RECAP 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 3)

RECAP Lord of the Rings: The Rings of Power S01E03

Lord of the Rings: The Rings of Power maakt weer veel door, al zoekt men nog tempo.

Jim Pedd, 16 september 2022 om 08:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Lord of the Rings: The Rings of Power is vandaag alweer op de helft. Een mooi moment om even terug te blikken op aflevering 3 van de peperdure serie van Prime Video: Adar.
Deze nieuwe aflevering begint met Arondir, die door een soort loopgraven gesleept wordt en in handen blijkt te zijn gevallen van de Orcs. En hij is niet de enige: zijn mede-wachter-elfen Medhor en Revion zitten ook vast. Terwijl we echo's van gevangenen horen, ontwaakt ook Galadriel, die gered wordt. We bezoeken ook nog eens wat van de Harfoots. Genoeg te bespreken dus!

Galadriel en Halbrand
Deze aflevering van Lord of the Rings: The Rings of Power is er weer een die boordevol kleine maar wel significante momenten zit. Zo blijken Galadriel en Halbrand gered te zijn door kapitein Elendil, die hen naar het eiland Numenor brengt. En die stad ziet er echt enorm mooi uit, met visuele effecten waar House of the Dragon met sommige shots van Kings Landing nog wat van kan leren.

Elendil heeft natuurlijk een bekende zoon: Isildur. Daar wordt het wel wat afgezaagd, want hij wordt 'Isil' genoemd, wat een beetje gekunsteld over komt tijdens de aflevering. Maar Isildur is een veelbelovende jongeman in deze aflevering en serie en nog niet de legercommandant die hij later zal worden, die samen met zijn vader ten strijde trekt tegen Sauron en de strijd tegen het kwaad voor altijd had kunnen beslechten. Had kunnen.

Galadriel moet nog even blijven op het eiland, want na een kille woordenwisseling besluit de koningin haar nog niet te laten gaan. Waarna Galadriel samen met Elendil naar een bibliotheek gaat en erachter komt dat Morgoth een land wilde scheppen waar het kwaad zich kon nestelen. Een plan waar Sauron mee verder zou gaan, in het geval van het verlies van de oorlog. En blijkt ineens dat Sauron ook nog eens bezig is met dat land: we zien namelijk dat het 'logo' niets meer is dan een landkaart, van Mordor!

Intussen probeert Halbrand overnieuw te beginnen met het leven, wat ook niet al te soepel loopt aangezien hij na een schermutseling in de bak belandt. Hij blijkt een koning te zijn uit de Southlands, die verloren zijn aan de Orcs.

Omdat Galadriel toch de grootste verhaallijn heeft, leren we ook nog even via koningin Miriel dat haar van de troon gestoten vader nog leeft. Miriel zegt hem: "Het is hier vader. Het moment dat we vreesden. De elf is gearriveerd."

De Harfoots
Largo's voet is nog altijd niet genezen. En dus is het de vraag of Nori en haar ouders wel mee kunnen met de groep, die gaat migreren. Uit een heel verhaal van Sadoc blijkt dat Harfoots doodleuk achtergelaten worden als ze niet mee kunnen en dus staat het er niet goed voor als we kijken naar de situatie van Largo, die wel een hele wagen moet trekken.

Doordat Nori's Stranger zichzelf onthuld, wordt de familie ook nog eens gestraft en moeten ze achteraan de karavaan lopen. Waardoor de kans nog kleiner is dat ze mee kunnen. Maar doordat de Stranger zijn sterrenbeeld vindt in een van de kaarten van Largo, besluit hij de wagen voor de familie te trekken. Zo zie je maar weer: lief zijn helpt.

Orcs en Arondir
Goed, even naar Arondir. Die maakt niet gigantisch veel mee deze aflevering. Hij probeert te ontsnappen uit handen van de Orcs, maar heeft te maken met Orcs die niet helemaal achterlijk zijn en hem wel door hebben. We leren ook hoe wreed ze zijn.

Zo geeft een van de Orcs een van de elfen op een zeker moment een slok water, maakt snijdt hij ook meteen diens keel door, waardoor de elf langzaam doodbloedt. Het is een gruwelijk moment om te zien, en maakt duidelijk dat de serie niet schuwt voor wat bloed.

Na de mislukte ontsnappingspoging, waarbij de vrienden van Arondir om het leven komen, wordt hij op de grond gegooid en horen we: "breng hem naar Adar". Waarop de Orcs diens naam beginnen te roepen en we Adar zien lopen. Maar dan wel vaag.
Lees meer over: Lord of the rings the rings of power, lord of the rings, LOTR, Prime video, amazon

Populair nieuws