Recensies 'House of the Dragon': Is het een flutserie of juist niet?

Recensies House of the Dragon: Is het 'n flutserie

House of the Dragon scoort enorm goed bij de critici: een groot succes dus!

Jim Pedd, 19 augustus 2022 17:40

Na de eerste reacties, zijn er nu dan eindelijk ook recensies van de serie House of the Dragon. En die zijn bijzonder positief, waarmee het erop lijkt dat deze tientallen miljoenen dollars kostende gok van HBO wel loont.
House of the Dragon draait om een tijd waarin de koning van Westeros, Viserys Targaryen, een opvolger moet kiezen. Maar dat leidt tot de burgeroorlog die we kennen als de Dance of Dragons.

House of the Dragon-recensies
We duiken in de recensies:

BBC: "Het is een fascinerende situatie, vol met begrijpelijke motieven en morele moeilijkheden, en een tikkende tijdbom door de gezondheid van koning Viserys. Het is precies als Game of Thrones. Maar niet zoals je je herinnert."

Financial Times: "In lijn met het gestroomlijnde verhaal, is er een emotionele zwaarte die vaak miste bij zijn voorganger, die liever diep in het spektakel dook. Het zal de makers van House of the Dragon wel storen dat de serie zoveel vergeleken zal worden met zijn voorganger. De hoop is dat het kan bestaan als losse entiteit, en op zichzelf gewaardeerd wordt. We zitten nu aan het begin, maar de tekenen zijn goed."

The Guardian: "Tegen het einde van het eerste uur, staan alle voornaamste stukken op hun plek, met talloze politieke, landelijke en echte stormen die eraan zitten te komen. Oude allianties worden verbroken, nieuwe gevormd, en verraad loert om de hoek. House of the Dragon lijkt het spelletje van politiek zeven-dimensionaal schaakspel te worden."

The Times: "Visueel prachtig, goed geacteerd en sterk geschreven."
Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of THrones, George RR Martin

Populair nieuws