search

Ons nieuws van woensdag 5 oktober 2022

Makers 'The Witcher' maken wéér spannende televisie van bekend computerspel
Series / Nieuws

Makers 'The Witcher' maken wéér spannende televisie van bekend computerspel

Ze dachten als het bij 'The Witcher' lukt moet het bij deze ook vast goed komen.

Fans van serie The Witcher van Netflix weten vast dat van de serie eerst een populair computerspel is gemaakt. Het computerspel is dan weer gebaseerd op de bekende boeken van The Witcher. De uitvoerend producent had de smaak te pakken na het succes van de hitserie van Netflix dat hij nu met wederom een bewerking van een bekend computerspel komt.

Inmiddels is seizoen drie van The Witcher klaar met filmen en komt binnenkort de prequel spin-off The Witcher: Blood Origin uit. Tomasz Baginski is de uitvoerend producent van de serie en weet nu het groene licht te geven voor een bewerking van het psychologische horror computerspel The Medium.

Veel goeds uit Polen
The Witcher heeft een Poolse achtergrond, uitvoerend producent Tomasz Baginski heeft een Poolse achtergrond, en nu gaat het bedrijf Platige Image de visuele effecten leveren voor de nieuwe serie. Zij hebben ook werk geleverd voor de computerspellen van The Witcher en de films Wonder Woman en Antichrist.

Voor diegene die niet bekend zijn met The Medium, het is een spel dat zich afspeelt in 1999 in post-communistisch Polen. Marianne is het hoofdpersonage en is een medium die contact met geesten heeft. Ze heeft daarnaast ook meerdere gaven zoals het kunnen reizen tussen de normale wereld en het geestenrijk.

De serie staat nog in de kinderschoenen dus veel is er nog niet over bekend. Om een beeld te geven wat de seriekijker kan verwachten is hieronder een clip te zien van het computerspel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie trekt een bekend gezicht aan
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie trekt een bekend gezicht aan

Emma Caulfield Ford kruipt opnieuw in de rol van Dottie voor de nieuwe spin-off 'Agatha: Coven of Chaos'.

Actrice Emma Caulfield Ford keert terug in haar WandaVision-rol als Dottie voor de nieuwe spin-off Agatha: Coven of Chaos.

De actrice, die je misschien ook kent van Buffy the Vampire Slayer en 90210, maakte dat nieuws woensdag bekend in een interview met Vanity Fair.

Spin-off
De nieuwe Marvel-serie is een spin-off van WandaVision en draait om Agatha Harkness (Kathryn Hahn). Emma kruipt hiervoor opnieuw in haar rol als Dottie.

Naast deze twee actrices zijn er nog geen verdere castdetails onthuld. Over het plot van de serie is ook nog niets bekend.

MS
Naast de onthulling over haar deelname aan de serie, deed Ford nog een andere ontboezeming aan het Amerikaanse blad. Zo vertelt ze dat ze haar strijd met multiple sclerose meer dan tien jaar voor iedereen verborgen hield. Toen ze weer aan het werk ging, besloot ze het niet langer te verbergen.

Agatha: Coven of Chaos zie je vanaf volgend jaar winter op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Dynasty' seizoen 5
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Dynasty' seizoen 5

Een afgeraffeld einde aan een toch al flink warrig verhaal.

Regie: Pascal Verschooris, Michael A. Allowitz, Andi Behring, e.a. | Cast: Elizabeth Gillies (Fallon Carrington), Grant Show (Blake Carrington), Rafael de la Fuente (Sam Jones), Sam Adegoke (Jeff Colby) Robert Christopher Riley (Michael Culhane), e.a. | Aantal afleveringen: 22 | Speelduur: 41-42 minuten| Jaar: 2022

In de vijf jaar sinds het eerste seizoen van de Dynasty-reboot van start ging, hebben we een breed scala aan personages zien komen en gaan en zijn de verhaallijnen in sneltreinvaart van de rails gevlogen. In het vijfde en laatste seizoen kunnen we nog één keer genieten van al het drama in het leven van de schatrijke familie Carrington.

Voor liefhebbers van soapseries is Dynasty het perfecte tijdverdrijf. Alle clichés komen voorbij: verloren broers en zussen, dubbelgangers, een personage in coma en helaas ook verhaallijnen vol gaten. Niet alleen lopen veel van deze verhaallijnen al snel na hun introductie dood, als ze wel op een samenhangende manier worden afgerond hebben ze vaak geen enkel effect op de personages of hun verdere ontwikkeling. In het leven van de Carringtons bestaan bar weinig consequenties voor hun daden. Aan de ene kant realistisch voor een welgestelde familie met invloed, aan de andere kant al snel vervelend om naar te kijken.

Dat de makers met dit laatste seizoen flink ingaan op de wensen van de fans is duidelijk. Met baby's, bruiloften en zelfs de terugkeer van een geliefd personage uit het eerste seizoen proberen ze het publiek met een positief gevoel achter te laten. Helaas resulteert dit slechts in een zwak en zoetsappig einde, waarbij de personages weliswaar zijn veranderd, maar niet per se op een punt zijn waar je ze achter zou willen laten. Tel daarbij op dat de laatste verhaallijnen pas beginnen in de allerlaatste aflevering en het geheel voelt nogal afgeraffeld.

Dat gezegd hebbende is de waanzin van Dynasty, zowel het origineel als de reboot, toch enigszins iconisch. Hier en daar weliswaar voorspelbaar, maar dat is nu juist zo leuk. Als je lang genoeg blijft kijken wordt het een soort puzzel waarvan je alle stukjes voor je hebt liggen, en nu alleen nog moet kijken welk stukje waar past. Zo nu en dan word je dan toch nog verrast door een element dat zo vergezocht is dat je het onmogelijk had kunnen zien aankomen.

De reboot van Dynasty was een wilde rit, maar liep een aantal seizoenen geleden eigenlijk al ten einde. Het is dan ook meer dan prima dat de twijfelachtige activiteiten van de Carrington-clan bij dezen voorgoed zijn afgesloten, al bekruipt je na het weinig indrukwekkende einde wellicht toch het onheimelijke gevoel dat ze elk moment weer op je scherm kunnen verschijnen.

★★★☆☆

Dynasty is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan de nieuwe horrorfilm 'Hellraiser' het succes van de originele film aan?
Films / Nieuws

Kan de nieuwe horrorfilm 'Hellraiser' het succes van de originele film aan?

De nieuwe 'Hellraiser' wordt goed ontvangen, maar heeft het net zo veel succes als de originele film?

De angstaanjagende nieuwe horrorfilm Hellraiser shockeert haar kijkers. Het is geen gloednieuw verhaal, maar een moderne versie van een klassieker. Gaat de nieuwe Hellraiser evenveel succes hebben als de originele film?

Hellraiser is een nieuwe versie van Clive Bakers Hellraiser uit 1987. Het is een klassiek horrorverhaal waarin een vrouw met een verslaving het hoofdpersonage is.

Ze ontdekt een oude puzzeldoos en roept per ongeluk kwaadaardige wezens op uit een andere dimensie.

Een gruwelijk geweldige score
Met een geweldige cast, met onder andere Outer Banks-ster Drew Starkey en acteur Brandon Flynn uit 13 Reasons Why, beschikt de nieuwe Hellraiser over niet de bekendste, maar wel aansprekende namen.

En dit is ook wel terug te zien aan de score op Rotten Tomatoes. De film heeft namelijk een score van 81%. De trailer die al eerder uitkwam was enorm bloederig en belooft een echte bloedstollende horrorfilm.

Kijk hieronder de trailer voor Hellraiser die op 7 oktober uitkomt, mogelijk op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Episch einde voor 'The Lord of the Rings'-serie
Series / Nieuws

Episch einde voor 'The Lord of the Rings'-serie

'The Lord of The Rings' komt met een grote teaser voor fans

The Lord of the Rings zit vol spannende verhalen, heeft bloedstollende afleveringen en de dapperste personages! Fans zijn daarom ook erg benieuwd naar de laatste aflevering van dit seizoen, die 14 oktober uitkomt op Prime Video.

Er is een tweet geplaatst op het officiële The Lord of The Rings-account met een grote teaser. In de zes afleveringen die nu te streamen zijn, zijn er veel hints geweest over de terugkeer van Sauron. Geeft de tweet daar misschien enig antwoord op?

Wat stond er in de tweet?
In het bericht is namelijk de gloednieuwe poster gedeeld! De nieuwe poster en de reeds verschenen zes afleveringen beloven in ieder geval een epische finale.

Op de poster staan alle belangrijke personages uit The Lord of The Rings. En als de poster enige indicatie geeft voor de finale, dan zullen de laatste afleveringen veel vragen beantwoorden en niets minder dan legendarisch worden.

Kijk The Lord of The Rings op Prime Video en bekijk hieronder de poster.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legolas is trending na nieuwe aflevering 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Legolas is trending na nieuwe aflevering 'The Rings of Power'

De nieuwste aflevering van 'The Rings of Power' lijkt herinneringen te hebben opgehaald.

Galadriels gevechtsscène in de zesde aflevering van The Rings of Power is al dagen trending op Twitter. Het lijkt erop dat de scène herinneringen heeft opgehaald uit de originele The Lord of the Rings films…

Er is op Twitter namelijk een discussie ontstaan over hoe realistisch de gevechtskunsten van de Elfen zijn, waarbij Galadriel ook volop wordt vergeleken met Legolas. Het begon met Twitter-gebruiker @TheStrxgglr, die uitsprak dat hij vond dat Galadriel zich uitsloofde in haar gevechten.

Galadriel vs. Legolas
Op deze negatieve Tweet kwam snel een gevatte reactie van gebruiker @dragonevenstar, die een paar voorbeelden geeft van momenten waarop Legolas ook niet op de meest praktische manier het gevecht aanging. Hierna nam de discussie een andere wending, waarbij erbij werd gehaald hoe sympathiek de personages waren.

@TheStrxgglr zegt namelijk dat de persoonlijkheid van Legolas het verschil maakt: 'Het verschil is dat Legolas daadwerkelijk een sympathieke persoon is die onmogelijke prestaties levert.' Over Galadriel is hij wederom minder positief. 'Galadriel is daar het tegenovergestelde van. Ze is een onuitstaanbaar personage dat denkt niemand nodig te hebben om een IJstrol te verslaan, terwijl haar team heen en weer wordt geslingerd.'

Hieronder zie je de Twitterdiscussie met eigen ogen. Een nieuwe aflevering van The Rings of Power is elke vrijdag te zien op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Alchemy of Souls'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Alchemy of Souls'

De spreuken vliegen je om de oren, maar helemaal betoveren lukt niet.

Regie: Joon Hwa Park | Cast: Jae-Wook Lee (Jang Uk), Jung So-Min (Mu-deok), Min-Hyun Hwang (Seo Yul), Joon-Sang Yoo (Park Jin), Na-ra Oh (Kim Do-joo), e.a. | Aantal afleveringen: 20 | Speelduur: 68-86 minuten | Jaar: 2022

In het fictieve land Daeho heerst een nobele familie vol magiërs. Daaronder bevinden zich de nodige rotte appels die gebruikmaken van de 'Alchemy of Souls': een magie die het mogelijk maakt tussen zielen te springen en het lichaam van iemand over te nemen. Het oude lichaam? Dat legt direct het loodje. Alle ingrediënten voor een episch avontuur lijken aanwezig, maar weet Alchemy of Souls ook te betoveren?

Nak-su is een krachtige 'soulshifter' die gebruikmaakt van de verboden magie. Vanwege haar moorden op machtige figuren wordt ze door andere magiërs op de hielen gezeten en neemt ze noodgedwongen de ziel over van Mu-deok. Helaas blinkt die op geen vlak uit; vooral haar lichaam is erg slap. Aan de andere kant is er Jang-uk, die in tegenstelling tot zijn broers geen magiër is of een echte zoon van hun machtige vader, dus niemand wil hem trainen. Hun paden kruisen elkaar en er ontstaat een plan: Mu-deok, wiens echte identiteit nog onbekend is voor de wereld, zal Jang-uk trainen.

Wat volgt is een achtbaan van emoties, magie, liefde en intrige. Helaas wel een achtbaan die enorm langzaam vooruit rolt. Dat de opening meteen van het scherm spettert en boordevol actie en magie zit, schept een onjuiste verwachting voor de lange rit die gaat komen. Dit deel gaat veel te vlot door alle plotuitleg en strooit met namen en termen zonder verdere toelichting.

Gelukkig wordt het hoge niveau van de getoonde CGI wel het gehele seizoen volgehouden. Daarnaast is de choreografie van de actiescènes hoogstaand en overzichtelijk (iets wat in de grootste Hollywoodfilms nog weleens wordt vergeten), al wordt deze te weinig benut. Wanneer dit wel gebeurt, is het vaak op momenten die geen impact hebben op het verhaal, zoals saaie trainingsmontages of een sparringsessie.

Daarnaast is de toon van de serie behoorlijk warrig. Het ene moment is deze uiterst serieus, het andere moment totaal niet en ontbreekt het duidelijk aan een doel of ernst. Deze verschillende tonen wisselen elkaar zo snel af dat het moeilijk wordt in een scène op te gaan. Daarnaast zijn het drama en de romantiek in de eerste afleveringen echt van het niveautje The Bold and the Beautiful. Veel van de eerste helft voelt daardoor leeg en voegt niets toe aan het overkoepelende verhaal.

Toch is het de romantiek die later de kern van het verhaal vormt en voor de sterkere momenten zorgt, want na een uiterst banale start wordt dit element alsnog verassend goed ontwikkeld. Vooral de chemie tussen Mu-deok en Jang-uk is soms bijna voelbaar. Bij tijden wordt het weliswaar wat zoetsappig, maar het is wel aan te raden alvast tissues klaar te zetten. Daar tegenover staat de humor die op geen enkel moment werkt en vooral heel belegen is: twee mannen struikelen en kussen elkaar bijna, haha...

Ondanks de opstekers blijft Alchemy of Souls bij tijden een ontzettend moeizame lange zit. Met twintig afleveringen van meer dan een uur minuten is het geheel sowieso meer een marathon dan een sprint. Het verhaal had ook prima in tien afleveringen minder kunnen worden verteld. Dat is ontzettend jammer, want de overkoepelende verhaallijn is sterk en gelaagd, maar door het vele opvulmateriaal kabbelt het verhaal maar wat voort en verliest de serie tempo.

De politiek in Daeho had ook meer aandacht mogen krijgen. Misschien niet met de grandeur van Game of Thrones, maar meer uitdieping van dit element had de serie een duidelijker doel gegeven. Ook dit wordt later in de serie beter uitgewerkt. Er zijn zelfs plotwendingen die goed werken omdat daarvoor in eerdere afleveringen al broodkruimels zijn gestrooid. Deze omzwaai komt echter te laat, wanneer de interesse al grotendeels is vervlogen.

Omdat Alchemy of Souls zo onnodig veel tijd uittrekt voor het vertellen van zijn verhaal is aan te raden de serie in kleine delen te kijken. Desondanks biedt de serie in de kern een aangrijpend verhaal met geloofwaardige personages inclusief realistische gebreken. De laatste aflevering is hartverscheurend en gooit het balletje perfect op voor seizoen twee, dat al in de pijpleiding zit. Een serie met meerdere gezichten en een flinke handleiding, maar voor de volhouder is er zeker wat te vinden.

★★★☆☆

Alchemy of Souls is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flink bekritiseerde serie blijft records verbreken op Netflix
Series / Nieuws

Flink bekritiseerde serie blijft records verbreken op Netflix

'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' wordt ondanks de kritiek enorm veel bekeken.

De serie Monster over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer heeft een aantal enorm succesvolle weken achter de rug. Ondanks de kritiek die de serie krijgt, blijft deze maar nieuwe records verbreken op Netflix.

In zijn tweede week in de top 10 van de streamingdienst heeft de serie nog eens 299,84 miljoen uur aan kijktijd behaald en staat hij al op de negende plek van meest bekeken Engelstalige tv-series aller tijden.

Monster behaalt spectaculaire mijlpalen
Het feit dat de serie in een week zoveel is bekeken, maakt het daarnaast ook de op één na meest bekeken Engelstalige serie in een week ooit. Alleen het vierde seizoen van Stranger Things verslaat Monster op dat vlak.

Op het moment staat het aantal bekeken uren op 496,1 miljoen, terwijl de serie pas twaalf dagen op Netflix staat. Aangezien de grafieken van Netflix focussen op de eerste 28 dagen, heeft Monster nog aardig wat tijd om te groeien.

De tien afleveringen van Monster: The Jeffrey Dahmer Story zijn te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere poster 'American Horror Story' S11 onthult bekende acteur
Series / Posters

Duistere poster 'American Horror Story' S11 onthult bekende acteur

Opnieuw een verknipt personage voor een acteur die bekend staat om zijn verknipte personages?

Een nieuwe poster voor American Horror Story seizoen 11 heeft onthuld dat Zachary Quinto terugkeert naar de serie als een personage genaamd Sam. Je kunt de poster hieronde rbekijken.

American Horror Story is een creatie van Ryan Murphy en Brad Falchuck. Elk seizoen van de horror-anthologyserie staat op zichzelf en laat een ander horrorverhaal zien.

Quinto speelt al mee in de serie sinds het eerste seizoen, dat de titel Murder House draagt. En zoals je hieronder ziet, maakt hij dus nog steeds onderdeel uit van de gruwelijke serie. En hoewel we nog niks weten over het personage Sam, zien we hem op de poster in een kelder omringt door zwepen en ander SM-spul. Sam gaat in elk geval een kinky ventje zijn!

Het elfde seizoen van de serie draagt de subtitel New York City, wat natuurlijk de setting van de nieuwe reeks weggeeft. Het verhaal zou naar verluidt uit twee verhaallijnen bestaan, die uiteindelijk samenkomen.

Het elfde seizoen van American Horror Story begint op 19 oktober a.s.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire hitserie uit de '90 keert na veel geruchten terug
Series / Nieuws

Populaire hitserie uit de '90 keert na veel geruchten terug

Met een totaal van 37 Emmy's was het een kwestie van tijd voordat het vervolg op de serie overwogen zou worden.

Het is officieel: Paramount+ gaat zich wagen aan een vervolg op de populaire sitcom Frasier! De hitserie uit de jaren '90 over een psychiater met een eigen radioshow zal terugkeren met een deel van de originele cast.

De originele Frasier kreeg een totaal van elf seizoenen tussen 1993 en 2004. De serie werd uitgezonden door NBC en had Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin en John Mahoney in de hoofdrollen. De laatste daarvan is helaas al overleden.

De serie ws razend populair over de hele wereld en kon rekenen op een totaal van 37 Emmy Awards. Vijf daarvan waren in navolgende jaren, allen voor Outstanding Comedy Series.

Het vervolg op de hitserie
Kelsey Grammer zal opnieuw te zien en te horen zijn in zijn rol als psychiater en radiopresentator Frasier Crane. De serie pakt zijn leven opnieuw op, maar dan wel in een andere stad dan Seattle. Logischerwijs zal hij zich dan omringd vinden door nieuwe personages.

Deze verhuizing van Frasier zorgt ervoor dat veel originele castleden geen vaste rol kunnen krijgen, maar meerdere gastoptredens worden wel verwacht. Een zeker aantal afleveringen is ook nog niet bekend, maar het zullen er naar verwachting rond de tien worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'
Series / Nieuws

Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'

Na het einde van The Walking Dead opent een volledig The Walking Dead-universum.

Het einde van The Walking Dead is na twaalf jaar in zicht. Althans, voor de hoofdserie die in 2010 begon. De wereld groeit, en blijft voorlopig nog groeien. Een heus The Walking Dead-universum lijkt op komst.

The Walking Dead heeft al meerdere spinoffs gehad, en spinoffs die nog steeds lopen. Maar er zitten er nog meer aan te komen. Afgelopen zondag ging het laatste seizoen van originele serie van start, en werd er tevens gehint naar het The Walking Dead-universum.

The Walking Dead-universum
AMC bracht een trailer uit om aan te tonen wat ze allemaal in petto hebben voor de The Walking Dead-franchise nadat de serie ten einde komt. En dat is best wel wat. In de clip zien we de titel van drie aankomende spinoffs voorbijkomen.

Het gaat om Dead City, Daryl Dixon en Rick & Michonne. De naam Dead City is nieuw, want deze serie met Maggie en Negan in de hoofdrol heette tot voor kort Isle of the Dead. Hierin reizen de twee geliefde personages af naar het door mensen verlaten New York, dat overlopen is door de lopende doden.

Daryl Dixon gaat, niet geheel verrassend, over Daryl Dixon. Geen enkel personage verscheen in meer afleveringen van The Walking Dead dan Daryl, dus dat hij zijn eigen spinoff krijgt is meer dan terecht.

Ten slotte keren Andrew Lincoln en Danai Gurira terug voor de serie Rick & Michonne, die gaat over het liefdesverhaal van de twee iconische personages die nu al een tijdje uit elkaar hebben geleefd. Ook zij verkennen een wereld die we nog niet eerder in The Walking Dead hebben gezien.

Alle drie de series moeten in 2023 verschijnen, net als het derde seizoen van Fear the Walking Dead, weer een andere langlopende The Walking Dead-spinoff.

Van een heus The Walking Dead-universum is wel te spreken dus. Houd het allemaal maar eens bij!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Berlin'-spinoff van 'La Casa de Papel' alias 'Money Heist'
Series / Nieuws

Eerste trailer 'Berlin'-spinoff van 'La Casa de Papel' alias 'Money Heist'

Berlin uit La Casa de Papel krijgt een spinoff, waarvan de eerste teaser is gedeeld.

De teaser van Berlin, een spinoff van La Casa de Papel (in het Engels Money Heist), is verschenen. De teaser introduceert de kijkers met de personages uit de serie.

La Casa de Papel is zonder twijfel een van de populairste Netflix Originals van de afgelopen jaren. Geen verrassing dus dat de streamingsdienst er een spinoff van gaat maken. Dat doen ze met Berlin, een van de personages uit de serie.

Teaser Berin-spinoff
De teaser van Berlin is in feite een introductie voor de fans met de personages die we gaan zien in de serie. Ook geven ze de omschrijving van de serie weg: "Liefde en overvallen combineren is niet altijd een slecht idee." Het is een thema waarvan het tegendeel vaak waar bleek te zijn in de originele serie. Maar Berlin is dus vastberaden liefde en overvallen samen te laten werken.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Berlin gaat over de overvallen die het titulaire personage pleegde voordat hij zich aansloot bij de groep uit La Casa de Papel. In die serie is hij de leider van de groep, met de meeste ervaring. In zijn spinoff gaan we dus zien hoe hij aan die ervaring is gekomen.

Berlin moet ergens in 2023 verschijnen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'!

De productie van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is van start gegaan.

Het einde van het eerste seizoen van Amazons The Lord of the Rings: The Rings of Power is in zicht, maar het einde van de franchise duurt nog even. Er moeten vijf seizoenen komen, waarvan het tweede nu in productie is gegaan.

De reacties op het eerste seizoen van The Rings of Power zijn gemixt. Op IMDB scoort de serie een 6,9, wat alles behalve overtuigend is als je nadenkt over het geld dat Amazon in de serie heeft gestopt.

Seizoen 2 The Rings of Power
Maar Amazon is niet van plan om op te geven. Het was al langer bekend dat ze van plan zijn vijf seizoenen van The Rings of Power te maken, en daar staan vooralsnog volledig achter. Productie van het tweede seizoen is nu begonnen.

Net als het eerste seizoen bestaat het tweede seizoen uit acht afleveringen. Het filmen van seizoen 1 duurde achttien maanden, maar productie voor het nieuwe seizoen is verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk. Wellicht versnelt dit het proces.

Hoe dan ook zal het erg krap aan worden voor The Rings of Power seizoen 2 om in 2023 te verschijnen. Post-productie duurt namelijk vaak zes tot negen maanden, en voor een visueel veel vragende serie als The Rings of Power zal dat zeker niet minder zijn.

Laten we eerst maar eens afwachten hoe het huidige seizoen van The Rings of Power afloopt. Met nog twee afleveringen te gaan is de eindstreep in zicht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Las de la Ultima Fila'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Las de la Ultima Fila'

Vijf vriendinnen proberen alles uit het leven te halen nu een van hen kanker blijkt te hebben.

Regie: Daniel Sánchez Arévalo | Cast: Godeliv van den Brandt (Olga), Maria Rodrí­guez Soto (Carol), Mariona Terés (Leo), Monica Miranda (Alma), Itaso Arana (Sara), Javier Rey (David), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 39-45 minuten | Jaar: 2022

Als de dood dichtbij komt, ontstaat bij veel mensen de drang om nog zoveel mogelijk uit het leven te halen. Het besef dat het leven eindig is zorgt ervoor dat als het even kan, alle dromen waargemaakt moeten worden. Niet alleen voor iemand die zelf niet lang meer te leven heeft, maar vaak ook voor de mensen in zijn of haar directe omgeving.

Las de la Ultima Fila volgt vijf vriendinnen van halverwege de dertig tijdens hun jaarlijkse gezamenlijke vakantie. Nu een van hen te horen heeft gekregen dat ze kanker heeft, besluiten ze allemaal anoniem een ultieme wens op te schrijven, die ze samen zullen uitvoeren. Elke dag van de vakantie wordt er een briefje geopend, dat bepaalt wat hun doel zal zijn voor die dag. Uit solidariteit scheren ze voor vertrek allemaal hun hoofd kaal.

De uitdagingen waar ze voor komen te staan zijn niet mals: een lesbische ervaring ondergaan, samen drugs gebruiken, een misdaad begaan. Stuk voor stuk hebben de dames de behoefte hun grenzen op te zoeken en nieuwe ervaringen op te doen. Er is echter één regel: over kanker wordt niet gesproken. Je zult als kijker dan ook tot het einde moeten wachten om erachter te komen welke van de vijf meiden ziek is.

Maar het draait zowel voor de personages als voor de kijker niet om ziekte. De insteek is optimistisch: het leven is kort, dus haal eruit wat je eruit wil halen en volg je hart. Naast de uitdagingen op de briefjes zorgen ook de nodige liefdesperikelen ervoor dat het leven van de vriendinnen flink op hun kop wordt gezet.

Las de la Ultima Fila weet een aantal serieuze levenslessen goed te combineren met een gezonde dosis humor en romantiek. Het is geen deprimerende serie, integendeel zelfs. Er wordt vooral getoond hoe mooi het leven kan zijn met de juiste mensen om je heen, ook in mindere tijden, en dat zaken als ziekte en dood mensen juist dichter bij elkaar kunnen brengen.

Gezien het onderwerp zijn drama, romantiek en humor perfect in balans. Maar ook de combinatie van de gebruikte muziek, de locaties (denk aan het strand en typische Spaanse stadjes met smalle steegjes) en de verschillende karakters van de personages zorgen voor een goede balans en laten de kijker achter met een positieve kijk op het leven.

★★★★☆

Las de la Ultima Fila is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Bear'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Bear'

Intens drama met een hoog tempo en soms een goede grap in een stressvolle restaurantkeuken.

Regie: Christopher Storer, Joanna Calo | Cast: Jeremy Allen White (Carmen 'Carmy' Berzatto), Ebon Moss-Bachrach (Richard 'Richie' Jerimovich), Ayo Edebiri (Sydney Adamu), Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina), Edwin Lee Gibson (Ebraheim) e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 21-48 minuten | Jaar: 2022

Men neme een flinke dosis stress in de keuken à la Gordon Ramsey, een aantal scheppen trauma, een kopje verslaving en een eetlepel geldproblemen. Meng dit alles in stijlvolle montages van eten koken en de stad Chicago, voeg een halve liter familiedrama en een snufje komedie toe, en voilà: The Bear is klaar.

Chefkok Carmen Berzatto heeft in de duurste en beste restaurants ter wereld gewerkt, maar keert nu terug naar Chicago om daar de allesbehalve pretentieuze broodjestent The Original Beef of Chicagoland, oftewel The Beef, over te nemen. De zaak is zijn erfenis van zijn oudere, drugsverslaafde broer Mikey, die zelfmoord heeft gepleegd.

Mikey heeft The Beef in totale chaos achtergelaten. Carmen moet zien de zaak weer op de rails te krijgen en het respect te winnen van de werknemers, vooral familievriend Richie, die zo goed bevriend was met Mikey dat zelfs Carmen hem neef noemt. Dus krijgen we vanaf het begin een drukke keuken voorgeschoteld, vol geschreeuw, waarin alles in hoge snelheid gebeurt of moet gebeuren.

Dat tempo keert regelmatig terug, om de stress van de keuken en de druk waar Carmen onder gebukt gaat invoelbaar te maken. De chaos in het restaurant wordt soms versterkt en soms afgewisseld door de vele montages, met muziek van onder andere Wilco en Radiohead, die The Bear rijk is. Soms werkt dit mooi, soms is het effect wat te gladjes en simpel.

Mocht je iets van de thematiek gemist hebben tijdens het kijken: geen zorgen. In een lange monoloog legt Carmen het in de laatste aflevering allemaal nog even uit, hoe zijn overname van het restaurant een poging is om zijn relatie met zijn wijlen broer te repareren. Op zich een goed geacteerde scène die al veel lof heeft gekregen, maar ook wel een erg simpele manier om het innerlijk van Carmen uit te drukken.

Naast hem draait The Bear ook nog om Richie, die in eerste instantie zeer vijandig is omdat hij verwachtte het restaurant over te nemen, en nieuwe kok Sidney, een slimme jongedame met nieuwe ideeën. Daarnaast krijgt ook de rest van het restaurantpersoneel allemaal wel een momentje of twee, zoals Carmens zus Sugar, die ook getraumatiseerd is door de plotse zelfmoord van haar broer.

De afleveringen duren meestal ongeveer een halfuur, behalve de laatste aflevering van driekwartier. Dat is een lengte die vooral met komedie wordt geassocieerd, maar op een rake grap of twee na is The Bear toch vooral een intens drama, waarbij een spitsvondige opmerking of absurde situatie wordt ingezet om af en toe de druk van de ketel te laten.

Aan de ene kant was met iets meer tijd meer nuance mogelijk geweest en minder de node om de relaties en trauma's letterlijk in dialoog te laten uitspreken. Dan was het allicht meer haute cuisine geweest. Aan de andere kant is het een verademing tussen diverse te lange series. Geen fastfood, maar toch een snelle, goed gemaakte hap die naar een tweede seizoen smaakt.

★★★★☆

The Bear is te zien Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote oorlogsserie van BBC krijgt indrukwekkende eerste beelden
Series / Trailer

Grote oorlogsserie van BBC krijgt indrukwekkende eerste beelden

De Britse Special Forces spelen de hoofdrol in deze meeslepende serie.

De BBC en Epix hebben twee officiële trailers onthuld voor hun aankomende WO2-miniserie SAS: Rogue Heroes. De serie toont het oorspronkelijke ontstaan van de Britse Special Forces onder de naam Special Air Service ("SAS") gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Het doet mogelijk denken aan een ouderwetse vorm van The Kingsman, en met deze serie zetten de BBC en Epix ook in op een realistische weergave van de geschiedenis van deze Britse legereenheid. De serie is dan ook gebaseerd op daadwerkelijke bronnen en verhalen uit de oorlog.

De dramaserie zal bestaan uit zes afleveringen en is gebaseerd op het boek van Ben Macintyre, dat de oprichting van de beroemde Special Forces-eenheid in kaart bracht.



Wie zien we in de serie?
In de serie zal Connor Swindells optreden als Stirling, het brein achter de SAS. De volgende namen zijn te vinden in zijn eenheid: Jack O'Connell, Alfie Allen, Dominic West, Tom Glynn-Carney, Amir El-Masry en Theo Barklem-Biggs.

Bekijk hieronder de twee spannende trailers! De miniserie zal later dit jaar uitkomen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende kritiek op te duistere 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Opvallende kritiek op te duistere 'House of the Dragon'

'House of the Dragon' lijkt in dezelfde valkuil te trappen als 'Game of Thrones'.

Naast dezelfde liefde voor geweld, seks en intrige erft House of the Dragon ook iets anders van Game of Thrones: bijzonder donkere sets. Dezelfde kritiek klonk vanuit vele boze fans dat aflevering 7 van de spin-off te slecht belicht was en dat veel van de details erdoor verloren gingen.

In het laatste seizoen van Game of Thrones was deze kritiek ook wijdverspreid te vinden op het internet na de Battle of Winterfell, waar maar bar weinig van te zien was volgens sommige kijkers.

De regisseur, die de beruchte Battle of Winterfell had geschoten, heet Miguel Sapochnik. Deze man is nu tevens verantwoordelijk voor aflevering 7, en vele fans hebben hun kritiek paraat om de schuld bij Sapochnik te leggen.

Een publieke verklaring van HBO
Dit commentaar op sociale media ging zo ver dat HBO zich gedwongen voelde om een van de boze fans van repliek te dienen. Op een boze Tweet antwoordde HBO dat de belichting "een intentionele creatieve beslissing" was.

Cinematograaf Fabian Wagner filmde de aflevering 'The Long Night', waarin de Battle of Winterfell te zien was, en verdedigde al eerder zijn keuze: "Ik wilde het .... het verhaal van de belichting laten evolueren, samen met het verhaal van de personages."

Dat er in de toekomst meer 'lange nachten' op beeld te zien zullen zijn, blijft dus zeer waarschijnlijk (tot de wanhoop van velen).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wacht deze 'Young Sheldon'-ster binnenkort een tragisch lot?
Series / Nieuws

Wacht deze 'Young Sheldon'-ster binnenkort een tragisch lot?

Kijkers van het origineel en de spin-off denken een tragische voorspelling te hebben.

Een aantal jaar geleden verscheen Young Sheldon, de spin-off van de hitserie The Big Bang Theory, op de buis. Hierin worden de jeugdjaren van Sheldon Cooper gevolgd. Enige voorkennis is er dus bij fans die beide series hebben gezien en nu blijkt er een minder leuk element al te voorspellen.

In de 12 seizoenen van The Big Bang Theory hebben kijkers de excentrieke wetenschapper Sheldon Cooper leren kennen. In de sitcom is er ook wel eens gerefereerd naar zijn jeugd als jongen met autisme in een gezin met 'normale' mensen. Zo is dus ook bekend dat de vader van Sheldon Cooper een minder leuk vooruitzicht heeft.

De patriarch in moeilijkheden
Young Sheldon begon toen Sheldon een jonge jongen was. De acteur Iain Armitage, die de rol van de jonge Sheldon Cooper speelt, was pas negen jaar toen hij begon. In The Big Bang Theory werd verteld dat George Cooper, de vader van Sheldon, maar een slechte vader was die betrapt werd op vreemdgaan en uiteindelijk kwam te overlijden toen Sheldon nog maar 14 jaar oud was.

De producenten van de serie hebben al een aantal jaar om dit minder leuke onderwerp heen gedraaid. Echter naarmate de serie vordert is op basis van de voorkennis het onvermijdelijk dat de vader van Sheldon aan het einde van het huidige zesde seizoen of het begin van seizoen zeven zou komen te overlijden. Iain Armitage laat in een bericht weten in ieder geval nooit afscheid te willen nemen van de acteur Lance Barber, die de rol van George Cooper speelt.

Alle afleveringen van Young Sheldon kijk je op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de oorsprong van de draken uit 'House of the Dragon'
Series / Video/clip/featurette

Dit is de oorsprong van de draken uit 'House of the Dragon'

Draken in alle maten komen langs in deze 'behind the scenes'-video van de spin-off.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De titel verraadt het al, maar de HBO-serie House of the Dragon heeft een flink aantal draken in de serie zitten. In een 'behind the scenes'-video lichten de filmmakers én schrijver George R.R. Martin toe wat voor plaats de draken hebben in de tijdsperiode van Westeros uit House of the Dragon.

In Game of Thrones waren de draken van Daenarys Targaryen de enige overlevers van hun ras, en met haar drie 'kinderen' kon de Mother of Dragons al veel aanrichten.

Dat maakt de grotere hoeveelheid draken uit House of the Dragon figuren waar men rekening mee moet houden. Ze spelen een grote rol in de intriges tussen de verschillende leden van de invloedrijke familie van de Targaryens.



Meer details in een nieuwe video
Onlang zetten de makers van de serie een nieuwe 'behind the scenes'-video online, waarin verschillende bekende gezichten achter de schermen vertellen over wie de draken zijn en wat voor plek ze hebben in de serie. Ook hoe de draken gemaakt zijn voor de serie komt aan bod.

Bekijk de video zelf hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daryl'-spinoff 'The Walking Dead' naar Europa?
Series / Nieuws

'Daryl'-spinoff 'The Walking Dead' naar Europa?

Norman Reedus doet een boekje open over wat de kijkers te wachten staat in de serie over Daryl zonder Carol.

Het einde is in zicht voor The Walking Dead, maar de geplande spin-offs staan allemaal op het punt te gaan beginnen. De opnames van de spin-off onder de werktitel Daryl Dixon zullen plaatsvinden in Frankrijk. Nu laat acteur Norman Reedus, vertolker van Daryl, meer los over de inhoud van de aankomende serie.

De plannen voor de spin-off van 'Daryl & Carol' 'staan al voor meerdere jaren, maar werden flink opgeschud toen actrice Melissa McBride liet weten dat ze niet erin zou terugkeren in haar rol als Carol. Toen werd de serie omgegooid tot een soloserie voor Reedus.

Nu de productie van de in Europa opgenomen serie in volle gang is, liet de acteur weten wat hij de kijkers allemaal te wachten staat in de toekomst.

Reedus over zijn spin-off
De acteur, die al sinds 2010 Daryl speelt, liet meer los tijdens een gesprek met Talking Dead. Reedus: "We zijn nog niet begonnen, maar het wordt nu echt. Alle voorbereidingen zijn in volle gang, [regisseur] Greg [Nicotero] is iedereen nu in vorm aan het krijgen. De sets zijn te gek. Er zijn kastelen! Het is een heel ander niveau."

Hij vervolgde: "De cinematografie wordt waanzinnig - de toon, het gevoel, het geluid wordt geheel anders. Het wordt een andere sfeer."

Reedus heeft laten doorschemeren dat Daryl op een "missie" zal zijn om af te rekenen met de "slimmere" varianten van de walkers, die niet meer gezien zijn sinds het eerste seizoen van The Walking Dead.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.