search
Nieuwste Marvel-serie keek flink af bij 'Thor: Ragnarok'
Series / Nieuws

Nieuwste Marvel-serie keek flink af bij 'Thor: Ragnarok'

De komische toon van Waititi's film viel bij deze makers ook zeker in de smaak.

De MCU is niet vies van wat flauwe humor zo nu en dan, maar de nieuwe Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law spant qua komedie wel de kroon. Dit zou ook wel mogen met een writer's room vol komieken en topscenaristen. Nu verklapt de regisseur dat zij veel afgekeken hebben van Taika Waititi's film Thor: Ragnarok.

Taika Waititi heeft naast de films over de Dondergod al meerdere komedies op zijn naam staan. Zo maakte hij in de eerdere jaren ook al Hunt for the Wilderpeople en Jojo Rabbit.

Met Thor: Ragnarok liet de regisseur zien dat hij ook kundig was in het kruisen van het komediegenre en de superheldenfilm. Dit deed hij zo goed, dat de regisseur van She-Hulk, genaamd Anu Valia, heeft toegegeven dat ze de film als inspiratiebron heeft gebruikt voor de nieuwe serie.

De film over Thor als inspiratie
In een gesprek met Friends From Work deelde Anu Valia meer over het hele proces. Valia: "Ik keek naar wat Taika Waititi deed met ['Thor: Ragnarok']. Hij heeft dat zo goed uitgebalanceerd. Ik denk dat die film van alle Marvel-films het meest in het oog sprong."

Ze vervolgde: "Zelfs het technische aspect van improviseren met een CGI-personage, dat soort dingen. Dus persoonlijk dacht ik veel aan die film. Maar ik kan niet zeggen dat ik de toon heb gezet of zo, maar het was een soort van voortbouwen."

She-Hulk: Attorney at Law is nu te volgen bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen