search
Controversiële Marvel-personages maken debuut in 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Controversiële Marvel-personages maken debuut in 'She-Hulk'

Een bekende groep schurken is te zien in de nieuwe aflevering van 'She-Hulk: Attorney at Law'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law is nu op ongeveer twee derde van het eerste seizoen en blijft met iedere aflevering verrassen. Nu het seizoen een tijdje bezig is, beginnen fans zich af te vragen of er voor She-Hulk wellicht een schurk op de loer ligt. De nieuwe zesde aflevering lijkt hier antwoord op te geven.

In het subplot van de aflevering komen Nikki en Mallory doodsbedreigingen richting Jen tegen op een website genaamd Intelligencia. De situatie wordt nog kritischer als ze ontdekken dat een Intelligencia-lid dat zichzelf "HulkKing" noemt communiceert met een lab, om nog een spuit klaar te maken om Jens bloed af te nemen.

Wat is Intelligencia?
De aflevering dient als eerste kennismaking met de Intelligencia in She-Hulk. Fans speculeerden al langer over de mogelijkheid dat deze groep in de serie zou verschijnen. De groep is een samenstelling van een paar van de slimste Marvel-schurken. Hun meest recente opstelling wordt geleid door MODOK en The Leader.

De Intelligencia is bedacht door Jeff Parker and Paul Pelletier in Fall of the Hulks: Alpha #1 uit 2009. In hun gevecht tegen de Hulk was hun doel het creëren van een machtig wezen door radiatie te gebruiken, waaruit Red She-Hulk, A-Bomb en Amadeus Cho zijn ontstaan.

Nieuwe context voor Intelligencia
Gebaseerd op aflevering zes lijkt het erop dat de Intelligencia gecontextualiseerd gaat worden als een soort activistengroep voor mannenrechten, wat de serie een nieuwe manier geeft om het seksisme en de vrouwenhaat te laten zien waar Jen mee wordt geconfronteerd.

She-Hulk: Attorney at Law is de zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen