search
Verhaal 'House of the Dragon' is verbazingwekkend groots
Series / Nieuws

Verhaal 'House of the Dragon' is verbazingwekkend groots

House of the Dragon heeft een verhaal dat misschien wel groter is dan je zou denken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
George R. R. Martin heeft onthuld dat House of the Dragon het echt helemaal anders doet dan Game of Thrones. De nieuwe serie verkent maar liefst drie decennia aan geschiedenis van Westeros.

House of the Dragon gaat maandag van start in Nederland en blijkt een groot succes te zijn, met zeer positieve recensies. Met de serie hoopt HBO iets van de oude magie terug te vinden.

House of the Dragon
De show House of the Dragon speelt zich volgens schrijver George R.R. Martin over een periode van ruwweg 28 jaar af. "Het conflict begint te groeien, de zaadjes van wat uiteindelijk echt een oorlog zal zijn."

"Er is veel aan de hand in Westeros als continent. En er zijn dingen die helemaal overwaaien. Maar House of the Dragon is boven alles bezig met het probleem van de opvolging van de Iron Throne," begon Martin.

"Natuurlijk begint de serie in 101 AC tijdens de Great Council, die de oude King Harris bij elkaar riep om de heersers van Westeros hem te laten adviseren wie hem op zou moeten volgen voor de troon na zijn overlijden."

"De oorlog breekt uit in 129 AC, dus we hebben 28 jaar te bekijken in het eerste seizoen. Je ziet verschillende personages, je leert hen kennen en ziet het conflict groeien. De zaadjes van wat een oorlog wordt, worden gezaaid. Ze groeien en gevoelens worden intenser."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen