search

Ons nieuws van vrijdag 16 september 2022

Recensie Netflix-serie 'The Imperfects'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Imperfects'

Een ideale serie voor Netflix op dit moment: goedkope sets en goedkope cast en crew. Minder ideaal voor de kijker.

Regie: Director X, Mark Chow, Dennis Heaton, e.a. | Cast: Morgan Taylor Campbell (Tilda), Rhianna Jagpal (Abbi), Iñaki Godoy (Juan), Italia Ricci (Dr. Sydney Burke), Rhys Nicholson (Dr. Sarkov), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 39-45 minuten | Jaar: 2022

Filmproducent Roger Corman was de koning van de B-films bij wie het krappe budget niet slechts van toepassing was op de sets, maar ook op scenaristen. Een veelgebruikte methode van hem was een spannend fictieverhaal (meestal sciencefiction) zich op één locatie te laten afspelen, bijvoorbeeld een ondergrondse fabriek waarin een team jaagt op een monster. The Imperfects maakt gebruik van deze methode en het resultaat is hetzelfde: een hoop heisa die niet boeit.

Drie tieners met aandoeningen zochten hulp bij een medisch instituut en kregen meer dan waar ze om gevraagd hadden. Tilda is een banshee, met sterk gehoor en stembanden als wapen, Juan kan veranderen in een chupacabra, een monster met scherpe tanden en klauwen, en Abbi is een succubus, wier feromonen het gedrag van anderen kan manipuleren. De drie werken samen met Dr. Sydney Burke om zowel de locatie als de methode uit te vinden van de dokter die met zijn gentherapie mutanten van ze heeft gemaakt.

Dit alles speelt zich voornamelijk af in een lab dat zich in de kelder van een woning bevindt. Dat betekent dat er veel verbale plotuitleg is, zowel in het omschrijven van wat er aan de hand is als in het uitleggen wat andere personages is overkomen. Het is niet onmogelijk om iets spannend te maken op die manier "“ er zijn brilante toneelstukken en films die hiermee wegkomen "“ maar The Imperfects lukt het helaas niet.

Bij elke aflevering word je zonder pardon in het verhaal gedumpt, wat het erg lastig maakt om geïnteresseerd te zijn in het plot of de personages. Wanneer we die personages leren kennen, hebben zij hun behandeling al achter de rug en ontdekken ze dat ze niet meer 'normaal' zijn. Daar komt bovenop dat alle personages (dus niet slechts de drie helden) erg ééndimensionaal zijn, waardoor je niet met ze meeleeft.

Het krappe budget voor deze serie strekt zich ook uit naar de casting, waardoor de bordkartonnen personages worden neergezet door acteurs die niet bepaald uitblinken. Alleen het personage Tilda krijgt wat meer vorm. Haar beeldende acties kunnen soms ontzettend grappig zijn, maar de bijtende dialogen komen minder lollig over omdat de actrice die haar speelt niet verder komt dan chronisch zuur zijn. Het acteerwerk van enkele bijrolvertolkers is ronduit slecht.

Het personage van het geniale brein dat achter de hele gentherapie zat, Dr. Sarkov, zal voor veel kijkers ongekend storend zijn vanwege de manier waarop acteur Rhys Nicholson hem neerzet. Sowieso heeft deze Australische komiek van nature een prominente lispel die erg afleidend kan werken, maar hij kiest er ook voor om soms een hoog stemmetje op te zetten. Het is allemaal lollig bedoeld, maar het werkt niet voor iedereen.

In de speciale krachten van de drie hoofdpersonages schuilt ook geen enkele diepgang. Het zijn simpelweg unieke gaven die ze van de makers toegewezen hebben gekregen. Tilda is bijvoorbeeld een zelfverzekerde zangeres in een rockband, dus haar superkracht brengt geen enkele verandering teweeg in haar persoonlijkheid. Abbi is een bolleboos (gespeeld door een knappe jongedame, want het blijft een Amerikaanse productie waarin iedereen aantrekkelijk moet zijn), dus zodra haar lijfgeur de affectie afdwingt bij iedereen die haar kan ruiken weet ze daar geen raad mee. En daar doen de makers helemaal niets mee.

Sowieso worden de krachten van de personages amper benut. Die van Tilda worden nog het meest gebruikt, maar dat is helaas een irritante pieptoon die uit haar mond komt. Dit is een serie over drie jongeren die ineens speciale vaardigheden hebben, maar ze zelden toepassen. De speelduur wordt gevuld met gesprekken over wat voor spannende zaken er toch allemaal gaande zijn.

Af en toe lijkt er ook leentjebuur te worden gespeeld bij Joss Whedon, door met een wending te komen over een personage waardoor de hele dynamiek verandert. Maar het is telkens een tijdelijke boost die in de volgende aflevering weer afneemt zodra er wordt uitgelegd wat ze deze aflevering allemaal van plan zijn.

Buffy the Vampire Slayer kreeg een cultstatus, waardoor scenarist Whedon de kans kreeg er een kwaliteitsserie van te maken. The Imperfects lijkt met buitenbeentjes in de hoofdrol en hun hippe titels en 'coole' muziek op een vergelijkbare status te mikken. Wie weet is er ook wel een klein groepje kijkers dat hiervan smult, maar uiteindelijk is blijft een saaie low-budgetserie. Die kijkers hebben het geluk dat Netflix zich momenteel niet onbeperkt dure producties kan veroorloven. Dus op basis van dat lage budget zou er zowaar een tweede seizoen van deze droge hap kunnen volgen.

