Dit personage in 'House of the Dragon' wordt heel belangrijk

Let op dit 'House of the Dragon'-personage

In aflevering vijf van House of the Dragon zagen we een zeer belangrijk personage dat op de achtergrond te werk gaat.

Niels Arts, 22 september 2022 09:58

Net als zijn voorganger Game of Thrones zitten er talloze personages in House of the Dragon die de spotlight proberen te claimen, maar het zijn niet altijd de personages die je verwacht die veel invloed hebben...
Zo introduceerde House of the Dragon onlangs een personage dat we nog maar weinig op het scherm gezien hebben, maar wiens invloed nu al groter is dan je zou denken.

Belangrijk House of the Dragon-personage
We hebben het hier over Larys Strong. Wie? Die mysterieuze man die in aflevering vijf voor het eerst in een belangrijke scène verscheen toen hij koningin Alicent Hightower op de hoogte stelde van het feit dat prinses Rhaenyra Targaryen een speciale thee in haar kamer bezorgd kreeg op de avond dat ze vermoedelijk wandaden met Daemon uitgespookt had.

Alicent wilde vooralsnog niet geloven dat Rhaenyra inderdaad gedaan had waar ze van beschuldigd werd. Na een gesprek met de prinses gaf ze aan haar te geloven, en aan haar kant te staan.

Het gesprek met Larys Strong bracht daar echter verandering in, zoals Larys van te voren al wist. Zijn intentie was om onrust te zaaien aan het hof, en dat is goed gelukt.

Door zijn woorden is Alicent naar Ser Criston Cole toegegaan, die per toeval meer dan iets anders toegaf het bed gedeeld te hebben met Rhaenyra. Alicent vertrouwt de prinses nu totaal niet meer, wat desastreuze gevolgen kan hebben.

Dat zagen we al aan het einde van House of the Dragon aflevering vijf, toen Criston Cole volledig zijn koel verloor en Leanor Velaryons minnaar vermoordde in de troonzaal.

Allemaal het gevolg van een paar nauwkeurig gekozen woorden van Larys Strong, dus. We zagen hem voor het eerst in aflevering drie toen hij bij de vrouwen zat, aangezien hij zelf fysiek niet helemaal bekwaam is. Maar luisteren kan hij wel, en met woorden kan hij een grotere invloed hebben dan sterke mannen met zwaarden.

Zijn personage lijkt erg op Littlefinger en Varys uit Game of Thrones, en we weten allemaal waar die toe in staat waren...


Bron: Comic Book

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, HBO Max

Populair nieuws