Nieuwe onthulling in 'The Lord of the Rings' krijgt verklaring

Onthulling 'Lord of the Rings' krijgt verklaring

The Seeing Stones die te zien waren in de nieuwste aflevering hebben een lange geschiedenis en zijn van grote invloed op het verhaal

Nina Beerendonk, 19 september 2022 19:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Na de verschijning van de nieuwste aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power is duidelijk dat de connectiviteit tussen de serie van Amazon Prime Video en de oorspronkelijke trilogie van Tolkien alleen maar sterker wordt. Vooral The Seeing Stones die in de afleveringen te zien waren haalden bij veel fans herinneringen op. Maar wat zijn deze Seeing Stones precies en wat is hun invloed?
De palantíri, beter bekend als The Seeing Stones, zijn perfect ronde objecten met een aantal verschillende functies door de geschiedenis heen. Hun belangrijkste kracht was het communiceren met elkaar, waardoor zij vaak gebruikt werden als communicatiemiddel. Dit was niet hun enige vaardigheid, want de stenen konden ook gebruikt worden om de toekomst mee te zien. Gedurende De Derde Era raakten de stenen echter in de vergetelheid.

Waar zijn The Seeing Stones nu?
In de context van The Rings of Power zouden de stenen nu allemaal in Númenor moeten zijn. Hoewel de serie de aanwezigheid van slechts één steen aan ons onthult, is het waarschijnlijk dat er nog zes verborgen liggen. Volgens de mythologie van Tolkien zouden alle stenen op een gegeven moment onthuld moeten worden, maar dit kan natuurlijk een van de momenten zijn dat de serie afwijkt van de bron.

Dit betekent ook dat het visioen die Míriel zag over het in zee vallen van Númenor waar was. De stad wordt gestraft voor de acties van Ar-Pharazôn, die op zijn beurt verblind was door de leugens van Sauron. Hierdoor wordt de stad verwoest.

Een nieuwe aflevering van 'Lord of the Rings: The Rings of Power' is iedere vrijdag te bekijken op Amazon Prime Video.

Bron: Comicbook

Lees meer over: Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon Prime Video

Populair nieuws