search
Ontbrekend personage in 'Criminal Minds' uitgelegd
Series / Nieuws

Ontbrekend personage in 'Criminal Minds' uitgelegd

Hoe Spencer Reid in de 'Criminal Minds'-reboot plots verdwenen kan zijn, wordt op deze manier uitgelegd.

In de nieuwe Criminal Minds-reboot van Paramount+ zal dokter Spencer Reid niet te vinden zijn. Dit fanfavoriete personage zou eigenlijk wel een noodzakelijk persoon moeten zijn voor een reboot, maar desalniettemin is ervoor gekozen om hem niet in het seizoen te stoppen. Showrunner Erica Messer biedt uitleg in een recent interview.

Het personage Spencer Reid is al sinds 2005 deel van de vaste cast van Criminal Minds en is consequent vertolkt door acteur Matthew Gray Gubler. Hij bleef onderdeel van de show voor vijftien jaar, totdat de serie de aftocht blies na zijn vijftiende seizoen in 2020.

In augustus 2022 begonnen de opnames van de reboot voor Paramount+, waarbij het nieuwe seizoen zal gaan over het oprollen van een netwerk van UnSubs, die is ontstaan tijdens de COVID-19 pandemie.

Het verdwijnen van Reid uit de cast
De gehele cast van Criminal Minds keert terug voor het nieuwe seizoen, behalve Daniel Henney's Matt Simmons en Gubler's Reid. Wegens een onhandig conflict in roosters kon Henney niet deelnemen aan de opnames, maar de afwezigheid van Gubler is intentioneel. Zelf heeft hij aangegeven voor enige tijd niet beschikbaar te zullen zijn om Reid te spelen.

Showrunner Erica Messer verklaarde de afwezigheid van Reid tijdens een interview met Entertainment Weekly als volgt: "... Op het bureau van dokter Reid staan nog steeds al zijn boeken en spullen… Dus we willen die connectie met dokter Reid en Matt Simmons behouden, die ook een andere opdracht heeft. Het is iets wat we niet echt kunnen bespreken. Maar of en wanneer ze terugkomen, is aan hen. Het hangt af van hun schema's. Ik kan nu niets beloven. Maar er is hoop."

Na zovele jaren aan Criminal Minds is het begrijpelijk dat Gubler zou willen afschalen met het spelen van het personage, maar het is fijn om te weten dat een terugkeer nog in het verschiet kan liggen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen