Gestoord aantal VFX-shots in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Gestoord aantal VFX-shots in 'The Rings of Power'

Het aantal VFX-shots in The Rings of Power is absurd hoog, blijkt uit een nieuw artikel.

Niels Arts, 2 september 2022 12:11

Het is geen wonder voor een fantasieserie, maar het aantal VFX-shots in The Lord of the Rings: The Rings of Power is wel heel erg hoog!

In de trailers van The Lord of the Rings: The Rings of Power zagen we al dat de fantasieserie behoorlijk veel op visuele effecten gaat leunen die in post-productie toe worden gevoegd. Maar het precieze aantal verbaast ons alsnog...

VFX in The Rings of Power
Uit een nieuw artikel van Variety blijkt namelijk dat er maar liefst 9.500 visual effects shots in het eerste seizoen van de serie zitten. Om in beeld te brengen hoeveel dat is: in zowel Avengers: Infinity War als Avengers: Endgame zitten tussen de 2.500 en 3.000 VFX-shots. Het eerste seizoen van The Rings of Power bevat dus meer VFX-shots dan beide films bij elkaar!

The Lord of the Rings: The Rings of Power is dan ook niet voor niets de duurste tv-serie ooit gemaakt. Amazon is naar verluidt bereid zo'n 1 miljard dollar uit te geven aan de ontwikkeling van de vijf geplande seizoenen.

Het aantal VFX-shots in The Lord of the Rings: The Rings of Power is indrukwekkend, maar dat betekent niet meteen dat de serie dat ook is. Vanaf vandaag staan de eerste twee afleveringen van de serie op Amazon Prime Video.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon Prime Video, VFX

Populair nieuws