'Star Wars'-maker heeft een uitgesproken hekel aan 'Star Wars'

Star Wars Andor heeft een regisseur die de franchise eigenlijk maar niets aan vindt.

Jim Pedd, 15 augustus 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Wars: Andor-showrunner Tony Gilroy geeft toe dat hij bepaald geen 'hardcore' Star Wars-fan is. Met de spin-off van de film Rogue One: A Star Wars Story, hoopt hij de franchise een andere wending te geven.
Jon Favreau, Dave Filoni en Deborah Chow staan bekend als die-hard Star Wars-fans, wat het meteen logisch maakt dat zij het roer in handen hebben voor series als The Mandalorian, Ahsoka en Obi-Wan Kenobi. Maar de maker van Star Wars: Andor rekent zichzelf niet onder de fans.

Star Wars: Andor
Tijdens een gesprek met FX Magazine, liet hij weten niet bepaald een "fan fan" te zijn van de franchise. Meer wilde hij niet zeggen, maar wat maakt het uit?

Gezien de ontvangst van Rogue One: A Star Wars Story, lijkt het erop dat Gilroy een van de juiste personen is om betrokken te zijn bij de franchise.

Star Wars: Andor speelt zich af in een duistere tijd, waarin het universum overheerst wordt door het Keizerrijk.

Recent vertelde Gilroy: "Binnen Star Wars, binnen de Wookiepedia, moeten er vier of vijf niveau's van canon zijn. Er is het film-canon, cartoon-canon, fanfictie-canon en al die dingen. Voor de grotere issues dealen we met Pablo Hidalgo."
Bron: CBM

Lees meer over: Star Wars Andor, Star Wars, Andor, Tony Gilroy

Populair nieuws