Slavernij-film met Will Smith in december op Apple TV+?

Slavernij-film met Will Smith snel op Apple TV+?

Filmnieuws - Opnieuw een Oscarnominatie voor de uit de publiciteit verdwenen acteur?

Zilko Tarici, 21 september 2022 13:06

Emancipation, de eerste film met Will Smith sinds zijn omstreden aanvaring met Chris Rock eerder dit jaar, lijkt al snel een release te krijgen. Lees hieronder wanneer de film naar alle waarschijnlijkheid te streamen zal zijn.
Volgens een tweet van Hollywood-insider Jeff Sneider zou Apple TV+ de film al willen uitbrengen in december 2022. Bobo's bij Apple hadden de film willen uitstellen tot 2023, maar nu lijken ze toch besloten te hebben tot een eerdere release om mee te kunnen dingen naar grote filmprijzen. Natuurlijk moet dit nog officieel aangekondigd worden door Apple.

Een heftig verhaal
Emancipation werd geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day) en gaat over Peter (Smith), een slaaf die ontsnapt uit Louisiana na bijna te zijn overleden na een felle reeks zweepslagen. Peter weet te ontsnappen uit de klauwen van de koelbloedige slavenhandelaars en reist af naar het noorden, waar hij zich voegt bij het Union-leger.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een slaaf genaamd Gordon. Foto's van zijn met zweepslagen bewerkte rug werden in 1863 wereldwijd verspreid en dienden als bewijs van de gruwelijkheden van de Amerikaanse slavernij.

Volgens bronnen zou de rol Smith, ware het niet voor zijn acties, wel eens een tweede Oscar kunnen opleveren.

Bron: Comicbook

Lees meer over: Will Smith, Emancipation, Antoine Fuqua, King Richard, Apple TV, Ben Foster, Steven Ogg

Populair nieuws