search
Gaat Netflix deze twee topseries een crossover geven?
Series / Nieuws

Gaat Netflix deze twee topseries een crossover geven?

De successen The Sandman en Locke & Key zijn in de comics nog een crossover.

Op dit moment worden de twee Netflix-series The Sandman en Locke & Key erg goed bekeken op de streamer. In vele landen staan de films namelijk op de eerste en tweede plaats in de Netflix Top 10.

Wat niet veel mensen weten is dat de comics waarop de series zijn gebaseerd verleden jaar nog een cross-over hadden. Dit zou kunnen betekenen dat Netflix dat ook in de live action-series zou kunnen doen.

Cross-over tussen The Sandman en Locke & Key
IDW Publishing heeft namelijk een reeks Locke & Key-prequelcomics gepubliceerd die gezamenlijk bekend staan als The Golden Age. De laatste van die prequels, Hell & Gone, was een intercompany-crossover die de mythologieën van The Sandman en Locke & Key met elkaar verbond.

Hell & Gone speelt zich generaties voorafgaand aan de gebeurtenissen van de eerste Locke & Key-comicreeks af, die de basis vormt voor de Netflix-serie. Deze verhalen richten zich op Chamberlin Locke en zijn kinderen tijdens hun tijd als bewoners van Keyhouse Manor.

In de comics komen sleutels voor die leiden naar de hel en dus ook Lucifer Morningstar, maar ook Roderick Burgess en Dream.

Locke & Key-schrijver Joe Hill heeft eerder aangegeven dat de comics niet verfilmd zullen worden, maar met enig geluk voor de fans ziet Netflix wel brood in een live action-versie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen