search
Grote zorgen om toekomst van streamingdienst Netflix

Grote zorgen om toekomst van streamingdienst Netflix

Onder meer de oscarwinnende regisseur Jane Campion heeft haar zorgen geuit over de toekomst van de streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Er kan worden vastgesteld dat er vanuit verschillende hoeken zorgen worden geuit over de toekomst van streamingdienst Netflix. Onder meer de oscarwinnende regisseur Jane Campion heeft bekend gemaakt dat ze de toekomst enigszins met een bang gevoel tegemoet ziet.

Jane Campion is natuurlijk absoluut niet de minste. Ze slaagde er ondertussen dan ook reeds in om twee Oscars te winnen. De eerste verwierf ze met The Piano terwijl ze de tweede in ontvangst mocht nemen voor een project dat ze in samenwerking met Netflix had gerealiseerd, namelijk The Power of the Dog.

Dalend aantal abonnees
Het is een feit dat de cijfers voor streamingdienst Netflix er niet bepaald rooskleurig uitzien. Ondertussen heeft de nummer één streamingservice van de wereld dan ook reeds behoorlijke verliezen geleden. De verwachting is bovendien dat ze tegen het einde van het jaar nog eens twee miljoen extra abonnees zal zien vertrekken.

In een reactie op de slechte cijfers koos Netflix er reeds eerder voor om zo'n 300 werknemers te ontslaan. Campion vreest dat het daar niet bij zal blijven.

"De onzekere toekomst van Netflix is een belangrijke bedreiging voor de filmindustrie. Voor heel wat filmmakers die beschikken over een gemiddeld budget is het namelijk zo dat de streamingdiensten de enige mogelijkheid zijn om hun project aan de wereld te tonen. In Hollywood ligt de focus nog steeds vooral op blockbusters."

Het is niet voor het eerst dat er zorgen worden geuit over de toekomst van Netflix. Na de stevige boom tijdens de Coronaperiode is het voor de streamingdienst eigenlijk nagenoeg alleen maar bergaf gegaan. Benieuwd of ze de obstakels zal weten te overwinnen en toch na het jaareinde met een positieve blik richting de toekomst zal kunnen kijken!

Aanbevolen artikelen