search

Ons nieuws van donderdag 22 september 2022

Duistere nieuwe serie 'Wednesday' van Netflix krijgt wervende boodschap
Series / Trailer

Duistere nieuwe serie 'Wednesday' van Netflix krijgt wervende boodschap

In de nieuwe trailer voor 'Wednesday' maak je alvast kennis met Nevermore Academy.

Netflix heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de aankomende Addams Family live-action serie genaamd Wednesday. De serie wordt geregisseerd door Tim Burton en de trailer dient als een infomercial, waarin meer wordt uitgelegd over Nevermore Academy. Dit is de kostschool waar het grootste gedeelte van de serie zich zal afspelen.

Het verhaal, afkomstig van Smallville-makers Miles Millar en Alfred Gough, begint met een aantal moorden die de stad kwellen waar Nevermore Academy zich bevindt. Deze school is een prestigieuze kostschool voor buitenbeentjes, waar Wednesday Addams naartoe is gestuurd.

Nieuwe acteurs voor bekende personages
In de serie van acht afleveringen zal de rol van Wednesday Addams vertolkt worden door Jenna Ortega, die eerder al in onder andere You en Jane the Virgin speelde. Ook zien we Luis Guzman als Gomez Addams, Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams, Issac Ordonez als Pugsley Addams, Gwendoline Christie als directrice Larissa Weems, George Burcea als Lurch en Victor Dorobantu als Thing.

Verdere namen zijn Thora Birch, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan en Percy Hynes White. Welke personages zij zullen spelen is nog onbekend.

Een bekend gezicht
Daarnaast zal ook Christina Ricci te zien zijn in de nieuwe serie. Zij speelde in de The Addams Family films uit de jaren 90 de rol van Wednesday. Wat haar rol dit keer precies zal zijn wordt nog bekend gemaakt.

Wednesday zal deze herfst op Netflix verschijnen. Hieronder kun je de nieuwste trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lily Collins is prachtig op eerste foto's 'Emily in Paris' seizoen 3
Series / Nieuws

Lily Collins is prachtig op eerste foto's 'Emily in Paris' seizoen 3

Netflix heeft bovendien beloofd later deze week met nog meer onthullingen te komen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Emily in Paris kijken natuurlijk al stevig uit naar het verschijnen van het derde seizoen. Daar is het helaas nog wel even op wachten, maar in tussentijd komt Netflix wel alvast met enkele mooie voorsmaakjes.

In het derde seizoen van Emily in Paris is er alweer een jaar verstreken sinds Emily Chicago inruilde voor de romantische lichtstad. In het nieuwe seizoen zal ze (opnieuw) enkele belangrijke keuzes moeten maken die niet alleen van belang zijn voor haar persoonlijke, maar ook voor haar professionele toekomst.

Om het vuur nog wat extra aan de lont te steken heeft Netflix naast enkele eerste beelden ook bekend gemaakt dat er de kijkers enkele verrassende wendingen te wachten staan. Benieuwd wat die verrassingen zullen zijn uiteraard!

Nieuwe onthullingen
De eerste beelden die de wereld in zijn gestuurd van het derde seizoen van Emily in Paris door Netflix maken natuurlijk reeds één en ander duidelijk. Zo mogen we de terugkeer van het wat bekende gezichten verwachten. Fans krijgen echter snel nog meer informatie van 's werelds grootste streamingdienst over deze populaire reeks.

Komende zaterdag, 24 september 2022 zou Netflix nog meer onthullingen doen over het derde seizoen. Betekent dit dat we dan te weten komen wanneer ze (ongeveer) zal verschijnen? Wij zijn alvast ontzettend benieuwd!













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende serie op Netflix is een dikke hit
Series / Netflix Kijktip

Deze spannende serie op Netflix is een dikke hit

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal moeten de rechercheurs anticiperen op een spraakmakende ontvoering.

Deze Noorse miniserie weet ook in Nederland succes te boeken! The Lørenskog Disappearance is namelijk de Nederlandse Netflix Top 10 in geschoten met een spannend politiedrama. Bekijk hieronder of deze serie in jouw kijklijstje thuishoort!

In de semi-fictionele Netflix-serie wordt de vrouw van een miljardair ontvoerd uit haar eigen huis. Het is de taak aan de Noorse politie om uit te zoeken wie de verantwoordelijke is, en waar de vrouw heen is. Een complex web aan aanwijzingen en complottheorieën maakt het hen er niet makkelijker op, evenals een hysterisch medialandschap.

De miniserie is gebaseerd op een daadwerkelijke Noorse zaak uit 2018, die in de realiteit nog steeds niet afgesloten is. Via dit verhaal kunnen de kijkers diep het onderzoek induiken en van dichtbij meemaken hoe ingewikkeld de aangrijpende ontvoering wel niet is.

Netflix Top 10 veroverd
Nederlanders zijn over het algemeen trouwe fans van nordic noirs en Scandinavische misdaadseries, wat de positie van de nieuwe serie in onze Netflix Top 10 kan verklaren.

Bekijk de serie snel bij Netflix, of kijk eerst de trailer van de serie hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lily Collins leidt thrillerserie over gestolen bitcoin
Series / Nieuws

Lily Collins leidt thrillerserie over gestolen bitcoin

'Emily in Paris'-ster Lily Collins zal te zien zijn in deze nieuwe true crime-serie op Hulu, gebaseerd op een echt verhaal.

Lily Collins zal als een van de hoofdpersonages te zien zijn in de nieuwe true crime miniserie Razzlekhan: The Infamous Crocodile of Wall Street op Hulu. Deze serie gaat over een crimineel koppel dat toevallig aan een enorm geldbedrag komt.

De miniserie is gebaseerd op het artikel The Many Lives of Crypto's Most Notorious Couple in NY Magazine, dat focust op het echt gebeurde verhaal van Ilya Lichtenstein en Heather Morgan. Zij zijn een stel ondernemers dat toevallig een hard drive met $3,6 miljard aan gestolen bitcoins tegenkomt.

Verschillende perspectieven
Het verhaal zal verteld worden vanuit het perspectief van het koppel, waarbij ook gefocust zal worden op de problemen in hun relatie. Daarnaast zien we de gebeurtenissen door de ogen van hackers, bankiers, wetshandhavers en vrienden.

Lily Collins zal te zien zijn als één van het koppel, Heather Morgan. Daarnaast zal zij samen met regisseur Charlie MCDowell en Alex Orlovsky de serie produceren.

Echt gebeurd true crime verhaal
Morgan en Lichtenstein zijn in februari gearresteerd en beschuldigd van het witwassen van $4,5 miljard aan gestolen bitcoin. Het koppel kan tot 25 jaar gevangenisstraf krijgen en is met de aanklagers in gesprek over een plea deal.

Razzlekhan: The Infamous Crocodile of Wall Street zal waarschijnlijk voor het einde van het jaar te zien zijn op Hulu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chicago P.D.' komt met aangrijpend emotioneel verlies
Series / Nieuws

'Chicago P.D.' komt met aangrijpend emotioneel verlies

Eerste nieuwe beelden onthullen bezorgde werkgever over geëmotioneerde Hank Voight.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tiende seizoen van Chicago P.D. is aanstaande en nieuwe beelden geven alvast wat weg over de nasleep van de finale van seizoen negen. In de emotionele en fysieke uitputtingsslag waarmee het seizoen afsloot is Hank Voight duidelijk geëmotioneerd uit de nasleep gekomen.

Het tiende seizoen zal zich enkele weken afspelen na het neerhalen van de Los Temidos-bende door de politie-eenheid. Door de uitschakeling van de bende is er een enorme winst geboekt voor de politie-eenheid. Echter voor Hank Voight, gespeeld door acteur Jason Beghe, komt deze overwinning als een persoonlijk verlies.

Emoties door verlies informant
Hij wist namelijk tijdens het proces zijn burgerinformant Anna Avalos, waarmee hij een goede band had opgebouwd, niet te redden. Meerdere mensen rondom Hank Voight zijn op de hoogte van wat er gebeurd is, hoe Anna Avalos om het leven kwam en wat dit met Hank Voight doet. Allen hebben hier echter verschillende opvattingen over. Dit leidt tot enige spanningen en in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt hierop ingegaan.

Het is nog niet bekend in hoeverre Chicago P.D. doorgaat in dit verhaal en wat voor impact het heeft op de politie-eenheid en Hank Voight. De serie zal uiteindelijk wel weer teruggaan naar het reguliere stramien, alleen wordt er wel uitgegaan dat het verlies van Hank Voight op de achtergrond terug blijft komen.

Vanaf vandaag wordt het nieuwe seizoen uitgezonden op NBC. In Nederland kijk je Chicago P.D. op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Midnight Club' van Netflix is de volgende must-see horrorserie
Series / Nieuws

'The Midnight Club' van Netflix is de volgende must-see horrorserie

Spannende verhalen en enge beelden in nieuwe officiële trailer van Netflix

Het was al eerder aangekondigd maar Netflix en Mike Flanagan slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie die je de stuipen op het lijf zal jagen. Netflix komt nu met een nieuwe officiële trailer voor de aankomende serie The Midnight Club.

Mike Flanagan heeft al meerdere hits met Netlix gemaakt. Zo is hij bekend van series als The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass. In deze nieuwe serie wordt het leven gevolgd van een aantal terminaal zieke tieners in een verpleeghuis met een eigen geheimzinnige geschiedenis.

Enge verhalen om middernacht
In de trailer is te zien hoe een meisje zich gereed maakt om naar een prestigieuze universiteit te gaan als ineens blijkt dat ze schildklierkanker heeft. Ze komt terecht in het verpleeghuis Brightcliffe Hospice waar zij haar behandeling volgt en ze nieuwe vrienden leert kennen.

De tieners maken er een gewoonte van elke nacht stiekem met elkaar af te spreken in de bibliotheek van het verpleeghuis om elkaar enge verhalen te vertellen. Met name enge verhalen over geesten. Mike Flanagan heeft vaker het onderwerp van geesten behandeld. Soms zijn het herinneringen die ons komen plagen, soms zijn het toeschouwers. Maar in The Midnight Club zijn de geesten oprecht bedreigend.

Het is nog even wachten maar 7 oktober gaat The Midnight Club in première op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum 'Criminal Minds'-reboot bekend
Series / Nieuws

Releasedatum 'Criminal Minds'-reboot bekend

Heel wat originele castleden zullen hun rol in de aankomende reboot terug gaan opnemen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is natuurlijk al bekend dat er met Criminal Minds: Evolution later dit jaar een reboot zal verschijnen van de Criminal Minds serie. Tot dusver was het voor de fans echter gissen naar de exacte datum waarop dit zal gebeuren. Daar is nu echter verandering in gekomen.

In een recent interview heeft niemand minder dan Erica Messer, die als seriemaker betrokken was bij Criminal Minds tussen het jaar 2009 en 2020, aangegeven dat het team achter de reeks eigenlijk nooit de intentie heeft gehad om ermee op te houden.

"In de meeste gevallen kan je achter de schermen goed aanvoelen wanneer een serie zich voort begint te slepen. Ook wanneer de scripts na verloop van tijd creativiteit missen kan dat al vrij snel worden vastgesteld. Dat is bij ons echter nooit gebeurd".

Uiteindelijk besloot CBS toch om de stekker uit de reeks te trekken. Ongeveer twee jaar later werd er echter voor gekozen om in samenwerking met het productiebedrijf ABC Signature opnieuw medewerking te verlenen aan een reboot.

Weinig veranderingen
Fans van Criminal Minds hoeven met de komst van de reboot geen grote veranderingen te vrezen, in tegendeel. De insteek van de show zal dan ook maar weinig veranderen. Bovendien zullen heel wat originele castleden hun rol gewoon terug op gaan nemen.

Ben jij nu wel echt benieuwd geworden wanneer de Criminal Minds-reboot zal verschijnen? Dat gebeurt op 24 november 2022. In Nederland zal de reboot te bekijken zijn op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Netflix-serie 'The Empress' gaat 'The Crown' en 'Bridgerton' achterna
Series / Trailer

Grote Netflix-serie 'The Empress' gaat 'The Crown' en 'Bridgerton' achterna

Weet deze serie het succes van The Crown en Bridgerton te evenaren.

Na de uiterst succesvolle series als The Crown en Bridgerton komt Netflix binnenkort met een nieuw kostuumdrama en de kans is groot dat deze serie een nieuw kijkcijferskanon wordt voor de streamer. De serie heet The Empress.

De serie brengt ons nieuwe avonturen en belevenissen van de bekende Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sisi. De serie zal zich vooral gaan richten op de het onstuimige liefdesleven van Sisi en Franz Joseph.

De hoofdrollen in The Empress zijn voor Devrim Lingnau en Philip Froissant en hun personages begaan samen een gevaarlijk pad. Omringd door machtsstrijd en intriges, confronteert Elisabeth degenen die niet in haar geloven.

Eerste beelden voor The Empress
De regie van deze Duitse serie lag in handen van Katrin Gebbe en Florian Cossen en in het Duits heet de serie Die Kaiserin.

En zoals Netflix zelf zegt: De keizerin begint haar regeerperiode op 29 september, alleen op Netflix. Hieronder zie je de eerste trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Law & Order'-actrice verbreekt stilte over de enorme klap die de serie kreeg
Series / Nieuws

'Law & Order'-actrice verbreekt stilte over de enorme klap die de serie kreeg

Law & Order: SVU verloor even geleden de ster Kelli Giddish.

De serie Law & Order: SVU draait ondertussen al zo'n 24 seizoenen en aan het begin van seizoen 24 verloor de serie actrice Kelli Giddish. De actrice speelde al sinds 2011 de rol van Detective Amanda Rollins.

Na twaalf seizoenen hield Giddish het voor gezien en nu heeft collega Marita Hargitay iets meer inzicht gegeven over het vertrek. Ze sprak erover met Entertainment Tonight.

"Oh my god, Kelli. Ik hou van Kelli, ze is mijn gappie," vertelde Hargitay, die ook uitvoerend producent is van SVU. "Ze is een van mijn favoriete acteurs waarmee ik ooit heb gewerkt, en we moesten samen iets heel moois opbouwen en onze personages maakten samen een behoorlijke reis mee."

"In het begin was het zeker niet zo gemakkelijk, maar op een gegeven moment waren we helemaal veilig bij elkaar, met vertrouwen," vervolgde Hargitay.

Vertrek Kelli Giddish uit Law & Order: SVU
"Dat was erg moeilijk. Ik zal haar missen omdat ik altijd bij haar terecht kon, mijn rechterhand, de vrouw met wie ik kon praten. Olivia Benson zorgt voor heel wat andere acteurs, maar zij was iemand die mij altijd steunde," zei Hargitay.

"Ook al steunen Fin Stabler mij, het is anders om een vrouw te hebben die je steunt, omdat ze vanuit een ander perspectief naar dingen kijkt."

Hieronder de Insta-post die Giddish plaatste over haar vertrek bij de serie. Naar verluidt zou haar vertrek "erg complex" liggen. Dit meldde showrunner David Graziano even geleden. Wat exact de reden van het vertrek is, is niet bekend.

Law & Order: SVU kijk je in Nederland op NET5.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix start met verwijderen van eigen succesvolle series
Series / Nieuws

Netflix start met verwijderen van eigen succesvolle series

Dit was een van de eerste Original-series van de streamingdienst en nu wordt deze verwijderd.

Al jaren zet Netflix allerlei eigen producties online en tot op heden mocht aangenomen worden dat deze altijd online zouden blijven staan op de streamingdienst. Nu blijkt Netflix een van zijn eerste Originals te gaan verwijderen.

Volgens Slashfilm zal Netflix de serie Hemlock Grove van het platform verwijderen op 22 oktober. Het is onbekend of dit wereldwijd geldt, maar het is sowieso een opvallende gebeurtenis.

Hemlock Grove startte in 2013 en was een van de eerste Originals van Netflix. In dat jaar startte Netflix ook met de hitseries House of Cards en Orange Is the New Black. Hemlock Grove werd geproduceerd door Eli Roth en er verschenen uiteindelijk drie seizoenen met 33 afleveringen.

Hemlock Grove snel van Netflix
De reden waarom Netflix de serie gaat verwijderen is volgens Slashfilm bijzonder onduidelijk. De website vermoedt dat het te maken zou kunnen hebben financiële consequenties. Mogelijk spelen er achter de schermen issues over de rechten van de serie.



In Hemlock Grove met onder meer Famke Janssen, Landon Liboiron en Bill Skarsgård zijn geheimen dagelijkse kost in het rustige stadje Hemlock Grove waar het donkerste kwaad zich schuilhoudt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'The Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'The Lord of the Rings'

Prime Video heeft vertrouwen in de serie en start binnenkort met de opnames voor seizoen 2.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power van de streamer Prime Video is ondertussen vier afleveringen onderweg. Nu is er goed nieuws: de opnames voor seizoen 2 worden zeer binnenkort gestart.

Het eerste seizoen van de peperdure en ambitieuze serie gebaseerd op de The Lord of the Rings-boeken van J. R. R. Tolkien is zeer goed ontvangen, al is er uiteraard ook commentaar te horen. Dit neemt niet weg dat het geheel van onder meer regisseur J. A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) prima in elkaar zit.

Seizoen 2 start snel met opnames
TheOneRing.net komt nu met het bericht dat de camera's vanaf 7 oktober weer zullen draaien, uiteraard om seizoen 2 op te nemen. De opnames vinden plaats in onder meer Edinburgh te Schotland en Bray Studios nabij Windsor Castle zal dienen als de uitvalsbasis.

Overigens vinden er ook opnames plaats in Auckland in Nieuw-Zeeland. Uitvoerend producent Lindsey Weber liet recent al weten dat de opnames "binnen enkele weken" zouden aanvangen.

Het eerste seizoen gaat uiteraard gewoon verder op Prime Video en de achtste en laatste aflevering van seizoen 1 wordt op 14 oktober online gezet. Seizoen 2 zal waarschijnlijk eerder in 2024 debuteren, dan in 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Real Bling Ring: Hollywood Heist'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Real Bling Ring: Hollywood Heist'

De zoveelste poging om de meningen over de stelende tieners te doen veranderen faalt, maar op een hilarische manier.

Regie: Miles Blayden-Ryall | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 46-50 minuten | Jaar: 2022

Over de beroemde Hollywood Heist of Bling Ring is al vaak verhaald. De ene documentaire schildert de tieners af als Robin Hood-achtige helden, een andere film maakt genadeloze famejunkies of hulpeloze slachtoffers van ze. Tijd om ze zelf aan het woord te laten voor de waarheid, lijkt de documentaireserie The Real Bling Ring: Hollywood Heist te willen zeggen. Helaas niet helemaal waar.

Het is ruim tien jaar geleden dat een stel tieners de beroemdste inwoners van Los Angeles herhaaldelijk, ongemerkt en verrassend makkelijk miljoenen aan spullen afhandig maakten. Nog steeds fascineert het verhaal. Sofia Coppola maakte een film erover met Emma Watson, die tiener Alexis afschilderde als een gewetenloze dief en medeplichtige Nick als een huilerig slachtoffer van peer pressure. Dat de tieners maandenlang diverse beroemdheden konden beroven zonder dat deze merkten dat er spullen misten uit hun grote, volgestouwde luxe villa's heeft natuurlijk iets cools, zoals bankrovers in een film. En dus komt Netflix met weer een documentaireserie.

De eerste aflevering begint met een poging de kijker te overtuigen dat Los Angeles een oord is waar mensen meedogenloos onder druk gezet worden om te dromen van roem en rijkdom. We moeten medelijden hebben met Nick, een van de twee dieven die aan het woord komt, wanneer zijn moeder hem bij school in een Honda afzet tussen de BMW's. Boehoe. Even later vertelt Nick lachend en Paris Hilton beledigend hoe hij haar beroofde (maar liefst zeven keer voor ze doorhad dat er spullen ontbraken), waarmee het wel moeilijk wordt om medelijden voor hem op te brengen.

Nicks motivatie voor de diefstal wordt volledig toegeschreven aan de invloed van klasgenoot Rachel, die zelf niet aan het woord komt, maar door Nicks familie als onmiddellijk als duivel wordt aangewezen. Voor Alexis wordt ook een externe boosdoener aangereikt in de vorm van een sekte waar haar moeder mee bezig was, die haar ertoe aangezet zou hebben haar dochters uit te buiten (ook al ontkent moederlief dit stellig). Al vroeg in de serie wordt duidelijk dat dit propaganda is om de wereld te overtuigen van de onschuld van Alexis en Nick. Ironisch genoeg faalt de serie daarin.

Alexis vertelt over hoe ze zich altijd schuldig heeft gevoeld, hoe ze altijd de waarheid heeft willen vertellen over haar misdaden. Maar vreemd genoeg was ze volgens haarzelf nauwelijks betrokken bij de inbraken. Ze beschrijft hoe ze door haar liefdeloze moeder in een drugsverslaving gejaagd werd die haar denken vertroebelde en haar ertoe aanzette één keer met Rachel en Nick mee te gaan op hun criminele rooftocht, onderwijl kotsend van angst en schuldgevoel. Dat alles en meer wordt door Nick hardop lachend ontkend. Dat de twee elkaar niet meer spreken is geen verrassing.

Alexis is vreemd genoeg niet boos of gekwetst om de 'leugens' van Nick over haar. Met een onbeweeglijk, emotieloos gezicht "“ vol botox "“ geeft ze een zuchtje om de tegensprekingen van Nick, meer niet. Ook de film die haar als de mastermind van de inbraken neerzette wordt zonder een traan te laten door Alexis beklaagd. Heeft zij als Amerikaanse geen behoefte om een rechtszaak aan te spannen tegen Sofia Coppola voor het verdraaien van de waarheid? Blijkbaar niet. En zo graven emotieloze Alexis en lachende Nick hun graven steeds dieper.

Toegegeven, het is vreemd dat Alexis en Nick als grote spillen in de Hollywood Heist benoemd zijn, en Rachel "“ die het gehele plan bedacht en uitvoerde "“ de grote afwezige is. Ook in de film ging de aandacht uit naar Emma Watsons Alexis boven Rachel. Wellicht hebben Alexis en Nick dat zo gewild, met hun zucht naar het glamourleven. Hoe bizar het hele verhaal ook is, Alexis en Nick hebben gekregen wat ze zo graag wilden: roem. Goedschiks of kwaadschiks maakt niet uit, luidt de verontrustende boodschap.

★★★☆☆

The Real Bling Ring: Hollywood Heist is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage in 'House of the Dragon' wordt heel belangrijk
Series / Nieuws

Dit personage in 'House of the Dragon' wordt heel belangrijk

In aflevering vijf van House of the Dragon zagen we een zeer belangrijk personage dat op de achtergrond te werk gaat.

Net als zijn voorganger Game of Thrones zitten er talloze personages in House of the Dragon die de spotlight proberen te claimen, maar het zijn niet altijd de personages die je verwacht die veel invloed hebben...

Zo introduceerde House of the Dragon onlangs een personage dat we nog maar weinig op het scherm gezien hebben, maar wiens invloed nu al groter is dan je zou denken.

Belangrijk House of the Dragon-personage
We hebben het hier over Larys Strong. Wie? Die mysterieuze man die in aflevering vijf voor het eerst in een belangrijke scène verscheen toen hij koningin Alicent Hightower op de hoogte stelde van het feit dat prinses Rhaenyra Targaryen een speciale thee in haar kamer bezorgd kreeg op de avond dat ze vermoedelijk wandaden met Daemon uitgespookt had.

Alicent wilde vooralsnog niet geloven dat Rhaenyra inderdaad gedaan had waar ze van beschuldigd werd. Na een gesprek met de prinses gaf ze aan haar te geloven, en aan haar kant te staan.

Het gesprek met Larys Strong bracht daar echter verandering in, zoals Larys van te voren al wist. Zijn intentie was om onrust te zaaien aan het hof, en dat is goed gelukt.

Door zijn woorden is Alicent naar Ser Criston Cole toegegaan, die per toeval meer dan iets anders toegaf het bed gedeeld te hebben met Rhaenyra. Alicent vertrouwt de prinses nu totaal niet meer, wat desastreuze gevolgen kan hebben.

Dat zagen we al aan het einde van House of the Dragon aflevering vijf, toen Criston Cole volledig zijn koel verloor en Leanor Velaryons minnaar vermoordde in de troonzaal.

Allemaal het gevolg van een paar nauwkeurig gekozen woorden van Larys Strong, dus. We zagen hem voor het eerst in aflevering drie toen hij bij de vrouwen zat, aangezien hij zelf fysiek niet helemaal bekwaam is. Maar luisteren kan hij wel, en met woorden kan hij een grotere invloed hebben dan sterke mannen met zwaarden.

Zijn personage lijkt erg op Littlefinger en Varys uit Game of Thrones, en we weten allemaal waar die toe in staat waren...

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-ster weet al wanneer het voor hem ophoudt
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-ster weet al wanneer het voor hem ophoudt

Deze Star Wars-acteur weet al dat Andor zijn laatste rol in de franchise gaat zijn.

De nieuwste Star Wars-serie Andor is begonnen. Diego Luna, die het hoofdpersonage Cassian Andor speelt, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over zijn bijdrage aan de franchise.

Cassian Andor-acteur Diego Luna weet namelijk al waar het eindigt voor hem als het personage. Hij maakte zijn debuut als Andor in Rogue One: A Star Wars Story[/b], en eindigt in [i]Andor.

Diego Luna over Andor
Andor is een prequel op Rogue One, waarin Cassian om het leven komt. In gesprek met Entertainment Weekly bevestigt Diego Luna dat hij hierna klaar is met de Star Wars-franchise:

"Voor mij is dit het. Het is een prachtige rit geweest met vierentwintig afleveringen, vierentwintig korte films, om het verhaal te vertellen van waar Cassian vandaan komt en hoe hij de man is geworden die we in Rogue One zagen."

Volgens Luna, die voor het eerst terugkeert naar Star Wars sinds zijn debuut in 2016, moest Andor een duidelijk verhaal zijn met een begin en een einde.

De eerste drie afleveringen van Andor staan sinds afgelopen woensdag op Disney Plus. Het eerste seizoen bestaat uit twaalf afleveringen, waarna de helft van het verhaal verteld is. Na het tweede seizoen, tevens met twaalf afleveringen, komt de serie ten einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 keigoede series die je NU op Netflix kan kijken
Series / Netflix Kijktip

3 keigoede series die je NU op Netflix kan kijken

Met deze drie topseries moet je voorlopig wel weer goed zitten qua seriemateriaal.

Voor de twijfelaars onder ons heeft de redactie van SerieTotaal weer drie series klaargezet, die zeker de moeite van het kijken waard zijn! Ontdek zelf welke van de drie het beste bij jou past!


Cyberpunk: Edgerunners | Kijk nu! | 10 afleveringen
In deze adaptatie van de gelijknamige videogamereeks heeft een zwerfkind een onmogelijk bestaan in een futuristische metropool. Zijn enige kans om te overleven is het worden van een Edgerunner, een soort huurling die ook wel bekend staat onder de naam Cyberpunk.



New Amsterdam | Kijk nu! | 2 seizoenen
De serie toont niet onze eigen hoofdstad, maar een welbekende stad in de VS die ooit de naam Nieuw-Amsterdam droeg. In New York wordt namelijk dokter Max Goodwin medisch directeur van één van de oudste ziekenhuizen uit de Verenigde Staten.

In de serie volgen we hem in zijn hectische functie als leider van het ziekenhuis, dat hoognodig toe is aan verandering. Het is aan dokter Goodwin om die transformatie in gang te zetten, maar makkelijk gaat dat niet worden.



Outer Banks | Kijk nu! | 2 seizoenen
De serie volgt een groep tieners die vastbesloten zijn uit te zoeken wat er is gebeurd met de vermiste vader van de groepsleider, John B. Tijdens hun missie ontdekken ze plots een legendarische schat. En gek genoeg lijkt die schat ook nog eens een verband te hebben met de vermiste vader…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.