search

Ons nieuws van maandag 15 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Brooklyn Nine-Nine' seizoen 8
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Brooklyn Nine-Nine' seizoen 8

Heftige onderwerpen en een waardig einde in dit achtste en laatste seizoen.

Regie: Claire Scanlon, Thembi Banks, Kevin Bray, e.a. | Cast: Andy Samberg (Jake Peralta), Melissa Fumero (Amy Santiago), Stephanie Beatriz (Ross Diaz), Terry Crews (Terry Jeffords), Joe Lo Truglio (Charles Boyle), Andre Braugher (Raymond Holt), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 21-24 minuten | Jaar: 2021

Brooklyn Nine-Nine was zes seizoenen lang ongekend populair toen de komedieserie abrupt werd stopgezet. Fans waren blij verrast toen werd aangekondigd dat de serie door zou gaan, maar met het achtste seizoen is het einde (waarschijnlijk) alsnog daar voor alle hilarische politieagenten van het negenennegentigste district van Brooklyn, New York. Maker Dan Goor kondigde vorig jaar op Twitter aan met het allerlaatste seizoen te willen eindigen in "a blaze of glory", wat hoge verwachtingen schiep. Het slotseizoen pakt echter anders uit dan de meeste fans zullen hebben verwacht.

Hoofdpersoon Jake Peralta is hyper-Amerikaans: hij strooit veelvuldig met termen als 'hella' en 'noice' en verbindt voor zover mogelijk elke zaak die hij krijgt met een populaire Amerikaanse film, meestal Die Hard. Hij is zo'n karikatuur dat het niet irritant maar juist hilarisch is. Dit wordt versterkt door zijn lichte zelfspot en het bewustzijn van zijn gedrag door hemzelf en zijn collega's, wat stuk voor stuk grappige en goed uitgewerkte personages zijn die gespeeld worden door bekwame acteurs.

De makers weten knap gebruik te maken van het psychologische effect van herhaling: een kind is blij wanneer iets door de Teletubbies nog een keer wordt gedaan, maar volwassenen zijn net als kinderen en krijgen dus ook een warm gevoel bij terugkerende personages en verhaallijnen. Brooklyn Nine-Nine maakt hiervan dankbaar gebruik, bijvoorbeeld met de jaarlijkse traditie Halloween Heist en personages als de Pointiac Bandit, op wie fans inmiddels elk jaar weer met smart zitten te wachten.

Toch komen tussen alle humor door soms serieuze onderwerpen aan bod. De plotseling serieuze toon is dan opvallend anders dan het gebruikelijke spervuur aan grappen, maar het is te begrijpen dat in een Amerikaanse politieserie uiteindelijk moet worden gesproken over zaken als etnisch profileren of politiegeweld. Ook seksuele intimidatie en homofobie kwamen de afgelopen seizoenen voorbij, maar altijd kortstondig. Dat is in seizoen acht veranderd.

De serie had al langer een aangenaam diverse cast die voldoende representatie bood. Zo steelt Andre Braugher de show als zwarte homoseksuele man, wiens moeizame weg naar de top binnen de politie veelvuldig genoemd wordt, zowel op humoristische als serieuze wijze. Met Braughers unieke invulling wat betreft bewegen, kijken en praten zet hij een hilarisch en innemend personage neer, dat heel prettig haaks staat op de stereotypering van homoseksuele mannen in het huidige televisielandschap.

Seizoen acht pakt daar goed op door. Er wordt nu niet meer kortstondig, maar uitgebreid verhaald over de huidige maatschappelijke situatie in de Verenigde Staten, waar politiegeweld en zelfs moord zonder gevolgen voor de daders aan de orde van de dag zijn. Vooral de eerste afleveringen gaan bijna in zijn geheel over deze heftige onderwerpen, naast meer intieme verhaallijnen zoals de onverwachtse echtscheiding van een van de personages. Geleidelijk aan wordt er naar een rustig, waardig einde toegewerkt.

Niet onverwachts eindigt het laatste seizoen met de Halloween Heist, maar de toon is eerder emotioneel dan de gebruikelijke overdaad van slapstick, wat goed past bij de rest van het seizoen. 'A blaze of glory' is het einde van Brooklyn Nine-Nine niet, maar het bespreken van heftige, actuele problemen is een dappere keuze voor een komedieserie, vooral een serie die zoveel kijkers trekt. De makers lijken te willen zeggen dat dit geen tijd meer is voor louter komedie. Tijd om de boel flink op te schudden en aan te pakken. "Title of your sex tape," zou Jake Peralta zeggen.

★★★★☆

Brooklyn Nine-Nine is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'Love, Death + Robots' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

Netflix-hit 'Love, Death + Robots' krijgt vierde seizoen

Tim Miller en David Fincher zullen ook het nieuwe seizoen van de animatie-reeks produceren.

De volwassen animatie-anthologyserie Love, Death + Robots krijgt van Netflix officieel een vierde seizoen. Uit hoeveel afleveringen de nieuwe reeks zal bestaan is nog onduidelijk, maar uitgaande van voorgaande seizoenen zal dit tussen 8 en 18 liggen.

In de anthology-reeks worden genres als science-fiction, fantasy, horror en comedy gecombineerd tot een visueel indrukwekkend geheel met allerhande unieke animatiestijlen.

Tevreden Netflix
De serie was tot op heden goed voor 12 Emmy Awards en een reeks andere prijzen, en geldt daarmee voor de streamingdienst als een serieuze prestige-serie.

Net als bij de vorige seizoenen het geval was, zal ook Love, Death + Robots: Volume IV geproduceerd worden door regisseurs Tim Miller (Deadpool) en David Fincher (The Social Network). Over regisseurs en acteurs moeten nog aankondigingen worden gedaan, maar wij vermoeden dat we die in de nabije toekomst kunnen verwachten.

De eerste drie seizoenen van Love, Death + Robots zijn nú te streamen via Netflix. De releasedatum van seizoen 4 is nog onbekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg van populaire IJslandse hitserie in september te streamen
Series / Nieuws

Vervolg van populaire IJslandse hitserie in september te streamen

Het vervolg op 'Trapped' moest eigenlijk vorig jaar al te zien zijn geweest...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de serie Trapped kon rekenen op heel wat interesse. De kijkcijfers waren goed en ook de beoordelingen op gespecialiseerde websites zijn prima te noemen. Al snel werd dan ook een vervolg aangekondigd. Dat vervolg had eigenlijk vorig jaar al moeten verschijnen... maar dat gebeurde niet.

Er zijn een aantal zaken toch als best opmerkelijk te bestempelen voor wat de serie Trapped betreft. In eerste instantie is er het feit dat het tweede seizoen van de reeks onder een andere naam door het leven zal gaan, namelijk als Entrapped.

Verder is het eveneens vrij opmerkelijk dat, dat tweede seizoen vorig jaar al had moeten verschijnen. Toen werd het verschijnen van het vervolg echter uitgesteld naar een niet nader te noemen datum. Daar is nu verandering in gekomen.

September
Het vervolg op Trapped, namelijk Entrapped is te streamen op Netflix vanaf 8 september 2022. In dat tweede seizoen krijgen we te zien hoe de vreedzame sekte The Extended Family hun kamp heeft opgeslagen op een stuk land. Voor dat stuk land geldt dat ze het beschouwen als heilige grond. Een rivaliserende groep heeft echter besloten om de strijd aan te binden met The Extended Family. Ook zij willen immers graag eigenaar worden van de grond.

De cast van de serie Entrapped bestaat uit onder meer Ólafur Darri Ólafsson en Ilmur Kristjánsdóttir. De verantwoordelijke schrijver en producent van het tweede seizoen is nog steeds Baltasar Kormákur. Hij was ook al verantwoordelijk voor het eerste seizoen.

In ieder geval, ben jij ook een fan van deze geweldige serie van IJslandse bodem? Dan kan je dus vanaf begin september aan de slag met het vervolgseizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Snabba Cash' in september te streamen
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Snabba Cash' in september te streamen

Meteen heeft Netflix ook een leuke teaser trailer de wereld ingestuurd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Scandinavische thrillerserie Snabba Cash werd goed ontvangen. Ondertussen weten we niet alleen dat er nog een tweede seizoen van de reeks zal verschijnen, inmiddels heeft Netflix ook bekend gemaakt wanneer ze te zien zal zijn.

Het tweede seizoen van Snabba Cash maakt een tijdssprong van één jaar sinds de gebeurtenissen in het eerste seizoen. Er staat bijvoorbeeld een IPO voor de deur voor Target Coach terwijl Leya meer succes dan ooit blijkt te hebben. Ondanks dat succes krijgt ze wel nog steeds af te rekenen met de herinneringen aan Salim.

Nog brutaler
Van het tweede seizoen van Snabba Cash werd eerder al aangegeven dat het klimaat op de straat nog brutaler zal zijn dan in het eerste seizoen reeds het geval was. De nieuwe methodes van de politie zorgen er in ieder geval voor dat Ravy tegen de muur komt te staan.

In het tweede seizoen zien we ook hoe Leya terug zal worden herinnerd aan haar vroegere banden met de onderwereld. Dat vooral omdat haar pad zich opnieuw kruist met dat van Ravy, Nala en Osman.

Het tweede seizoen van Snabba Cash is te streamen op Netflix vanaf 22 september 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum slotseizoen 'Dynasty' bekend
Series / Nieuws

Releasedatum slotseizoen 'Dynasty' bekend

Het aankomende vijfde seizoen is meteen ook het laatste voor de populaire reeks...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder raakte bekend dat het vijfde seizoen van de populaire serie Dynasty het laatste seizoen zal zijn. Nu is ook bekend wanneer we met de laatste afleveringen aan de slag kunnen.

Er zijn bij het vijfde seizoen een aantal zaken anders in vergelijking met de voorgaande seizoenen. Zo zal het slotseizoen bijvoorbeeld beginnen met een twee uur durende première. In de Verenigde Staten werd het slotseizoen al uitgezonden, meer bepaald vanaf 20 december vorig jaar.

De belangrijkste vraag die fans van de reeks zich uiteraard stellen is of Fallon Carrington haar terugkeer zal maken in het vijfde seizoen na wat er in het vierde seizoen gebeurde. Het antwoord op die vraag krijgen we zeer binnenkort.

Laatste seizoen
Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald kijken fans van Dynasty met een gemengd gevoel uit naar het verschijnen van het vijfde seizoen. Dat niet in het minst omdat dit met zekerheid het laatste seizoen wordt.

Dat er geen extra seizoenen meer komen hoeft echter tegelijkertijd ook niet echt te verbazen. De kijkcijfers en de beoordelingen van de reeks zijn immers niet geweldig. The CW zelf liet eerder zelfs optekenen dat ze de reeks nog hebben verlengd omdat ze van Netflix een mooie vergoeding kregen voor het mogen streamen van de reeks in onder meer Nederland en België.

Het vijfde en laatste seizoen van Dynasty verschijnt op Netflix op 24 september 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios is nu echt helemaal klaar met zijn volgende serie
Series / Nieuws

Marvel Studios is nu echt helemaal klaar met zijn volgende serie

Secret Invasion is nu helemaal opgenomen en komt begin volgend jaar uit op Disney+.

Deze week start Disney+ met het uitzenden van de serie She-Hulk: Attorney at Law en daarna werkt de streamer toe naar de release van Secret Invasion, begin 2023. Die is serie nu helemaal opgenomen.

Secret Invasion is een belangrijke serie in de verhaallijn van onder meer Captain Marvel. De film gaat verder met enkele gebeurtenissen uit haar solofilm en zal ook weer aansluiten op haar tweede film.

De hoofdrollen zijn voor Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als Talos. Maar je ziet ook Cobie Smulders (Maria Hill), Martin Freeman (Everett K. Ross), Don Cheadle (James "Rhodey" Rhodes), Kingsley Ben-Adir (schurk), Olivia Colman, Emilia Clarke, Killian Scott en Christopher McDonald voorbij komen.

Secret Invasion helemaal opgenomen
Via Instagram onthulde Jackson dat de (her)opnames voor Secret Invasion zijn afgerond. De levende Hollywoodlegende speelde de rol van Nick Fury al elf keer in het Marvel Cinematic Universe en dook op in het eerste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.

Begin 2023 keert hij dus terug voor Secret Invasion, maar later dat jaar is hij ook weer te zien in The Marvels, de tweede Captain Marvel-film. Die staat gepland voor juli volgend jaar.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt meer 'The Mandalorian' dan je denkt op Disney+
Series / Nieuws

Er komt meer 'The Mandalorian' dan je denkt op Disney+

Het vierde seizoen van de Star Wars-serie zou zomaar eerder kunnen verschijnen dan verwacht.

Uiteraard zagen we Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu alias Baby Yoda even geleden nog in de Star Wars-serie The Book of Boba Fett. Maar iedereen kijkt al uit naar het derde seizoen dat begin volgend jaar debuteert op Disney+.

Tussen het tweede en derde seizoen van The Mandalorian zit uiteindelijk ruim twee jaar. De kans is echter groot dat we niet zo lang hoeven te wachten op het vierde seizoen, dat er dus ook zal komen.

Seizoen 4 al in productie?
Volgens Production Weekly is het vierde seizoen zelfs al in productie. Ondanks dat dit niet per se betekent dat de camera's al draaien, is wel duidelijk dat Lucasfilm er vaart achter zet.

Het derde seizoen van The Mandalorian moet in februari 2023 gaan verschijnen en in dat seizoen zien we hoe het verder gaat met Mando en zijn kleine vriendje Grogu die op zoek gaan naar anderen van Grogu's soort.

Daarnaast zijn de spin-offs Ahsoka, te verschijnen in 2023, en Star Wars: Skeleton Crew in de maak. Ook de laatste moet volgend jaar verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De drie nieuwe series van deze week die je moet zien
Series / Featured

De drie nieuwe series van deze week die je moet zien

We zetten elke maandag drie toffe tips op een rij die je sowieso gezien wil hebben.

Elke maandag duiken we in het nieuwe aanbod op de grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max. Elke week selecteren we uit dat aanbod drie toffe titels die je niet wil missen.

Deze week hebben we series van Netflix, HBO Max en van Disney+, waar je gegarandeerd van gaat genieten! Hieronder de drie series, inclusief hun releasedatum.

VANAF 15 AUGUSTUS OP NETFLIX
Brooklyn Nine-Nine (seizoen 8): De onvolwassen rechercheur Jake Peralta moet leren om de regels te volgen en een teamspeler te zijn als er voor zijn brigade een nieuwe hoofdinspecteur wordt aangesteld.

VANAF 15 AUGUSTUS OP HBO MAX
The Office US (seizoen 1-9): Het verhaal van een kantoor dat mogelijk gesloten wordt, omdat het bedrijf besluit in te krimpen. De crew van een documentaire filmt de medewerkers en manager David Brent, terwijl ze hun dagelijkse levens leiden.

VANAF 17 AUGUSTUS OP DISNEY+
SHE-HULK: ATTORNEY AT LAW: In "She-Hulk: Attorney at Law" volgt de kijker Jennifer Walters, een dertigplus en single advocate die toevallig ook de supergrote en sterke hulk blijkt te zijn. Deze negendelige serie verwelkomt meerdere MCU-veteranen, waaronder Mark Ruffalo als Smart Hulk, Tim Roth als Emil Blonsky/the Abomination en Benedict Wong als Wong. Verder bestaat de cast uit onder anderen Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Jameela Jamil, Jon Bass en Renée Elise Goldsberry.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'I Just Killed My Dad'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'I Just Killed My Dad'

Het verhaal van een getroebleerde tiener die zijn vader doodde.

Regie: Skye Borgman | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 37-46 minuten| Jaar: 2022

Anthony Templet vermoordde zijn vader. De driedelige docuserie I Just Killed My Dad gaat in op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een normale misdaad, maar al snel blijkt er veel meer te schuilen achter het leven van Anthony en zijn vader Burt. Wat volgt is het aangrijpende verhaal van een beschadigde zeventienjarige jongen die geen andere uitweg zag dan de trekker over te halen.

I Just Killed My Dad laat diverse betrokkenen aan het woord over Anthony's leven. Vooral hijzelf, maar ook enkele familieleden, een collega, zijn advocaat, de agent die hem als eerste verhoord heeft, de officier van Justitie, de psycholoog die over zijn toerekeningsvatbaarheid heeft moeten oordelen en nog diverse anderen. Hun vertellingen schetsen het beeld van een timide jongeman die bang was voor zijn vader en zelfs wat wereldvreemd was.

Ook wordt snel duidelijk de Burt Templet geen fijne man was, maar iemand met een behoorlijk strafblad. Hij hield Anthony's wereld bewust klein door hem niet naar school te sturen en geen vriendschappen in zijn leven toe te staan. Tevens gaf hij zijn zoon de indruk dat dat zijn moeder niet meer leefde, zodat hij niet naar haar op zoek zou gaan. In werkelijkheid had ze hem al op zijn vijfde als vermist opgegeven, maar durfde ze geen verdere actie te ondernemen vanwege de zware mishandeling die ze onder Burt had doorstaan. Haar zoon terughalen had haar dood betekend.

Naast iedereen die aan het woord komt en zijn visie op de situatie naar voren brengt, worden diverse scènes van de bewuste avond door acteurs nagespeeld. Op deze manier krijg je als kijker een goed beeld van hoe de avond, en dus de moord, moet zijn verlopen. Ook worden de originele beelden van het eerste verhoor getoond en komen geluidsfragmenten van het gesprek met de alarmdiensten aan bod. Opvallend genoeg was het Anthony zelf die na de moord het alarmnummer belde, ook al had hij totaal niet de indruk dat hij iets fout had gedaan.

Vrijwel iedere betrokkene die aan het woord komt heeft dezelfde mening: hoewel je een daad als deze niet onbestraft kunt laten, is deze jongen in zijn leven al genoeg gestraft. En om eerlijk te zijn, lijkt Burt Templet niet het soort man dat door veel mensen zal worden gemist. Sterker nog, na zijn dood lijken mensen meer en meer uit te durven komen voor wat een verschrikkelijke man dit was.

Het verhaal van Anthony Templet raakt de kijker diep in het hart. Een eenzame, verwaarloosde jongen wiens jeugd volledig is afgenomen; hoe kun je die als moordenaar zien en veroordelen? Het verhaal wekt medelijden voor de situatie waarin de jongen is opgegroeid en zelfs sympathie voor wat hij uiteindelijk heeft gedaan. Het slot maakt nog wat extra emoties los, wat ervoor zorgt dat je als kijker deze jongen oprecht een betere toekomst gunt. Een zeer interessant en intrigerend verhaal, dat je doet afvragen hoeveel meer kinderen nog op deze manier achter gesloten deuren leven.

★★★★☆

I Just Killed My Dad is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt er een drukke week van met nieuwe series
Series / Featured

Netflix maakt er een drukke week van met nieuwe series

Je ziet deze week ten minste 9 series nieuw debuteren bij Netflix.

Negen (!) series voegt Netflix toe de komende paar dagen. Daarvan is het achtste seizoen van Brooklyn Nine-Nine vandaag de grootste, gevolgd door een paar opvallende andere titels.

VANAF 15 AUGUSTUS
Brooklyn Nine-Nine (seizoen 8): De onvolwassen rechercheur Jake Peralta moet leren om de regels te volgen en een teamspeler te zijn als er voor zijn brigade een nieuwe hoofdinspecteur wordt aangesteld.

VANAF 17 AUGUSTUS
High Heat: Als aanwijzingen voor de moord op zijn broer naar brandweerlieden leiden, sluit Poncho zich bij hen aan. Hij vindt daar romantiek, een familielid en een seriemoordenaar.

Unsuspicious: Verbonden door dezelfde playboy, gaan drie vrouwen en hun families naar zijn landhuis om antwoorden te krijgen. Maar daar treffen ze hem dood aan en moeten ze blijven voor een onderzoek.

VANAF 18 AUGUSTUS
Tekken: Bloodline: Anime gebaseerd op een videogame.

He-Man and the Masters of the Universe (seizoen 3): De machtige tiener Adam en zijn dappere team buitenbeentjes ontdekken de kracht van Grayskull en blijken voorbestemd om Eternia te beschermen tegen de kwade Skeletor.

VANAF 19 AUGUSTUS
Echoes: De eeneiige tweelingzussen Leni en Gina wisselen al jaren stiekem van plaats. Maar wanneer een van de zussen verdwijnt, komen hun levens op hun kop te staan.

Kleo: Na de val van de Berlijnse Muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.

The Girl in the Mirror: Nadat de meesten van haar klasgenoten zijn gestorven bij een bizar ongeluk, lijdt Alma aan geheugenverlies. Ze probeert te achterhalen wat er is gebeurd en wie ze is.

Alma: Nadat de meesten van haar klasgenoten zijn gestorven bij een bizar ongeluk, lijdt Alma aan geheugenverlies. Ze probeert te achterhalen wat er is gebeurd en wie ze is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' stemt tot nog meer zorgen
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' stemt tot nog meer zorgen

The Lord of the Rings The Rings of Power is over een kleine twee weken te zien!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power verkent wat 'onmogelijke' relaties tussen verschillende personages uit de Tweede Era van Midden-aarde.

Dat belooft regisseur en uitvoerend producent J.A. Bayona tijdens een interview met SFX Magazine over de serie van Prime Video.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
"Ik denk dat [showrunners Patrick McKay] en [J.D. Payne] goed werk verricht hebben als het aankomt op het samenbrengen van deze personages in eenzelfde tijdsframe," begon Bayona. "Het is anders, want je zal bepaalde personages relaties zien opbouwen met andere personages, die in het tijdsframe van de Tweede Era niet mogelijk zouden zijn, omdat mensen een heel andere levensspanne hebben dan elfen. Maar volgens mij zijn ze heel trouw aan de belangrijkste gebeurtenissen en hebben ze een verhaallijn weten te bouwen dat dit alles aan elkaar verbindt."

Dat zal tot zorg wekken bij fans van Midden-Aarde die toch al sceptisch waren over The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Tegelijk verzekerde J.D. Payne fans er een tijd geleden nog van samengewerkt te hebben met Tolkien-geleerden bij het ontwikkelen van nieuwe en originele elementen voor de serie.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op televisie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-tegenslag vertraagt de opnames
Series / Nieuws

'The Witcher'-tegenslag vertraagt de opnames

Henry Cavill is terug op de set van The Witcher en kan weer door met de opnames.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen weken hoorden we dat Henry Cavill even weg moest bij de opnames van het komende derde seizoen van The Witcher. Hij bleek namelijk COVID-19 te hebben. Maar nu is hij terug.

The Witcher zou alweer verder zijn met de opnames van het komende derde seizoen. De tijdelijke pauze heeft voor vertraging gezorgd, stelt de site Redanian Intelligence, hoewel de opnames wel verder konden voor de momenten waarop Cavill niet in beeld was.

The Witcher seizoen 3
Het idee is nu dat de opnames van het derde seizoen van The Witcher tot een einde komen in september. Het nieuwe seizoen van de serie zal minstens een half jaar later klaar zijn voor release op Netflix.

Seizoen 3 van The Witcher is een verfilming van het vierde boek in de franchise en het tweede boek in het 'hoofdverhaal': Time of Contempt van schrijver Andrzej Sapkowski.

The Witcher laat vermoedelijk onder meer een gevecht zien tussen Geralt of Rivia en het Brotherhood of Sorcerers. Allemaal om zijn Ciri te beschermen.

Netflix breidt intussen de franchise van The Witcher flink uit, met nog een nieuwe film en een prequelserie die eraan zitten te komen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+-serie lost groot Marvel-plotgat op
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie lost groot Marvel-plotgat op

She Hulk Attorney At Law lost een groot vraagstuk van de franchise op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Marvel Cinematic Universe bestaat inmiddels meer dan tien jaar. Er zijn meer dan twintig films gemaakt en het aantal series groeit ook in rap tempo. Zo bezien is het niet gek dat er zo nu en dan een verhaallijn een beetje blijft liggen.

Dat geldt in elk geval voor het verhaal rond de Sokovia Accords. Maar de serie She Hulk: Attorney at Law moet daar een oplossing voor bieden, waarmee een plotgat opgelost wordt!

She Hulk: Attorney at Law
De serie She Hulk: Attorney at Law brengt ons niet alleen het nieuwe personage Jennifer Walkers, maar komt ook nog met wat vergeten elementen. Een daarvan is de terugkeer van Abomination, een ander is het verhaal van de Sokovia Accords.

In het MCU werden die gesloten om overheden zeggenschap te geven over waar superhelden zich wanneer mee bemoeiden. Dat moest bijna wel, na een enorme mislukking tijdens een missie van de Avengers waarbij tientallen onschuldige burgerslachtoffers vielen.

Maar de vraag is een beetje blijven hangen hoe het met de Sokovia Accords af liep. Regisseur Jessica Gao laat weten dat er een antwoord komt:

"Deze serie zal de vraag beantwoorden wat daarmee gebeurd is. Wel pas achterin het seizoen, maar je gaat een antwoord krijgen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-maker heeft een uitgesproken hekel aan 'Star Wars'
Series / Nieuws

'Star Wars'-maker heeft een uitgesproken hekel aan 'Star Wars'

Star Wars Andor heeft een regisseur die de franchise eigenlijk maar niets aan vindt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: Andor-showrunner Tony Gilroy geeft toe dat hij bepaald geen 'hardcore' Star Wars-fan is. Met de spin-off van de film Rogue One: A Star Wars Story, hoopt hij de franchise een andere wending te geven.

Jon Favreau, Dave Filoni en Deborah Chow staan bekend als die-hard Star Wars-fans, wat het meteen logisch maakt dat zij het roer in handen hebben voor series als The Mandalorian, Ahsoka en Obi-Wan Kenobi. Maar de maker van Star Wars: Andor rekent zichzelf niet onder de fans.

Star Wars: Andor
Tijdens een gesprek met FX Magazine, liet hij weten niet bepaald een "fan fan" te zijn van de franchise. Meer wilde hij niet zeggen, maar wat maakt het uit?

Gezien de ontvangst van Rogue One: A Star Wars Story, lijkt het erop dat Gilroy een van de juiste personen is om betrokken te zijn bij de franchise.

Star Wars: Andor speelt zich af in een duistere tijd, waarin het universum overheerst wordt door het Keizerrijk.

Recent vertelde Gilroy: "Binnen Star Wars, binnen de Wookiepedia, moeten er vier of vijf niveau's van canon zijn. Er is het film-canon, cartoon-canon, fanfictie-canon en al die dingen. Voor de grotere issues dealen we met Pablo Hidalgo."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen