search
Patrick Dempsey verlaat 'Grey's Anatomy' na elf seizoenen
Series / Nieuws

Patrick Dempsey verlaat 'Grey's Anatomy' na elf seizoenen

Dr. McDreamy was een van de hoofdpersonages vanaf de eerste aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Al weken gingen er geruchten rond dat Patrick Dempsey Grey's Anatomy na elf seizoenen als Dr Derek Shepherd (bijgenaamd McDreamy) de show ging verlaten. Maar wat de berichten tegensprak, was dat Dempsey net voor twee jaar had bijgetekend. Toch bleek deze week dat de geruchtenstroom waar was, toen Dempsey de serie werd uitgeschreven.


Het zag er al niet goed uit voor de dokter toen bekend werd gemaakt dat showrunner Shonda Rhimes, die onder meer Grey's Anatomy en Scandal heeft bedacht, de aflevering How to save a life waarin Derek wellicht dood zou gaan, zelf zou schrijven. De laatste aflevering die ze schreef, was die nadat de doktoren een vliegtuigongeluk hadden meegemaakt, waarin onverwacht het personage Lexie overleed en de basis werd gelegd voor de even schokkende dood van Mark (ook wel Dr. McSteamy).

"Derek Shepherd is en zal altijd een ongelofelijk belangrijk personage blijven," liet Rhimes weten. "Voor Meredith, voor mij en voor de fans. Ik had nooit gedacht dat ik afscheid zou nemen van McDreamy. Patrick Dempsey zette Derek op een dusdanige manier neer, dat hij een krachtig voorbeeld is van wat jonge vrouwen verwachten van een moderne liefde- geluk, verdriet, romantiek, pijn en bovenal eerlijkheid. Zijn verlies zal door allen gevoeld worden."

Rhimes voegde eraan toe, dat de mogelijkheden voor het personage van Meredith ineens weer openliggen door het vertrek van Derek. De serie werd vanaf het eerste seizoen gebouwd rond de romance van Meredith en Derek.

Aanbevolen artikelen