search
The CW (Riverdale, The Flash) gaat flink op de schop, met focus op goedkoper
Series / Nieuws

The CW (Riverdale, The Flash) gaat flink op de schop, met focus op goedkoper

Na de overname van Nexstar gaat het netwerk een geheel andere kant op.

Deze maand ging The CW flink op de schop. Meer dan 75% van het netwerk is nu in handen van Nexstar Media Group, en dat precies tijdens het pitchseizoen waarin nieuwe scripts worden opgekocht om te produceren. En direct blijkt al dat Nexstar de toekomst van The CW heel anders, en vooral goedkoper(!), voor zich ziet.

Op 15 augustus deelde de directie mede dat The CW onder de nieuwe eigenaar zou inzetten op bredere en goedkopere programmering met als doel het netwerk winstgevend te maken tegen 2025.

Op het gebied van originele gescripte content is het netwerk van plan om, naast de kenmerkende genreshows en tienersoaps van The CW, meer sitcoms en komedieseries te gaan maken. De bekende genreshows van The CW blijven dus gelukkig bestaan, maar zullen wel een stuk minder groot deel gaan vormen van het aanbod. Wees dus niet bang, dit houdt niet direct in dat bestaande series zullen worden geschrapt.

De redenen achter de koerswijzigingen
De nieuwe programmeringsstrategie van het netwerk is erop gericht om de oudere doelgroep, die over het algemeen naar het netwerk kijkt, beter te bedienen en de doelgroep uit te breiden. Veel shows van het netwerk richten zich namelijk op tieners, terwijl de gemiddelde kijker van The CW 58 jaar oud is.

Deze koers zal in ieder geval worden aangehouden voor het seizoen 2022-23, aangezien de overgrote meerderheid van de programmering daarvoor al besproken is. Daarna zal Nexstar "de optie hebben om het partnerschap te verlengen", zo stelt de directie van The CW.

Na de overname door Nexstar behielden de vorige eigenaars Paramount Global en Warner Bros Discovery elk 12,5%. Hiervoor hadden zij elk 50% van het netwerk in hun portefeuille. Hun op uitzendingen gerichte studio's, respectievelijk CBS Studios en Warner Bros TV, zijn tot op heden de exclusieve leveranciers geweest van gescripte series van The CW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen