search
Emmy's zijn gigantisch succes voor 'Squid Game'

Emmy's zijn gigantisch succes voor 'Squid Game'

De populaire serie slaagde er op verschillende manieren in om geschiedenis te schrijven...

Geoffrey Ketels
De razend populaire serie Squid Game is erin geslaagd om op verschillende manieren geschiedenis te schrijven op de voorbije Emmy's. De reeks ontving dan ook zomaar even zes beeldjes.

Nog nooit eerder was het zo dat een niet-Engelssprekende acteur de Emmy in de wacht sleepte voor beste hoofdrol in een dramaserie. Daar heeft Squid Game alvast verandering in gebracht. Dat is echter niet alles. Zoals hierboven al aangehaald kaapte de serie namelijk zomaar even zes beeldjes weg. Ook dat is het grootste aantal ooit voor een niet-Engelstalige serie.

De prijs voor beste hoofdrol in een dramaserie ging naar acteur Lee Jung-jae. Hij speelde in Squid Game nummer 456. Dat hij de Emmy wist te winnen is toch een verrassing. De concurrentie was met Jason Bateman, Brian Cox en Jeremy Strong en Adam Scott immers niet mals.

14 nominaties
Dat er met argusogen gekeken zou worden naar de prestatie van Squid Game op de Emmy's is natuurlijk al langer bekend. De reeks wist dan ook vriend en vijand te verbazen door met zomaar even 14 nominaties op zak naar de show te trekken. Uiteindelijk leverden die nominaties dus 6 prijzen op.

Dat het einde van Squid Game nog niet in zicht is weten we inmiddels ook. Netflix heeft namelijk eerder al bekend gemaakt dat er met absolute zekerheid nog een tweede seizoen zal verschijnen. Wanneer dat vervolg precies te zien zal zijn is echter nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen