Kunnen de draken in 'House of the Dragon' eigenlijk wel vliegen?

Kunnen de draken in 'House of the Dragon' vliegen?

De vraag wordt eindelijk beantwoord: kunnen de draken uit 'House of the Dragon' wel of niet vliegen?

Nina Beerendonk, 16 september 2022 om 07:54

De draken in Game of Thrones zijn al lang het onderwerp van discussie, voornamelijk vanwege de vraag: zijn deze draken eigenlijk niet te groot om te kunnen vliegen? Nu de mythische wezens ook veelvuldig voorkomen in de nieuwe hitserie House of the Dragon, heeft de wetenschap eindelijk antwoord op deze vraag gegeven.
De vraag of de draken in Game of Thrones in het echt te groot zouden zijn om te kunnen vliegen, is er een die al een aantal jaar door fans gesteld wordt. Dat is ook niet zo gek, want draken speelden natuurlijk een enorm grote rol in de serie. Nu de prequel House of the Dragon iedere week met nieuwe afleveringen komt, is de vraag alleen maar relevanter geworden.

Staat zijn eigen anatomie de draak in de weg?
De reden dat mensen twijfelen of de draken anatomisch wel in staat zouden zijn om te kunnen vliegen, is dat hun vleugelspanning te smal zou zijn voor hun grote lichaam. Gelukkig heeft de wetenschap eindelijk een antwoord gevonden op deze brandende vraag.

Dit antwoord staat in een artikel van The Conversation (via Scientific American), waarin luchtvaarttechnicus Guy Gratton uitlegt hoe hij de vereiste vleugelspanning, lichaamsgrootte en overtreksnelheid van de draak berekend heeft. En zijn conclusie zal voor de echte Game of Thrones fan bevredigend zijn: de draken zouden in het echt absoluut wél kunnen vliegen.

Wil je de draken met eigen ogen zien vliegen? Kijk House of the Dragon dan op nu op HBO.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: house of the dragon, game of thrones, hbo, matt smith, olivia cooke

Populair nieuws