'Scary Movie', 'Airplane' en 'The Naked Gun'-makers maken gehakt van Scandinavische thrillers

De makers hebben al veel parodieën gemaakt. Dit keer zijn de Scandinavische thrillers aan de beurt.

Glenn Walsh, 23-09-2022 06:00

Veel generaties zijn opgegroeid met de werken van David Zucker en veel mensen hebben genoten van het werk van Pat Proft. Onder hun leiding zijn de bekende films als Airplane!, en de reeksen van Scary Movie, The Naked Gun en Police Academy gemaakt. Dit keer komen ze terug met een parodie op de Scandinavische thriller.
Het genre van de Scandinavische detective/thriller, ofwel de Nordic Noir, heeft in de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Zo zijn mensen vast bekend met series als Midnattsol, Wallander of de werken van Stieg Larsson waarvan de verfilming The Girl with the Dragon Tattoo wellicht de bekendste is. Ze zijn veelal donker, aangrijpend en mysterieus. Reden genoeg dus voor David Zucker en Pat Proft om er een parodie op te maken.

Finnen nemen het wat minder serieus
De Amerikaanse producenten gaan de handen ineen slaan met het recentelijk opgerichte Finse productiebedrijf Ikkas' Creative Studios. De serie is bedacht en zal worden geschreven door de Finse stand-up comedians Mika Eirtovaara en Riku Suokas en scenarioschrijver Heikki Ryrjä.

De serie heeft als opzet "Nordic Noir meets Police Squad" en het verhaal volgt drie top agenten van de Nordic Police Force wiens taak het is om de moorden op te lossen waar de Scandinavische psychopaten zo goed in zijn. Elke aflevering speelt zich af in een ander Scandinavisch land met elk een ander verhaal. Zoals een seriemoordenaar die alleen rockbands vermoord die super slecht spelen of een influencer die ijssculpturen van zijn slachtoffers maakt.

De serie getiteld NoPoFo staat nog in de kinderschoenen. Binnenkort zullen meer details bekend worden.

Bron: Variety

Lees meer over: NoPoFo, David Zucker, Pat Proft

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Misdaadfilm verovert Netflix-kijkers: intrigerend

Misdaadfilm verovert Netflix-kijkers: intrigerend

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie