search
Met deze titel neemt Jodie Whittaker afscheid van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Met deze titel neemt Jodie Whittaker afscheid van 'Doctor Who'

Na vijf jaar trouwe dienst neemt de eerste vrouwelijke Doctor afscheid van het TARDIS-team.

Sinds 2017 straalt Jodie Whittaker op het scherm als de eerste vrouwelijke Doctor in de iconische Doctor Who-serie. Nu staat ze op het punt het stokje door te geven aan Ncuti Gatwa. De titel van de allerlaatste aflevering met Whittaker is nu bekendgemaakt: The Power of the Doctor!

De laatste aflevering van de dertiende Doctor zal een speciale aflevering worden, zo stelt het Doctor Who Magazine #582.

De titel kan mogelijk refereren naar de drie afleveringen, die de tijd van Matt Smith afsloten als de Elfde Doctor. De afleveringen droegen de titels: The Name of the Doctor, The Day of the Doctor en The Time of the Doctor.

Het is ook een mogelijkheid dat de titel verwijst naar de speciale krachten van de Doctor, die nodig te zijn naar de volgende gedaante van de Time Wizard. Showrunner Chris Chibnall onthulde eerder dat deze regeneratieve vermogens de basis zijn voor de opeenvolging van alle Time Lords.

Veel in het verschiet
De laatste aflevering belooft een behoorlijk spektakel te worden. Sacha Dhawan zal opnieuw de tegenpool van de Doctor spelen, en Janet Fielding zal te zien zijn als Tegan Jovanka, een voormalige metgezel van de Vierde en Vijfde Doctor.

Verder komt Sophie Aldred terug als Ace, een metgezel van de Zevende Doctor. Het is de eerste keer dat beiden in een aflevering van Doctor Who verschijnen sinds hun vertrek uit de serie.

De verwachting is dat de slotaflevering ergens in oktober uit zal komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen