgaande seizoenen kan er een voorspelling worden gemaakt.

De nabewerking van seizoen één en seizoen twee duurde respectievelijk zes en zeven maanden. Op basis hiervan zou verwacht kunnen worden dat het nieuwe seizoen in april 2023 uit zal komen. Netflix bracht de seizoenen echter niet direct uit nadat ze klaar waren. Daar voorgaande seizoenen in december uitkwamen kan Netflix er voor kiezen dit weer te doen. Het is voorlopig dus nog even afwachten.

Kijk ondertussen seizoen één en twee op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.