★★☆☆☆

The Imperfects is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gigantische hitserie van Disney+ kent nu al zijn einde
Series / Nieuws

Gigantische hitserie van Disney+ kent nu al zijn einde

De makers van The Mandalorian kennen het einde van de serie wel inmiddels.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor de terugkeer van The Mandalorian op Disney+ in 2023, hint actrice Katee Sackhoff er al op dat ze weet hoe de serie moet eindigen. En ze onthult een wel erg moeilijke coster: Grogu!

The Mandalorian keert volgend jaar terug naar Disney+ met een derde seizoen. Din Djarins queeste is er niet langer op gericht om een Jedi te vinden, maar voor het heroveren van Mandalore. De langetermijnplanning voor de serie is onbekend, al zitten er heel wat hints in de show naar de wederopstanding van Keizer Palpatine.

The Mandalorian seizoen 3
Actrice Sackhoff speelt de rol van Bo-Katan Kryze en haar werd tijdens de D23 Expo gevraagd hoe lang The Mandalorian nog duurt.

"Weet je, dat is mij wel verteld. Maar we zullen moeten afwachten en bezien of dat gebeurt," aldus Sackhoff. "Het mooie met Dave [Filoni] en Jon [Favreau] is dat ze deze wereld vrijwel continu uitbreiden, en ik denk niet dat Star Wars-fans verlegen gaan zitten om content."

Toch is Grogu "een behoorlijke diva. Er lopen vijf mannen continu om hem heen, ook wat vrouwen die checken of het wel goed met hem gaat. Waar is mijn team? Hij is zo'n dramaqueen, maar ook getalenteerd, dus we doen het er maar mee. Je moet wel, want het is zijn serie en wij zijn er toevallig ook."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erotische serie van Netflix brengt dit personage wel terug
Series / Nieuws

Erotische serie van Netflix brengt dit personage wel terug

Gillian Anderson is gewoon te zien in Netflix-serie Sex Education, seizoen 4!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe foto vanaf de set van Sex Education seizoen 4 hint naar de terugkeer van Gillian Anderson als Jean Milburn.

Anderson speelt de rol van Jean, een gevatte en slimme sekstherapeut. En dat niet alleen: ze is ook de moeder van Otis, de hoofdpersoon van Sex Education. Hoewel Jean heel gracieus is en vol zorgzaamheid zit, draagt ze ook vaak heel chique outfits.

Sex Education-terugkeer
Aflevering 8 van Sex Education seizoen 3 hintte ernaar dat Gillian Anderson niet terug zou keren als Jean.

Otis wachtte erop of Jean wel door haar operatie heen kon, nadat ze interne bloedingen had bij de bevalling van haar kind. Gelukkig ontwaakte ze en kan ze dus terug keren. Ook hopen we dat seizoen 4 van Sex Education eindelijk antwoorden geeft over wie de vader van Jeans baby is, aangezien het in elk geval niet Jakob is.

De opnames van Sex Education seizoen 4 begonnen in augustus. Heel wat bekende personages keren niet terug naar het vierde seizoen van Sex Education, maar Anderson dus gelukkig wel.

Dat liet de actrice zelf weten in een bericht op Instagram:

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel wat actie in trailer van 'Snabba Cash' seizoen 2
Series / Nieuws

Heel wat actie in trailer van 'Snabba Cash' seizoen 2

Het tweede seizoen van de serie is later deze maand al te streamen op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Snabba Cash kunnen zich opmaken voor de lancering van het tweede seizoen. Deze zit er namelijk zeer binnenkort aan te komen. In tussentijd krijgen we alvast een nieuwe, beloftevolle trailer voor de kiezen.

Het tweede seizoen van Snabba Cash maakt voor de personages een bescheiden tijdsprong van één jaar ten opzichte van het eerste deel. Voor Leya geldt dat ze ondertussen diep in de zakenwereld zit. Ze wordt dan ook bestempeld als één van de grootste beloftes uit de startup scene.

Het bedrijf van Leya trekt binnenkort naar de beurs wat ervoor zorgt dat alles haar voor de wind lijkt te gaan... of toch niet? Zo denkt ze bijvoorbeeld nog erg vaak aan Salim.

22 september
Het eerste seizoen van Snabba Cash kon rekenen op heel wat interesse. Ook op gespecialiseerde websites ontvangt ze een meer dan degelijke score. Op IMDB bijvoorbeeld krijgt ze een score van 7,6/10.

Op het tweede seizoen is het voor de fans van de reeks alvast niet lang meer wachten. Dat tweede seizoen is namelijk vanaf 22 september te streamen op Netflix. Ben jij nu al klaar voor een voorsmaakje? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'Star Wars'-serie 'Andor': meer van hetzelfde?
Series / Nieuws

Eerste reacties 'Star Wars'-serie 'Andor': meer van hetzelfde?

De serie Andor start binnenkort op Disney+ en start met de eerste drie afleveringen.

Na twee seizoenen van The Mandalorian en de losse seizoenen van The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi is het later deze maand tijd voor Andor. Het betreft een prequelserie op de film Rogue One uit 2016.

De serie volgt de avonturen van het Rogue One-personage Cassian Andor die opnieuw gespeeld wordt door acteur Diego Luna. Hij was nog niet zo heel lang geleden Ghost Rider in de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D..

Reacties op Star Wars-serie van Disney+
Dit wordt de serie die me terug naar Star Wars brengt. Andor introduceert nieuwe, gedenkwaardige personages, plus een intrigerend verhaal voor Andor," luidt een van de reacties op Twitter.

En een andere reactie: "Als je van Rogue One houdt omdat het geen typische Star Wars-film was, dan zul je waarschijnlijk ook van Andor houden om veel van dezelfde redenen. Het is een langzaam personagedrama. Diego Luna is uitstekend."

Andor start op 21 september met de eerste drie afleveringen. Daarna verschijnen de overige van de twaalf afleveringen wekelijks op Disney+.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser toont eerste beelden 'Manifest' seizoen 4
Series / Nieuws

Teaser toont eerste beelden 'Manifest' seizoen 4

In eerste instantie zou er geen vierde seizoen verschijnen, maar gelukkig was er Netflix om de reeks te redden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het dramatische einde van het derde seizoen van Manifest had zomaar ook het einde van de reeks kunnen betekenen. NBC besloot namelijk om na afloop van dat derde seizoen de reeks niet meer te verlengen. Gelukkig was dat buiten Netflix gerekend...

Ondertussen weten we dat het vierde seizoen van Manifest begin november op ons zal worden afgevuurd. Langzaam maar zeker raken er ook steeds meer details bekend over dat aankomende vierde seizoen. Ondertussen werd ook de eerste teaser door Netflix gelanceerd. Deze is onderaan dit nieuwsartikel te bekijken.

Twee delen
De maker van de reeks, namelijk Jeff Rake heeft in een interview aangegeven dat het vierde seizoen zal bestaan uit in totaal 20 afleveringen. Ze zullen echter niet allemaal samen gelanceerd worden. De maker van de reeks gaf aan dat hij de twee delen ook echt heeft behandeld als twee seizoenen van telkens 10 afleveringen.

Het eerste deel (en dus de eerste 10 afleveringen) van het vierde seizoen van Manifest is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 4 november 2022.

Wil je graag alvast een voorsmaakje krijgen van het vierde seizoen? Dat is mogelijk door het bekijken van de onderstaande teaser.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontbrekend personage in 'Criminal Minds' uitgelegd
Series / Nieuws

Ontbrekend personage in 'Criminal Minds' uitgelegd

Hoe Spencer Reid in de 'Criminal Minds'-reboot plots verdwenen kan zijn, wordt op deze manier uitgelegd.

In de nieuwe Criminal Minds-reboot van Paramount+ zal dokter Spencer Reid niet te vinden zijn. Dit fanfavoriete personage zou eigenlijk wel een noodzakelijk persoon moeten zijn voor een reboot, maar desalniettemin is ervoor gekozen om hem niet in het seizoen te stoppen. Showrunner Erica Messer biedt uitleg in een recent interview.

Het personage Spencer Reid is al sinds 2005 deel van de vaste cast van Criminal Minds en is consequent vertolkt door acteur Matthew Gray Gubler. Hij bleef onderdeel van de show voor vijftien jaar, totdat de serie de aftocht blies na zijn vijftiende seizoen in 2020.

In augustus 2022 begonnen de opnames van de reboot voor Paramount+, waarbij het nieuwe seizoen zal gaan over het oprollen van een netwerk van UnSubs, die is ontstaan tijdens de COVID-19 pandemie.

Het verdwijnen van Reid uit de cast
De gehele cast van Criminal Minds keert terug voor het nieuwe seizoen, behalve Daniel Henney's Matt Simmons en Gubler's Reid. Wegens een onhandig conflict in roosters kon Henney niet deelnemen aan de opnames, maar de afwezigheid van Gubler is intentioneel. Zelf heeft hij aangegeven voor enige tijd niet beschikbaar te zullen zijn om Reid te spelen.

Showrunner Erica Messer verklaarde de afwezigheid van Reid tijdens een interview met Entertainment Weekly als volgt: "... Op het bureau van dokter Reid staan nog steeds al zijn boeken en spullen… Dus we willen die connectie met dokter Reid en Matt Simmons behouden, die ook een andere opdracht heeft. Het is iets wat we niet echt kunnen bespreken. Maar of en wanneer ze terugkomen, is aan hen. Het hangt af van hun schema's. Ik kan nu niets beloven. Maar er is hoop."

Na zovele jaren aan Criminal Minds is het begrijpelijk dat Gubler zou willen afschalen met het spelen van het personage, maar het is fijn om te weten dat een terugkeer nog in het verschiet kan liggen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'The Handmaid's Tale' vanaf nu te kijken bij Videoland
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'The Handmaid's Tale' vanaf nu te kijken bij Videoland

Tegelijkertijd zijn de eerste vier seizoenen van de reeks ook toegevoegd aan het aanbod van HBO Max...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de populaire serie The Handmaid's Tale die Videoland abonnee zijn kunnen vanaf nu aan de slag met het vijfde seizoen van de reeks. Tegelijkertijd heeft HBO Max de eerste vier seizoenen toegevoegd aan haar aanbod.

In het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale wordt June geconfronteerd met de gevolgen van de moord op de commandant. Daarnaast wordt duidelijk dat de invloed van Gilead langzaam maar zeker Canada binnen druipt. Het vijfde seizoen belooft in ieder geval weer heel spannend te worden!

Laatste seizoen
Dat het vijfde seizoen vanaf nu te bekijken is op Videoland is voor fans natuurlijk geweldig nieuws. Er is echter ook minder goed nieuws. Eerder dit jaar raakte namelijk bekend dat het einde voor de serie in zicht is. Het aankomende zesde seizoen zal dan ook met zekerheid het laatste zijn voor The Handmaid's Tale.

Details over het plot van het zesde seizoen zijn momenteel nog niet bekend. Het spreekt voor zich dat er bovendien ook nog geen releasedatum bekend is.

Heb je geen abonnement op Videoland, maar wel op de streamingdienst HBO Max? Dan dien je het voorlopig met de eerste vier seizoenen van de reeks te doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte! Dit is al het nieuws dat je nu op Netflix kan zien
Series / Featured

Topdrukte! Dit is al het nieuws dat je nu op Netflix kan zien

Netflix voegde weer veel nieuwe series aan zijn aanbod toe deze week.

Netflix voegde veel nieuwe content toe deze week. We zetten al het nieuws voor je op een rij!

Chesapeake Shores (S06E05): Een waarzegmachine zet twee nieuwe koppels aan het denken. Mick realiseert zich dat herstel ingewikkeld kan zijn. Connor ontmoet de familie van Margaret.

Ada Dapper, Wetenschapper (3 seizoenen): De piepkleine wetenschapper Ada Dapper en haar twee beste vrienden zoeken antwoorden op grootse vragen en werken samen om te ontdekken hoe de wereld in elkaar zit.

Sins of our Mother (1 seizoen): De zoektocht naar de verdwenen kinderen van Lori Vallow leidt naar een reeks verdachte sterfgevallen, een nieuwe echtgenoot die ook in de dag des oordeels gelooft en moord.

Terim (1 seizoen): De legendarische manager Fatih Terim vertelt over zijn voetbalcarrière als speler en als coach die meerdere teams naar glorieuze kampioenschappen heeft geleid.

De Ruimtehonden: Apport: een nieuwe planeet voor ons allemaal! De aarde is in gevaar. Genetisch gemanipuleerde honden worden de ruimte ingestuurd om een nieuwe thuisplaneet te vinden.

The Lørenskog Disappearance: Als de vrouw van een miljardair verdwijnt, moet de Noorse politie de waarheid achterhalen tussen de hysterische pers en bedrieglijke informanten. Gebaseerd op feiten.

El Rey, Vicente Fernández: Van zijn nederige opkomst tot sterrendom. De Mexicaanse muzikant en icoon Vincente Fernández maakte een heel opvallend leven mee.

Heartbreak High: Een brandende muurschildering onthult de geheime relaties van iedereen op Hartley High. De maker, Amerie, moet als outcast met de gevolgen leven.

Santo: Twee agenten - één aan elke kant van de Atlantische Oceaan - gaan wanhopig op jacht naar een gemene internationale drugshandelaar van wie de identiteit nog altijd onbekend is.

Fate: The Winx Saga (seizoen 2): Deze tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke.

The Brave Ones: Een godin reïncarneert als mens om de dood van haar zus te wreken. Ze moet leren haar superkrachten te gebruiken om haar vijanden te verslaan en haar familie te redden.

Love Is Blind: After the Altar (seizoen 2): Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kan nog veel duurder worden
Series / Streaming-diensten

Disney+ kan nog veel duurder worden

Disney is namelijk van mening dat de dienst veel te goedkoop voor ons is.

Je kan ervan vinden wat je wil, maar Disney+ is erg populair bij de consument. Het is een plek geworden waar je behoorlijk wat grote en populaire franchises kan vinden.

Disney+ is de plek waar Marvel Studios haar series lanceert en dat geldt inmiddels ook al drie jaar voor de Star Wars-franchise. Met succes, want op moment van schrijven heeft Disney+ meer dan 221 miljoen abonnees op al zijn platformen.

Disney+ kan duurder worden
Hoewel recent al bekend werd gemaakt dat de prijs van Disney+ wat omhoog zal gaan, is de streamingdienst volgens CEO Bob Chapek nog altijd niet duur genoeg. De streamingdienst moet volgens hem nog duurder worden, omdat deze dat simpelweg waard is.

Variety vertelt dat de content volgens Chapek van hoge kwaliteit genoeg is om de komende prijsverhogingen te rechtvaardigen. En dan is er nog meer ruimte.

"Ik denk dat we relatief ten aanzien van de waarde die we bieden, te goedkoop zijn. We geloven ook dat de terugval door deze prijsverhoging verwaarloosbaar zal zijn," aldus Chapek.

Chapek vertelde dat Disney+ de komende tijd in elk geval nog veel grote series moet lanceren. Denk aan Star Wars: Skeleton Crew met een budget van 136 miljoen dollar. Dat soort dure producties kunnen tot meer prijsverhogingen gaan leiden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De erotische avonturen in 'House of the Dragon' zijn enorm ongemakkelijk
Series / Nieuws

De erotische avonturen in 'House of the Dragon' zijn enorm ongemakkelijk

House of the Dragon heeft minder erotiek dan Game of Thrones, maar of dat makkelijker is?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vierde aflevering van House of the Dragon, King of the Narrow Sea, debuteerde deze week op HBO Max en bevat wat grote momenten. Let op: vanaf hier volgen spoilers!

House of the Dragon kreeg een paar 'hete' momenten, vooral toen Daemon besloot Rhaenyra mee te nemen op een toer door King's Landing. De twee eindigden in een soort hoerenhuis, waar ze zich enorm konden vermaken. Intussen zagen we in House of the Dragon ook seks tussen Alicent en King Viserys, die er behoorlijk ongemakkelijk uit zag.

House of the Dragon-seks
Actrice Emily Carey is 19 jaar oud en moest de rol van de jonge Alicent spelen. Zij heeft seks met de veel oudere koning Viserys, waarbij acteur Paddy Considine 47 jaar oud is.

"We hebben een geweldige intimiteitscoördinator," begon Carey. "Maar toen ik 17 was en las wat voor seksscènes ik had en welke intimiteit mijn personage zou hebben, waaronder een scène waarin ze de koning baddert, vond het geweldig dat dit gezien werd als een intimiteitsscène. Maar ik was ook bang, want ik had Paddy nog niet ontmoet en wist niet wat voor genot hij was als mens, en hoe gemakkelijk hij het zou maken. Het enige dat ik zag, was ikzelf met een 47-jarige man. Dus ik maakte mij wel enorm zorgen."

Maar de intimiteitscoördinator hielp haar heel erg. "Ik kon het overal over hebben, hoefde mij niet ongemakkelijk te voelen. Het was gewoon een goed, open gesprek en tijdens de repetities was ze enorm behulpzaam. Het ging echt makkelijker dan ik gedacht had."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix blijft in de greep van deze ene topserie
Series / Nieuws

Netflix blijft in de greep van deze ene topserie

Cobra Kai domineert nog een weekje op Netflix als we naar de statistieken kijken.

Cobra Kai valt niet te stoppen. De serie keerde afgelopen vrijdag terug op Netflix met zijn vijfde seizoen, en blijkt nog altijd een megahit te zijn.

Het nieuwe seizoen was gedurende zijn eerste drie dagen op Netflix al meer dan 106 miljoen uur bekeken. En dat succes blijft gewoon voortduren, want de serie staat ook deze week helemaal bovenaan het lijstje van Netflix.

Cobra Kai scoort enorm
Netflix voorziet zijn lijst met top tien series elke dag van een update. En elke dag tot nu toe staat Cobra Kai helemaal bovenaan.

Om die plek in handen te houden, moest Cobra Kai andere Originals als Devil in Ohio en The Imperfects verslaan. Wat dus prima gelukt is!

Nu wordt het natuurlijk vooral interessant om te zien welke serie uiteindelijk ertoe in staat blijkt te zijn om Cobra Kai van de toppositie af te stoten.

Cobra Kai pikt de draad decennia na het toernooi dat de levens van Johnny Lawrence en Daniel LaRusso veranderde op.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek'-serie legt de lat nog veel hoger
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Trek'-serie legt de lat nog veel hoger

Star Trek Strange New Worlds wordt nog ambitieuzer dan de show al was.

Castleden en een van de schrijvers van Star Trek: Strange New Worlds vertellen en beloven dat de serie de lat nog hoger legt met zijn tweede seizoen.

Momenteel wordt de tweede reeks afleveringen van Star Trek: Strange New Worlds opgenomen. De serie moet in 2023 te zien zijn en hanteert nog altijd zijn episodische aanpak, en dus geen overkoepelend verhaal dat over een heel seizoen verteld wordt.

Star Trek: Strange New Worlds
Tijdens een interview met Screen Rant vertellen castleden Jess Bush, Christina Chong, Babs Olusanmokun en schrijver Henry Alonso Myers over hoe de serie de lat nog wat hoger moet leggen.

Bush: "De schrijvers letten allemaal heel erg op wat we allemaal individueel gegeven hebben in seizoen 1. Okay, nu weten we wat iedereen kan doen en gaan we nog verder. Het is geweldig. Seizoen 2 is briljant. Ik kan niet wachten tot jullie het zien."

Chong: "Er zit een aflevering in die de eerste keer ooit is dat zoiets gedaan is. Het is groot. Je zal het niet zien aankomen. Niet de crossover, het is echt iets anders."

Olusanmokun: "Ik denk dat je nog steeds dezelfde dynamische verhaallijnen hebt. Maar het is meer intens. Ik kan niet meer vertellen dan dat, maar het is heel sterk. Ik vond het geweldig de scenario's van seizoen 2 te lezen."

Myers: "Zonder al te veel weg te geven, proberen we alles te doen van seizoen 1, maar dan een tandje hoger."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' onthult zijn schurk in nieuwe beelden
Series / Video/clip/featurette

'Lord of the Rings' onthult zijn schurk in nieuwe beelden

The Lord of the Rings: The Rings of Power maakt duidelijk dat Adar nu de grote vijand is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings: The Rings of Power heeft zijn schurk Adar onthuld. Hij blijkt zeker een band te hebben met Sauron! En is daarmee een van de grootste schurken in de serie de komende tijd.

De serie Lord of the Rings: The Rings of Power begint na het verslaan van Morgoth. In deze tijd van relatieve vrede zoekt de jonge elf Galadriel naar Sauron, nadat haar broer Finrod overleed in de zoektocht naar de dienaar van Morgoth.

Lord of the Rings: The Rings of Power-vijand
In plaats van naar Valinor te zeilen om daar in een eeuwig paradijs te leven, sprong Galadriel van haar schip om haar zoektocht naar Sauron voort te zetten. Ze overleed bijna in de Sundering Seas, maar kwam na een ontmoeting met Halbrand terecht op Numenor.

We leren dat Halbrand een koning was van de Southlands, wiens rijk volledig verwoest was door Orcs. Die hebben een ondergronds netwerk van tunnels aangelegd in zijn vroegere rijk.

Een van de elfen die zich daar bevond, Arondir, wordt naar de mysterieuze leider van de Orcs gebracht: Adar. Die speelt eindelijk een rol(letje) in de nieuwe aflevering.

Adar is trouwens een elfen-woord, dat zich laat vertalen als 'vader'. Hieronder de promo voor Lord of the Rings: The Rings of Power:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Paramount-serie 'Halo'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor Paramount-serie 'Halo'!

Het heeft even geduurd, maar de spreekwoordelijke kogel is eindelijk door de kerk.

Master Chief-acteur Pablo Schreiber en zijn collega-Spartans hebben de start van de opnames van Halo seizoen 2 gevierd met een gloednieuwe foto. Je kunt de foto hieronder bekijken.

Het is dus officieel zo dat de live-action gameverfilming een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen verscheen eerder dit jaar, maar kon rekenen op matige recensies.

Toch een succes
In het negen afleveringen durende eerste seizoen leerden we Schreibers versie van Master Chief, alias John-117, kennen. Groot kritiekpunt was het feit dat Master Chief vaak zonder helm te zien was, maar ook andere creatieve vrijheden werden de makers niet in dank afgenomen.

Toch bleek Halo uiteindelijk een groot succes voor streamingdienst Paramount+, waarna het groene licht werd gegeven voor een vervolgreeks. David Wiener neemt na het vertrek van Kyle Killen en Steven Kane de rol van shoiwrunner open, waardoor het best eens zou kunnen dat we een verandering in de kwaliteit gaan zien.

De opnames van Halo seizoen 2 zijn dus nu officieel begonnen in IJsland. Wanneer het resultaat te streamen is, is nog onbekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blade Runner'-serie komt officieel naar Amazon Prime Video!
Series / Nieuws

'Blade Runner'-serie komt officieel naar Amazon Prime Video!

Ondanks dat Blade Runner 2049 niet goed werd bezocht, wordt de franchise gewoon voortgezet.

[b[Ridley Scott, regisseur van de originele Blade Runner uit 1982, zal als uitvoerend producent meewerken aan een serie die als vervolg moet dienen op Blade Runner 2049, de film van Denis Villeneuve uit 2017.[/b]

Silka Luisa (Shining Girls) schreef het script van de serie, die de titel Blade Runner 2099 draagt. Ze werkt tevens mee als uitvoerend producent aan het project van Alcon Entertainment, Scott Free Productions en Amazon Studios.

Het betreft de eerste live-action serie in de Blade Runner-franchise en is een grote prioriteit voor Amazon Studios.

Een wereld uitgebreid
Zoals je wel kunt herleiden uit de titel, zal Blade Runner 2099 zich 50 jaar na het meest recente deel uit de neo-noir scifi-franchise afspelen.

Andrew Kosove en Broderick Johnson produceren de serie samen met Michael Green, de scenarist van Blade Runner 2049. Andere producenten zijn Ben Roberts, Cynthia Yorkin, David W. Zucker, Clayton Krueger, Frank Giustra en Isa Dick Hackett.

Het is nog onduidelijk wanneer Blade Runner 2099 precies naar Amazon Prime Video komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
RECAP 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 3)
Series / Featured

RECAP 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 3)

Lord of the Rings: The Rings of Power maakt weer veel door, al zoekt men nog tempo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings: The Rings of Power is vandaag alweer op de helft. Een mooi moment om even terug te blikken op aflevering 3 van de peperdure serie van Prime Video: Adar.

Deze nieuwe aflevering begint met Arondir, die door een soort loopgraven gesleept wordt en in handen blijkt te zijn gevallen van de Orcs. En hij is niet de enige: zijn mede-wachter-elfen Medhor en Revion zitten ook vast. Terwijl we echo's van gevangenen horen, ontwaakt ook Galadriel, die gered wordt. We bezoeken ook nog eens wat van de Harfoots. Genoeg te bespreken dus!

Galadriel en Halbrand
Deze aflevering van Lord of the Rings: The Rings of Power is er weer een die boordevol kleine maar wel significante momenten zit. Zo blijken Galadriel en Halbrand gered te zijn door kapitein Elendil, die hen naar het eiland Numenor brengt. En die stad ziet er echt enorm mooi uit, met visuele effecten waar House of the Dragon met sommige shots van Kings Landing nog wat van kan leren.

Elendil heeft natuurlijk een bekende zoon: Isildur. Daar wordt het wel wat afgezaagd, want hij wordt 'Isil' genoemd, wat een beetje gekunsteld over komt tijdens de aflevering. Maar Isildur is een veelbelovende jongeman in deze aflevering en serie en nog niet de legercommandant die hij later zal worden, die samen met zijn vader ten strijde trekt tegen Sauron en de strijd tegen het kwaad voor altijd had kunnen beslechten. Had kunnen.

Galadriel moet nog even blijven op het eiland, want na een kille woordenwisseling besluit de koningin haar nog niet te laten gaan. Waarna Galadriel samen met Elendil naar een bibliotheek gaat en erachter komt dat Morgoth een land wilde scheppen waar het kwaad zich kon nestelen. Een plan waar Sauron mee verder zou gaan, in het geval van het verlies van de oorlog. En blijkt ineens dat Sauron ook nog eens bezig is met dat land: we zien namelijk dat het 'logo' niets meer is dan een landkaart, van Mordor!

Intussen probeert Halbrand overnieuw te beginnen met het leven, wat ook niet al te soepel loopt aangezien hij na een schermutseling in de bak belandt. Hij blijkt een koning te zijn uit de Southlands, die verloren zijn aan de Orcs.

Omdat Galadriel toch de grootste verhaallijn heeft, leren we ook nog even via koningin Miriel dat haar van de troon gestoten vader nog leeft. Miriel zegt hem: "Het is hier vader. Het moment dat we vreesden. De elf is gearriveerd."

De Harfoots
Largo's voet is nog altijd niet genezen. En dus is het de vraag of Nori en haar ouders wel mee kunnen met de groep, die gaat migreren. Uit een heel verhaal van Sadoc blijkt dat Harfoots doodleuk achtergelaten worden als ze niet mee kunnen en dus staat het er niet goed voor als we kijken naar de situatie van Largo, die wel een hele wagen moet trekken.

Doordat Nori's Stranger zichzelf onthuld, wordt de familie ook nog eens gestraft en moeten ze achteraan de karavaan lopen. Waardoor de kans nog kleiner is dat ze mee kunnen. Maar doordat de Stranger zijn sterrenbeeld vindt in een van de kaarten van Largo, besluit hij de wagen voor de familie te trekken. Zo zie je maar weer: lief zijn helpt.

Orcs en Arondir
Goed, even naar Arondir. Die maakt niet gigantisch veel mee deze aflevering. Hij probeert te ontsnappen uit handen van de Orcs, maar heeft te maken met Orcs die niet helemaal achterlijk zijn en hem wel door hebben. We leren ook hoe wreed ze zijn.

Zo geeft een van de Orcs een van de elfen op een zeker moment een slok water, maakt snijdt hij ook meteen diens keel door, waardoor de elf langzaam doodbloedt. Het is een gruwelijk moment om te zien, en maakt duidelijk dat de serie niet schuwt voor wat bloed.

Na de mislukte ontsnappingspoging, waarbij de vrienden van Arondir om het leven komen, wordt hij op de grond gegooid en horen we: "breng hem naar Adar". Waarop de Orcs diens naam beginnen te roepen en we Adar zien lopen. Maar dan wel vaag.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kunnen de draken in 'House of the Dragon' eigenlijk wel vliegen?
Series / Nieuws

Kunnen de draken in 'House of the Dragon' eigenlijk wel vliegen?

De vraag wordt eindelijk beantwoord: kunnen de draken uit 'House of the Dragon' wel of niet vliegen?

De draken in Game of Thrones zijn al lang het onderwerp van discussie, voornamelijk vanwege de vraag: zijn deze draken eigenlijk niet te groot om te kunnen vliegen? Nu de mythische wezens ook veelvuldig voorkomen in de nieuwe hitserie House of the Dragon, heeft de wetenschap eindelijk antwoord op deze vraag gegeven.

De vraag of de draken in Game of Thrones in het echt te groot zouden zijn om te kunnen vliegen, is er een die al een aantal jaar door fans gesteld wordt. Dat is ook niet zo gek, want draken speelden natuurlijk een enorm grote rol in de serie. Nu de prequel House of the Dragon iedere week met nieuwe afleveringen komt, is de vraag alleen maar relevanter geworden.

Staat zijn eigen anatomie de draak in de weg?
De reden dat mensen twijfelen of de draken anatomisch wel in staat zouden zijn om te kunnen vliegen, is dat hun vleugelspanning te smal zou zijn voor hun grote lichaam. Gelukkig heeft de wetenschap eindelijk een antwoord gevonden op deze brandende vraag.

Dit antwoord staat in een artikel van The Conversation (via Scientific American), waarin luchtvaarttechnicus Guy Gratton uitlegt hoe hij de vereiste vleugelspanning, lichaamsgrootte en overtreksnelheid van de draak berekend heeft. En zijn conclusie zal voor de echte Game of Thrones fan bevredigend zijn: de draken zouden in het echt absoluut wél kunnen vliegen.

Wil je de draken met eigen ogen zien vliegen? Kijk House of the Dragon dan op nu op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze titel neemt Jodie Whittaker afscheid van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Met deze titel neemt Jodie Whittaker afscheid van 'Doctor Who'

Na vijf jaar trouwe dienst neemt de eerste vrouwelijke Doctor afscheid van het TARDIS-team.

Sinds 2017 straalt Jodie Whittaker op het scherm als de eerste vrouwelijke Doctor in de iconische Doctor Who-serie. Nu staat ze op het punt het stokje door te geven aan Ncuti Gatwa. De titel van de allerlaatste aflevering met Whittaker is nu bekendgemaakt: The Power of the Doctor!

De laatste aflevering van de dertiende Doctor zal een speciale aflevering worden, zo stelt het Doctor Who Magazine #582.

De titel kan mogelijk refereren naar de drie afleveringen, die de tijd van Matt Smith afsloten als de Elfde Doctor. De afleveringen droegen de titels: The Name of the Doctor, The Day of the Doctor en The Time of the Doctor.

Het is ook een mogelijkheid dat de titel verwijst naar de speciale krachten van de Doctor, die nodig te zijn naar de volgende gedaante van de Time Wizard. Showrunner Chris Chibnall onthulde eerder dat deze regeneratieve vermogens de basis zijn voor de opeenvolging van alle Time Lords.

Veel in het verschiet
De laatste aflevering belooft een behoorlijk spektakel te worden. Sacha Dhawan zal opnieuw de tegenpool van de Doctor spelen, en Janet Fielding zal te zien zijn als Tegan Jovanka, een voormalige metgezel van de Vierde en Vijfde Doctor.

Verder komt Sophie Aldred terug als Ace, een metgezel van de Zevende Doctor. Het is de eerste keer dat beiden in een aflevering van Doctor Who verschijnen sinds hun vertrek uit de serie.

De verwachting is dat de slotaflevering ergens in oktober uit zal komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze pakkende herinnering hebben 'Lucifer'-showrunners aan de finale
Series / Nieuws

Deze pakkende herinnering hebben 'Lucifer'-showrunners aan de finale

Een spontane, hartverwarmende actie zorgde voor tranen bij vele cast- en crewleden op de set.

De opnames van de hitserie Lucifer voltrokken zich niet zonder kommer en kwel, maar de showrunners herinneren zich ook hartverwarmende momenten. Een daarvan besloten ze te delen tijdens een interview, die voor vele fans een uniek inkijkje kan geven in de wereld achter de schermen van Lucifer.

De serie, die losjes gebaseerd is op Neil Gaiman's The Sandman met tevens een Netflix-adaptatie, volgt Tom Ellis als duivel op aarde. Nadat hij na eeuwen in de onderwereld schoon genoeg heeft van mensen bestraffen voor hun zonden, besluit de verstoten engel aan de slag te gaan in een nachtclub in Los Angeles.

In het zesde seizoen van de serie werd Aurora geïntroduceerd, die ook wel bekend stond onder de naam Rory. Gespeeld door Brianna Hildebrand wilde het personage in eerste instantie het leven van Lucifer beëindigen. De reden hiervoor wordt later in het seizoen onthuld: Aurora blijkt de dochter te zijn van de duivel, die hij in de steek heeft gelaten.



Een ontroerende herinnering
De showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson van Lucifer haalden herinneringen op tijdens een interview met ScreenRant aan een mooi moment op de set, waarbij Hildebrand en Ellis samen zongen voor de aanwezige cast en crew.

Henderson: "We hadden een prachtig moment tijdens de finale, waarbij Tom en Brianna gewoon aan het zingen waren voor de crew. Eén, het was verbazingwekkend omdat Brianna een nieuwe toevoeging was aan het laatste seizoen en gewoon een geweldige stem heeft. En twee, het was bijna een manier om ons te herinneren aan de genegenheid, die Tom had voor de cast en de crew, en om hen bijna als vader en dochter te zien optreden voor iedereen."

Modrovich: "Ja, ze zongen Hallelujah, en we stonden allemaal te huilen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reünie 'Star Trek: The Next Generation' is nabij
Series / Nieuws

Reünie 'Star Trek: The Next Generation' is nabij

Sinds lange tijd zal de hele cast weer samenkomen, of moeten we eerder 'crew' zeggen?

Na twintig jaar is het eindelijk zover: de cast van Star Trek: The Next Generation zal weer bij elkaar komen! Lange tijd zijn ze gescheiden gebleven, maar dat zal allemaal veranderen wanneer de bemanning van de Enterprise weer samen zal komen in het derde seizoen van Star Trek: Picard.

De laatste keer dat de gehele primaire cast van Star Trek: The Next Generation samen gespot kon worden was in de teleurstellende film Star Trek: Nemesis uit 2002. De eerbiedwaardige kapitein Jean-Luc Picard is natuurlijk al voor langere tijd terug in de serie, die zijn naam draagt.

Naast Patrick Stewart waren tevens andere acteurs al teruggekeerd. Onder andere waren Brent Spiner, Jonathan Frakes en Marina Sirtis te vinden in Picard. Maar in het derde seizoen zal de oude cast compleet worden gemaakt door Michael Dorn, Gates McFadden en LeVar Burton op te trommelen.

Een extra reünie voor de echte fans
Voordat de gehele groep weer samen aan dek zal staan van een ruimteschip zullen ze daarvoor nog te vinden zijn op een podium van een speciale Star Trek-panel in New York op 8 oktober.

Met het derde seizoen lijken de makers weer terug te keren naar een gouden tijdperk van Star Trel, met hopelijk hetzelfde kwalitatieve gehalte als de eerdere afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.