search
Vecna uit 'Stranger Things' heeft langere voorgeschiedenis dan je denkt
Series / Nieuws

Vecna uit 'Stranger Things' heeft langere voorgeschiedenis dan je denkt

Het gruwelijke monster uit seizoen 4 was onderdeel van een langer 'master plan' van de Duffers.

De gebroeders Duffer onthulden in een recent interview dat het idee voor het gruwelijke monster Vecna uit seizoen 4 van Stranger Things al heel lang bestond. De filmmakers zaten namelijk al met het monster in hun hoofd sinds seizoen 1!

Tijdens de schokkende gebeurtenissen van Stranger Things seizoen 4 kreeg het publiek nieuwe inzichten in het verleden van Eleven. In de flashbacks gedurende seizoen 4 naar het Hawkins Laboratorium wordt Eleven begeleid door een vriendelijke verpleger. Van dit personage wordt onthuld dat hij Henry Creel is, het oorspronkelijke subject van Dr. Brenners experimenten.

Creel, die nummer 001 was van alle experimenten, start vervolgens een slachtpartij onder de aanwezigen, wat ertoe leidt dat Eleven hem verbant naar de Upside Down. In seizoen 4 werd Vecna dan eindelijk onthuld als Monster 001 en het meesterbrein achter alle monsters in de serie.

De oorsprong van Vecna
In een interview met IndieWire vertelde Ross Duffer dat, hoewel het personage nog moest worden wat het publiek te zien zou krijgen in seizoen 4, het idee om 001 te gebruiken als een antagonist al in ontwikkeling was sinds het allereerste seizoen.

Duffer: "Het is niet zo dat er iemand was die Vecna heette, maar het zou gaan over 001. En ik herinner me dat ik het er in de begindagen zelfs over had, dat ze spin-off stripboeken wilden doen of dat soort dingen, dat ik zei: 'Je kunt andere nummers doen, maar blijf weg van 1.'"

Hij vervolgde: "We wisten dat we deze entiteit alles wilden laten controleren, maar het was pas toen we in dit seizoen waren dat we alle details uit gingen denken. Dat het Henry was, dat dit is hoe zijn krachten gaan werken en dat allemaal."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen