search
Netflix houdt deze series en films vrij van advertenties
Series / Nieuws

Netflix houdt deze series en films vrij van advertenties

De streamer gaat over een tijdje advertenties toevoegen aan zijn content.

Net als de andere streamers komt Netflix met een verhoudingsgewijs goedkoper abonnement waarbij de abonnee in ruil advertenties krijgt te zien tijdens series en films. Maar Netflix zal de content die gericht is op kinderen en de Originals waarschijnlijk advertentievrij houden.

Volgens Bloomberg volgt Netflix hierin Disney+. Die streamingdienst gaf eerder aan dat hun abonnementsvorm met advertenties geen reclame laat zien tijdens series en films voor kinderen.

De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat reclame en kinderenprogramma's niet samengaan. Google en YouTube betaalden even geleden nog een boete van 170 miljoen dollar.

Mogelijk ook geen advertenties tijdens Netflix Originals
Daarnaast meldt de doorgaans goed geïnformeerde website weten dat de Netflix Originals ook niet worden onderbroken door reclameboodschappen. Dit om te voorkomen dat de makers van de series en films zich gaan terug trekken.

Wat het ook gaat worden, het mag duidelijk zijn dat de streamers kijken hoe ze meer geld kunnen verdienen met de platformen. Dit geld is overigens ook nodig om de vraag naar meer originele content te beantwoorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen