Grimmige serie over Bijlmerramp komt snel naar de NPO

Grimmige serie over Bijlmerramp komt naar NPO

De reconstructie van de vliegtuigramp zal gaan over de onmenselijke manier hoe de overheid reageerde.

Mitchell van Vuren, 21 september 2022 08:31

Op het Nederlands Film Festival zal de KRO-NCRV-serie Rampvlucht in première gaan, bijna dertig jaar nadat de Bijlmerramp plaatsvond. De aandacht zal uitgaan naar de nasleep van de gebeurtenis, waarin de overheid de overledenen zou hebben behandeld als statistieken.
De Bijlmerramp was namelijk niet enkel een ramp door de 43 overledenen ten gevolge van de Boeing die zich in twee flats in de Bijlmer boorde. Honderden bewoners en hulpverleners kregen in de navolgende dagen mysterieuze klachten, waaronder impotentie, maag- en darmklachten.

Jarenlang zochten zij naar antwoorden en een genezing, maar de overheid zou mogelijk verschillende zaken omtrent de ramp nooit bekend hebben gemaakt. Ook zouden de klachten van de betrokken mensen niet volledig serieus zijn genomen, en zouden ze maar weinig meer hebben betekend voor de overheid.

Een reconstructie in de vorm van een fictieserie
Nu heeft de KRO-NCRV een serie ontwikkeld, die inzoomt op de nasleep van de ramp. Deze zal eerst te zien zijn op het Nederlands Film Festival, en zal op 28 september te zien zijn op NPO1.

Op het festival is er meer aandacht naar deze zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. In Een gat in mijn hart gaat Akwasi in gesprek met mensen, die de ramp als kind hebben meegemaakt - deze documentaire zal op 3 oktober te zien zijn op NPO2. Ook wordt op het festival zelf de documentaire Spiegel van de Bijlmer vertoond over het Bijlmer Parktheater op 24 september.

Bekijk hieronder de intense trailer van Rampvlucht!


Bron: -

Lees meer over: rampvlucht, bijlmerramp, kro ncrv, nff

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws