search

Ons nieuws van zondag 19 april 2015

'Wolf Hall' verovert de wereld
Series / Nieuws

'Wolf Hall' verovert de wereld

BBC- serie over Cromwell verkocht in vele landen.

Het succes van The Tudors toonde aan dat een historisch kostuumdrama ook door een breder publiek leuk gevonden kon worden. Niet gek dus, dat de BBC besloot een serie te maken gebaseerd op de succesvolle boeken van Hilary Mantel genaamd Wolf Hall en Bring Up the Bodies. Deze hadden namelijk al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht in Engeland en Amerika en als basis gediend voor een succesvol toneelstuk, dat vervolgens ook op Broadway te zien was. De zesdelige serie die op BBC 2 te zien was (en waarvan de eerste aflevering maar liefst 4 miljoen Britse kijkers wist te trekken), is inmiddels door BBC Wordwide aan vele landen verkocht.

Wolf Hall speelt zich af in het Engeland van 1520. Een ramp ligt op de loer als Koning Henry VIII geen erfgenaam achterlaat. Zijn vrouw heeft echter enkel een dochter gekregen en daarbij is Henry verliefd op Anne Boleyn en wil hij met haar trouwen. Thomas Cromwell adviseert de koning in deze roerige tijd. Mark Rylance speelt de rol van Thomas Cromwell, Damien Lewis is te zien als Henry. Het grote verschil met The Tudors, is dat het vooral verteld wordt vanuit het standpunt van Cromwell en een kortere periode beslaat (in tegenstelling tot The Tudors waarin het gehele volwassen leven van Henry werd uitgelicht en Cromwell slechts even voorbij komt).

Onder meer Arte in Frankrijk en Duitsland, SVT in Zweden, DR in Denemarken, YLE in Finland, BBC First in Australië, Israël, Griekenland, Slovenië en Kroatië kochten de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'12 Years a Slave'-scenarist maakt nieuwe Marvel-serie
Series / Nieuws

'12 Years a Slave'-scenarist maakt nieuwe Marvel-serie

Ridley won vorig jaar een Oscar voor zijn script van 12 Years a Slave.

Na hun samenwerking aan de prima ontvangen dramaserie American Crime, werken de Oscar-winnende scenarist John Ridley (12 Years a Slave en ABC nu samen aan een nieuwe tv-serie die gebaseerd zal zijn op een stripreeks van Marvel. Het zal een nieuwe versie betreffen van een bestaande Marvel-held, maar verdere details worden nog geheim gehouden.

Dit project van Ridley zou het tweede nieuwe project van ABC en Marvel zijn, na de aankondiging van een Agents of S.H.I.E.L.D-spinoff. Agents of S.H.I.E.L.D zal daarbij een derde seizoen krijgen, maar het is nog onduidelijk of Agent Carter een nieuwe kans krijgt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dominic Cooper bevestigd als hoofdrolspeler 'Preacher'!
Series / Nieuws

Dominic Cooper bevestigd als hoofdrolspeler 'Preacher'!

Elizabeth Perkins zal daarnaast ook een rol spelen in de AMC-serie.

Na eerdere geruchten heeft producent Seth Rogen nu via zijn Twitter-account bevestigd dat Dominic Cooper de hoofdrol zal spelen in AMC's Preacher. Rogen meldde het volgende:

''We hebben onze Jesse Custer! Dominic Cooper zal al onze zielen redden.''

Daarnaast is bekend geworden dat Elizabeth Perkins de rol van Vyla Quinncannon zal spelen, een nieuw personage dat de naam deelt met een van de meest gruwelijke schurken uit de strip.

Preacher werd gepubliceerd tussen 1995 en 2000 en vertelt het verhaal van Custer, een Texaanse priester die zijn geloof dreigt te verliezen en het nu moet opnemen tegen een bovennatuurlijke entiteit genaamd Genesis, een combinatie van een engel en een demoon. Met zijn godsgave om eenieder alles te laten doen wat hij wil gaat Jesse op pad samen met zijn ex-vriendin Tulip en de Ierse vampier Cassidy om God zelf op te sporen en hem te dwingen om weer aan de bak te gaan...

Naast Cooper bestaat de cast uit o.a. Joseph Gilgun als Cassidy, Ruth Negga als Tulip, Ian Colletti als de vriendelijke, maar even gruwelijke Arseface en Lucy Griffiths als Emily Woodrow, een personage dat speciaal voor de serie is verzonnen.

Preacher is een productie van Sony Pictures Television en AMC Studios en wordt geproduceerd door Evan Goldberg, Seth Rogen en Neal Moritz. De pilot-aflevering werd geschreven door Sam Catlin en zal geregisseerd worden door Rogen en Goldberg. De opnames moeten later dit jaar van start gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen