search

Ons nieuws van dinsdag 13 september 2022

3 retespannende series op Netflix om in één ruk te bingewatchen
Series / Netflix Kijktip

3 retespannende series op Netflix om in één ruk te bingewatchen

Met deze thrillerseries heb je weer voldoende schermtijd om te vullen.

In dit artikel kan je, zoals vanouds, weer drie kijktips vinden voor opperbeste Netflix-series, die je gezien wilt hebben. Met deze drie thrillerseries zit jij weer even goed!

The Sinner | Kijk nu! | 4 seizoenen
Deze anthologiereeks vindt elk seizoen een nieuwe dader van een afschuwelijke misdaad. Een rechercheur krijgt de zware taak op de schuldige te ontmaskeren, maar makkelijk is dat allesbehalve.

In het eerste seizoen volgt men een jonge moeder, die, overmand door een onverklaarbare woedeaanval, een opzienbarende daad van geweld pleegt en tot haar afgrijzen geen idee heeft waarom. Samen met een rechercheur maakt ze een huiveringwekkende reis mee naar de diepten van haar psyche en de gewelddadige geheimen die in haar verleden verborgen liggen.



Ratched | Kijk nu! | 8 afleveringen
In deze prequel over de notoire zuster uit One Flew Over the Cuckoo's Nest volgt men het levensverhaal van verpleegster Mildred Ratched. In 1947 komt Mildred aan in Noord-Californië om werk te zoeken in een vooraanstaand psychiatrisch ziekenhuis, waar nieuwe en verontrustende experimenten op de menselijke geest zijn begonnen.

Op een ijzingwekkende missie presenteert Mildred zichzelf als het perfecte beeld van wat een toegewijde verpleegster zou moeten zijn, maar achter haar glimlach schuilt een groeiende duisternis die al lang smeult van binnen.



Midnight Mass | Kijk nu! | 7 afleveringen
Dit is het verhaal van een kleine, geïsoleerde eilandgemeenschap waarvan de bestaande verdeeldheid wordt versterkt door twee schokkende gebeurtenissen: de terugkeer van een in ongenade gevallen jongeman en de komst van een charismatische priester.

Wanneer de verschijning van Father Paul op Crockett Island samenvalt met onverklaarbare en schijnbaar miraculeuze gebeurtenissen, krijgt een hernieuwde religieuze vurigheid vat op de gemeenschap - maar hebben deze wonderen ook een prijs?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe serie aan over uitvinder van Spotify
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe serie aan over uitvinder van Spotify

De gloednieuwe miniserie is reeds vanaf volgende maand te bekijken op streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een nieuwe miniserie aangekondigd die al vrij snel op de streamingdienst te bekijken zal zijn. Het gaat hierbij om The Playlist, een serie die het verhaal vertelt van de oprichter van de populaire streamingdienst Spotify.

Het waren uiteindelijk Daniel Ek en enkele belangrijke partners die erin geslaagd zijn om de volledige muziekindustrie te veranderen. De ondernemer lag namelijk aan de basis van de streamingdienst Spotify. Netflix heeft zelf het volgende gezegd over haar aankomende miniserie:

"Het is eigenlijk een verhaal over harde overtuigingen in combinatie met een niet aflatende wil om niets minder dan een absolute revolutie te realiseren binnen een bestaande industrie. Deze revolutie heeft er dan ook voor gezorgd dat kleine spelers werden geholpen om de status quo uit te dagen. De manier waarop we naar muziek luisteren is ondertussen dan ook helemaal veranderd."

6 afleveringen
The Playlist vormt een mooie kans voor veel fans van streamingdienst Spotify om een exclusieve blik te kunnen werpen achter het ontstaan van deze revolutionaire dienst. De miniserie bestaat in totaal uit zes afleveringen die allemaal samen zullen worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix op 13 oktober 2022.

Ondertussen heeft Netflix ook alvast een officiële teaser de wereld ingestuurd die duidelijk maakt wat je ongeveer van The Playlist kan verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Tú No Eres Especial'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Tú No Eres Especial'

Een serie die haar naam eer aan doet: niets bijzonders.

Regie: Laura M. Campos, Inma Torrente | Cast: Delia Brufau (Amaia), Oskar de la Fuente (Javi), Andrew Grace (Asier), Maria Mercado (Irene), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 33-38 minuten| Jaar: 2022

Middelbare scholier Amaia verhuist met haar gezin van het bruisende Barcelona naar het plattelandse geboortedorp van haar moeder. Ze heeft moeite haar plek te vinden als het nieuwe meisje in een dorp waar iedereen elkaar kent, totdat medebuitenbeentje Javi haar betrekt bij zijn vriendengroep en Amaia stukje bij beetje meer te weten komt over haar familiegeschiedenis. Als ze een oud spreukenboek vindt van haar onlangs overleden oma, begint ze zich af te vragen of ze stiekem misschien toch niet zo onopmerkelijk is als ze dacht.

Tú No Eres Especial doet haar naam eer aan: de serie is niets speciaals. Iedere andere tienerserie kan je dezelfde ervaring geven en waarschijnlijk met meer overtuiging. De personages zijn oppervlakkig en drijven het plot niet voorwaarts, voor zover er een echt plot te vinden is. Visueel is er weinig interessants en échte grappen zijn ook schaars. Het blijft dus onduidelijk wat deze serie precies te bieden zou moeten hebben.

De vriendengroep die het hart van de serie vormt bestaat uit vier typen misfits: het nieuwe meisje, een jongen uit een raciale minderheid, een meisje met mentale problemen en uiteraard de homoseksuele beste vriend. Deze afgezaagde rollen doen niets doen voor het verdere verloop van het verhaal, want daarvoor vallen ze niet ver genoeg buiten de groep. De enige functie van hun zogenaamde ballingschap is het samenbrengen van de personages in de eerste aflevering. Daarna vervalt het plot in stereotypes en uitgekauwde verhaallijnen.

Qua thema zou de serie er goed aan doen om een richting te kiezen. Dat Amaia erbij wil horen als nieuwkomer op een dorpse school is vrij herkenbaar, maar wanneer ze ervoor kiest om bij haar medestudenten in het gevlij te komen via de magie die ze van haar oma zou hebben geërfd, is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de achtergrond van die magie en wat voor rol deze in haar leven en dat van haar familie speelt. In plaats daarvan moeten een haarband en wat antieke potjes illustreren dat Amaia het stokje van haar illustere grootmoeder overneemt.

De makers hebben duidelijk weinig begrepen van het credo "show, don't tell". Dat grootmoeder een getalenteerde heks was wordt tot in den treure herhaald, maar we zien er niets van terug in het heden. Amaia's zoektocht naar haar vader, een verhaallijn die nogal willekeurig aanvoelt en erg slordig wordt afgerond, wordt het publiek woord voor woord voorgekauwd. De grote boosdoener is de alom aanwezige voice-over, die de stem in Amaia's hoofd moet voorstellen. Deze stem eist veel te veel aandacht op en laat weinig ruimte over voor de kijker om zelf na te denken.

Tú No Eres Especial is een perfecte serie voor iemand onder de zestien jaar die nog niet echt durft toe te geven dat hij graag fantasyseries zou willen kijken, maar als je jezelf niet herkent in die omschrijving kun je hem beter even overslaan. Er is meer dan genoeg andere content die wel de moeite waard is om te kijken.

★★☆☆☆

Tú No Eres Especial is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emmy's zijn gigantisch succes voor 'Squid Game'
Series / Nieuws

Emmy's zijn gigantisch succes voor 'Squid Game'

De populaire serie slaagde er op verschillende manieren in om geschiedenis te schrijven...

De razend populaire serie Squid Game is erin geslaagd om op verschillende manieren geschiedenis te schrijven op de voorbije Emmy's. De reeks ontving dan ook zomaar even zes beeldjes.

Nog nooit eerder was het zo dat een niet-Engelssprekende acteur de Emmy in de wacht sleepte voor beste hoofdrol in een dramaserie. Daar heeft Squid Game alvast verandering in gebracht. Dat is echter niet alles. Zoals hierboven al aangehaald kaapte de serie namelijk zomaar even zes beeldjes weg. Ook dat is het grootste aantal ooit voor een niet-Engelstalige serie.

De prijs voor beste hoofdrol in een dramaserie ging naar acteur Lee Jung-jae. Hij speelde in Squid Game nummer 456. Dat hij de Emmy wist te winnen is toch een verrassing. De concurrentie was met Jason Bateman, Brian Cox en Jeremy Strong en Adam Scott immers niet mals.

14 nominaties
Dat er met argusogen gekeken zou worden naar de prestatie van Squid Game op de Emmy's is natuurlijk al langer bekend. De reeks wist dan ook vriend en vijand te verbazen door met zomaar even 14 nominaties op zak naar de show te trekken. Uiteindelijk leverden die nominaties dus 6 prijzen op.

Dat het einde van Squid Game nog niet in zicht is weten we inmiddels ook. Netflix heeft namelijk eerder al bekend gemaakt dat er met absolute zekerheid nog een tweede seizoen zal verschijnen. Wanneer dat vervolg precies te zien zal zijn is echter nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Rap Sh!t'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Rap Sh!t'

Stap met beginnende rapartiesten Shawna en Mia de rauwe wereld van de roem binnen.

Regie: Sadé Clacken Joseph, Lawrence Lamont, Amy Aniobi, e.a.| Cast: Aida Osman (Shawna Clark), KaMillion (Mia Knight), Daniël Augustin (Maurice), Jonica Booth (Chastity), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 25-31 minuten | Jaar: 2022

Het is niet makkelijk om door te breken als vrouwelijke rapartiest. In Rap Sh!t doet Shawna, een receptioniste bij een hotel, toch een gooi naar de roem. Iedere moeizame stap op weg naar eeuwige glorie wordt daarbij vastgelegd en gestreamd, wat nou niet per se een garantie voor succes is. Zeker niet als het gaat om de altijd meekijkende achterban.

Shawna en haar vriendin Mia beginnen van onder af aan. Vechtend voor erkenning voor de muziek die ze maken, zetten ze de online wereld in als opstapje naar grote bekendheid. Sociale media zijn echter niet zonder gevaren en vereisen een constante input. Vandaag ben je groot nieuws en morgen ben je het nieuws van gisteren. Rap Sh!t gaat dan ook over meer dan alleen een nieuwe artiest. De serie legt ook de vinger op de gevoelige plek wat betreft de invloed van sociale media op ons leven.

Het is makkelijk om jezelf te verliezen in deze oppervlakkigheid. Dat is dan ook precies wat Rap Sh!t onderscheidend maakt van vergelijkbare series. Het verhaal gaat niet zozeer over het doorbreken of likes scoren, maar is meer gericht op de vriendschap van Shawna en Mia. Zodra de twee vriendinnen hun eerste hit hebben uitgebracht, staat hun sociale leven en hiermee ook hun vriendschap onder druk.

Deze frictie uit zich in scherpe dialogen die de serie een genot maken om naar te kijken. Iedere hobbel op de weg wordt door Shawna en Mia op briljante wijze geanalyseerd, ontleed en ingezet in de hun rapteksten. De dames proberen hiermee wanhopig hun eigen identiteit vast te houden terwijl ze zich geforceerd voelen zich te aan te passen aan de verwachtingen van hun kersverse fans.

De eenzaamheid van de aanloop naar bekendheid speelt de dames parten en zorgt voor wat uitglijders op het podium, zorgend voor een zaal vol joelende feestgangers na een kleine meltdown van Shawna. Het beginnende succes trekt tevens louche types aan als vliegen tot een verse paardenvijg. Foute producers stelen hun teksten en vrienden blijken geen echte vrienden. Allemaal ingrediënten van een echt artiestenleven, maar nou niet per se de leukste kant ervan. Rap Sh!t laat ze allemaal zien, zonder filter of censuur. Het spel lijkt nog lang niet gespeeld en nog vol verrassingen te zitten.

★★★☆☆

Rap Sh!t is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria'-ster Zendaya schrijft geschiedenis op Emmy Awards
Series / Nieuws

'Euphoria'-ster Zendaya schrijft geschiedenis op Emmy Awards

De actrice is de jongste tweevoudig Emmy-winnaar tot dusver in de geschiedenis van de awards...

Zendaya, de hoofdrolspeelster uit de populaire serie Euphoria heeft maandagavond tijdens de Emmy's geschiedenis geschreven. Ze won namelijk de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie en is daarmee de jongste tweevoudig Emmy-winnares ooit.

Toen de actrice op het podium werd geroepen nam ze uitgebreid de tijd om niet alleen haar vrienden en familie, maar ook de makers van de reeks te bedanken. Bovendien benadrukte ze meteen ook dat Euphoria een lastige serie is om te maken. In de reeks van HBO kruipt ze in de huid van Rue Bennett. Zij brengt na een overdosis haar zomer door in rehab om vervolgens terug te keren naar school zonder de intentie te hebben om nu wel clean te blijven.

Derde seizoen
Ondertussen zijn er twee seizoenen verschenen van de serie Euphoria. Fans van de reeks kunnen echter ook al uitkijken naar de komst van een derde seizoen. Deze werd namelijk eerder reeds door HBO bevestigd.

Wanneer dat nieuwe seizoen te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend. Zo goed als zeker is wel dat, dat ergens in de loop van het jaar 2023 zal zijn. De eerste twee seizoenen van Euphoria zijn in Nederland te bekijken bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend populaire 'The Mole' komt naar Netflix
Series / Nieuws

Razend populaire 'The Mole' komt naar Netflix

De zoektocht naar de mol gaat volgende maand al van start op de streamingdienst...

Het programma Wie is de Mol kan in Nederland en België rekenen op een ongelofelijke populariteit. Nu is het tijd aan de Amerikaanse versie genaamd The Mole. Vanaf volgende maand is de zoektocht naar de Amerikaanse mol ook te volgen op streamingdienst Netflix!

The Mole is helemaal terug van weggeweest! In het verleden waren er al vijf seizoenen te zien van het populaire tv-programma met toen Anderson Cooper als presentatrice. Voor het nieuwe seizoen zal het stokje worden overgenomen door Alex Wagner.

Het concept van de reeks is simpel. Twaalf kandidaten reizen af naar het prachtige Australië waar ze verschillende opdrachten moeten zien te voltooien. Het doel van deze opdrachten is om zoveel mogelijk geld in de pot te verzamelen. Eén van de kandidaten is echter de mol en heeft als taak om de opdrachten te saboteren.

7 oktober
Voor het nieuwe seizoen van The Mole geldt dat ze begint op 7 oktober. Dan verschijnen meteen de eerste drie afleveringen op streamingdienst Netflix. Vervolgens zal er telkens op vrijdag een extra aflevering worden toegevoegd.

De tiende en laatste aflevering zal verschijnen op vrijdag 25 november.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Wedding Season'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Wedding Season'

Het is even aanzien bij deze serie voordat je je wat meer betrokken voelt, maar uiteindelijk is hij het doorkijken wel waard.

Regie: Laura Scrivano, George Kane | Cast: Gavin Drea (Stefan), Rosa Salazar (Katie), Jade Harrison (Metts), Jamie Michie (Donahue), Ioanna Kimbook (Suji), Bhav joshi (Anil), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 31-42 minuten | Jaar: 2022

Een verknipte tijdlijn is tegenwoordig niets nieuws. In menig film en serie ga je heen en weer, soms zelfs naar de toekomst. Wanneer dit goed is uitgevoerd kan het een geniaal effect hebben. In Wedding Season werkt het minder goed. Personages in het heden zitten in de problemen, maar de reden waarom je wel of niet sympathie voor ze zou moeten hebben ligt in het verleden. Het duurt heel wat afleveringen voordat je hebt kunnen beslissen wat je voor ze wil voelen.

Als Stefan op de bruiloft van Katie komt binnenrennen om de boel te verstoren, krijgt hij van de bruid de wind van voren, een blauw oog en een hardhandige begeleiding naar de uitgang. En de politie op zijn dak. Tijdens de bruiloft is namelijk iedereen behalve Katie dood neergevallen. De jonge weduwe haalt Stefan over met haar op de vlucht te slaan, om samen te kunnen uitvogelen wat er aan de hand is en hun onschuld te bewijzen.

Terwijl ze dat doen, leren we via flashbacks dat deze twee hoofdpersonages elkaar pas enkele maanden geleden voor het eerst ontmoet hebben. Om precies te zijn: op de eerste van een reeks bruiloften, want de zomer is blijkbaar het hoogseizoen voor trouwerijen. Stefan is wanhopig op zoek naar liefde en heeft een enorme klik met Katie, die hij keer op keer tijdens zo'n bruiloft tegen het lijf loopt. Ze is alleen verloofd en bij iedere ontmoeting betrekt ze hem in een mysterieuze actie.

Wedding Season biedt een leuke mix van genres. Een man en een vrouw die elkaar steeds beter leren kennen terwijl ze in een komische actiesituatie zitten, en het lot van een groepje vrienden dat moet voldoen aan de verplichting van elke bruiloft bezoeken "“ en het zijn niet de meest geslaagde feestjes. Eerst zie je waar Katie steeds Stefan in betrekt, later leer je wat dat nou precies inhield.

Dat gebeurt pas halverwege het seizoen. En daar zit het probleem. De eerste paar afleveringen moet je het doen met de informatie die je krijgt. Stefan is ongezond gretig op zoek naar een relatie, dus het is begrijpelijk waarom Katie hem zo snel voor zich kan winnen. Maar Katie is onbekend en onbetrouwbaar. Ze zijn op een missie waarvan je niet weet of de uitkomst je wel kan boeien of dat de missie om te beginnen al is wat zij beweert.

Ook het doel van de serie is niet helemaal duidelijk. Gaat dit een leerproces worden voor Stefan, om eindelijk van die obsessieve zoektocht naar de ware af te komen? Of is het de bedoeling dat Katie in Stefan eindelijk de man vindt met wie ze haar leven kan delen? In het geval van het laatstgenoemde: is dat een sterke boodschap? De man die hysterisch graag een vriendinnetje wil, krijgt eindelijk zijn zin en ze leefden nog lang en gelukkig.

Als je doorzet en blijft kijken, wordt het wel de moeite waard. Als eenmaal duidelijk begint te worden wat er speelt nemen de flashbacks af, waardoor je meer in het verhaal zit van de verdachten die op de vlucht zijn. Door de omstandigheden is Stefan ook niet meer uitsluitend betrokken bij de hele zaak vanwege zijn zwak voor Katie, maar omdat hij door enkele voorvallen inmiddels is gedwongen om ook zijn onschuld te bewijzen.

Helemaal op het einde begaat de serie toch een onnodige zonde: een cliffhanger. Wat is er toch mis met kiezen voor een miniserie? Waarom is het een schande om een verhaal te beperken tot één seizoen? Als Wedding Season nou een beeldbuispareltje was geweest, was een voortzetting zeker welkom geweest. Maar dat is niet het geval; op de aparte genremix na ontstijgt de serie nergens het gemiddelde niveau. En dat is niet het type serie waar je seizoen na seizoen aan vast wil zitten.

★★★☆☆

Wedding Season is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nalatenschap van Tony Stark gestolen in nieuwe plot 'Amor Wars'
Series / Nieuws

Nalatenschap van Tony Stark gestolen in nieuwe plot 'Amor Wars'

Met deze Disney Plus-serie gaat Marvel vele stripboekfans laaiend enthousiast krijgen.

Armor Wars-ster Don Cheadle heeft de eerste hints weggegeven over het plot van de aankomende Marvel-serie. Marvel bevestigde op de D23 Expo dat de serie nog steeds in de maak is, en dat de serie zal verder gaan waar Secret Invasion is geëindigd.

In een gesprek met Comic Book zei Cheadle dat het plot van de serie is gebaseerd op het verhaal dat werd verteld in Iron Man #225-232 in 1987-1988. Deze strip is tot op de dag van vandaag een fanfavoriet, maar natuurlijk zal Marvel Studios een moderne twist geven aan het originele verhaal.

Cheadle: "Als je iets weet over de overlevering en je de stripboeken gelezen hebt, dan begrijp je dat het een serie is die is gebouwd rond Stark-technologie die verdwijnt. Rhodey zal het op zich nemen om deze technologie te redden uit de handen van mensen met slechte bedoelingen."

Wie zullen in de serie spelen?
Het originele verhaal bevatte Justin Hammer als een belangrijk personage, maar er is tot nu toe nog geen woord naar buiten gekomen of Sam Rockwell zijn rol als de schurk uit Iron Man 2 opnieuw zal oppakken.

Walton Goggins, die zijn rol uit Ant-Man and the Wasp herhaalt, keert ook terug voor Armor Wars. De serie zal zes afleveringen gaan krijgen, waarvan de productie naar verwachting begin 2023 in Atlanta zal beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële Marvel-serie gaat voor seizoen 2
Series / Nieuws

Controversiële Marvel-serie gaat voor seizoen 2

Na haar verschijning in 'The Marvels' lijkt een tweede seizoen voor deze superheldin zeker een optie.

Iman Vellani, de actrice van Ms. Marvel, ziet een tweede seizoen op Disney+ wel zitten. In 2023 zal zij verschijnen in de Marvel-film The Marvels, waarna Vellani klaar is voor meer, zo stelde zij in een interview.

Ms. Marvel is de meest recent afgeronde Disney Plus-serie van de MCU en volgde het verhaal van de Pakistaans-Amerikaanse tiener Kamala Khan. Kamala was een grote fan van de Avengers en kreeg haar eigen krachten nadat ze een mysterieuze armband had geërfd.

Al snel moest Kamala de strijd aan met de Clandestines en werd ze een volwaardige held tegen het einde van de serie - toen ze voor het laatst werd gezien terwijl ze op de een of andere manier van plaats wisselde met haar idool Carol Danvers, oftewel Ms. Marvel.

Een tweede seizoen voor Ms. Marvel
Het verhaal van de jonge Kamala zal worden opgepikt in de film The Marvels, waarin Vellani haar rol als Kamala opnieuw zal oppakken. Deze film zal Carol Danvers, Kamala Khan en Monica Rambeau volgen als ze moeten samenwerken na een vreemde ontdekking. Elke keer dat ze hun krachten aanwenden, verwisselen zij namelijk van plaats.

Tijdens een interview met Deadline antwoordde Vellani op de vraag of ze iets heeft gehoord over een nieuw seizoen van de show waarin ze speelt, dat haar niets is verteld, maar dat ze geïnteresseerd is in de mogelijkheid.

Vellani: "Heb ik iets gehoord? … Ze vertellen me niets. Dus, je gaat niets horen… Hopelijk. Ja, we moeten een petitie starten of zoiets. Ja."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
USS Enterprise in 'Star Trek' van troon gestoten door nieuw sterrenschip?
Series / Nieuws

USS Enterprise in 'Star Trek' van troon gestoten door nieuw sterrenschip?

De goeie, ouwe USS Enterprise krijgt een flinke concurrent binnen de vloot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor tientallen jaren is de USS Enterprise-E het vlaggenschip van de Starfleet geweest. Maar Star Trek: Lower Decks onthult dat de USS Cerritos een bijna even grote reputatie krijgt als de Enterprise zelf. Is de langdurige dominantie van de USS Enterprise op beeld hiermee afgelopen?

In de derde aflevering van het derde seizoen van Star Trek: Lower Decks werken de Ensigns van de Cerritos samen met de Lower Deckers van de USS Carlsbad om gevaarlijke psychische mijnen aan te pakken. Deze mijnen brengen fantasieën tot leven voordat zij een persoon plots in een standbeeld kunnen doen veranderen.

Gedurende de aflevering leren Beckett Mariner (Tawny Newsome), Brad Boimler (Jack Quaid), en Samanthan Rutherford (Eugene Cordero) tevens dat de USS Cerritos eigenlijk in hoger aanzien staat bij de Lower Deckers van de andere California-klasse sterrenschepen dan de USS Enterprise.

De status van de USS Cerritos
Als vlaggenschip van de Verenigde Federatie van Planeten wordt de USS Enterprise-E, net als de hele lijn van sterrenschepen die de naam 'Enterprise' dragen, erkend als het grootste schip van de Starfleet.

Het blijkt echter dat de gevechten van de Cerritos met de Pakleds en de vele vreemde ontmoetingen gedurende Star Trek: Lower Decks zijn doorgedrongen tot de andere Cali-klasse schepen. De Cerritos is dus een legende geworden, die de USS Enterprise in haar schaduw dreigt te zetten.

De Cerritos is van groot belang voor de andere ondersteuningsschepen, die ook meer respect van de hele Starfleet willen, en Freeman's schip is zo een inspiratie geworden voor de rest van de Cali-klasse. Het is hartverwarmend dat de USS Cerritos een echte speler is geworden binnen de Starfleet, en dit kan gelezen worden als een meta-commentaar op hoe Star Trek: Lower Decks zijn reputatie heeft verworven als een 'realistische' Star Trek-show.

Seizoen 3 van Star Trek: Lower Decks is nu te volgen bij Paramount+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel gaat voor horror met duistere nieuwe serie!
Series / Nieuws

Marvel gaat voor horror met duistere nieuwe serie!

Disney en Marvel zeggen dat de serie meer duister is en enger dan normaal.

Het moet waarschijnlijk flink zoeken zijn om iemand te vinden die nog niets gezien heeft van de werken uit het Marvel Cinematic Universe. Enorme blockbusters als The Avengers of Iron Man zijn bij velen bekend als films met veel actie, humor en drama. Maar nieuwe beelden laten wat anders zien.

Keving Feige, de grote baas van Marvel Studios, heeft onlangs laten weten dat het een duistere serie wordt. Het staat dan wel officieel geregistreerd als een komedie maar Kevin Feige liet weten dat het allemaal wat enger wordt en meer duister. Maar wel dat het nog steeds prettig blijft.

Nostalgische zwart-wit horror
In de nieuwe beelden is te zien dat Werewolf by Night inspiratie haalt uit de klassieke oude horrorfilms uit het zwart-wit tijdperk. Er is een groep monsterjagers te zien die ogenschijnlijk een gevaarlijk monster hebben gevangen die daar niet bepaald van gediend is.

Zoals de trailer al doet vermoeden gaat Werewolf by Night over een geheime groep monsterjagers die samenkomen op Bloodstone Castle omdat hun leider is omgekomen. In een mysterieuze, dodelijke en competitieve zoektocht naar een krachtig relikwie komen ze oog in oog te staan met een zeer gevaarlijk monster.

Werewolf by Night is vanaf 7 oktober te streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Nick Fury uit 'Secret Invasion' altijd al een alien geweest?!
Series / Trailer

Is Nick Fury uit 'Secret Invasion' altijd al een alien geweest?!

De nieuwe trailer van de Marvel-serie lijkt er wel erg sterk naar te hinten...

Na de val van Robert Downey Jr. als Iron Man/Tony Stark is Samuel L. Jackson als Nick Fury misschien wel nog het meest de ruggengraat geworden van de MCU. Met de serie Secret Invasion wordt er eindelijk eer gedaan aan het iconische personage, maar de eerste trailer lijkt ook naar iets heel sinisters te duiden. In de trailer wordt het zo gebracht, dat Fury heel goed een Skrull zou kunnen zijn…

In de originele stripboeken gaat Secret Invasion over de infiltratie van buitenaardse wezens, genaamd Skrulls, door de hele MCU heen. En Nick Fury is weer neergeplant op Aarde om hen tegen te houden de wereld over te nemen.

Enkele dagen geleden kwam de eerste trailer uit van de serie en die onthulde een hele hoop. Maar de trailer lijkt ook iets vreemds te insinueren, namelijk dat Nick Fury zelf ook best een van de Skrulls zou kunnen zijn!

Nick Fury als Skrull?!
De trailer van Secret Invasion opent met een intrigerend beeld. Nick Fury keert terug naar de aarde in een ruimteschip, maar wordt onscherp en vervormd weergegeven wanneer hij voor het eerst uit het ruimteschip komt.

Dit misvormde beeld van het Marvel-icoon doet denken aan buitenaardse figuren uit klassieke scifi-films, bijvoorbeeld Close Encounters of the Third Kind. Het zou erop kunnen wijzen dat Fury niet degene is, die hij lijkt te zijn in de Disney Plus-serie.

Beoordeel de kwestie zelf en bekijk de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster gaat voor opvallende nieuwe rol
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster gaat voor opvallende nieuwe rol

Het zesde seizoen van de beroemde animatieserie ging vorige week van start.

Peter Dinklage, die we natuurlijk kennen uit Game of Thrones, maar ook films als Avengers: Infinity War, Cyrano en X-Men: Days of Future Past, is in de nieuwste aflevering van [i]Rick and Morty als een op Die Hard gebaseerde schurk. Lees hieronder meer over de opmerkelijke casting.[/b]

Als een veel van de beste afleveringen door de seizoenen heen, bevat ook de nieuwste aflevering 'do a Die Hard' een beroemde stem. In aflevering 2 moet Summer het in haar eentje tegen een groep interdimensionale terroristen opnemen om Rick en Morty te beschermen.

Yippee Ki Yay
De groep staat onder leiding van een Hans Gruber-achtig personage dat de stem van niemand minder dan Peter Dinklage heeft!

Summer weet natuurlijk helemaal niks over Die Hard, wat Dinklage's personage compleet verbaast. Zeker wetende dat hij de grootste Die Hard-expert in het universum is.

Aflevering 2 van Rick and Morty is nú te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen