search
'American Horror Story' met nieuwe beelden van dodelijkste jaar in New York
Series / Nieuws

'American Horror Story' met nieuwe beelden van dodelijkste jaar in New York

Het lijkt er op dat de serie de kijker meeneemt naar een periode vol onheil.

Een nieuw seizoen van American Horror Story zit eraan te komen en FX komt met nieuwe beelden. In de korte teaser zien we een hoop bangmakend beeldwerk wat veel belooft voor seizoen 11.

American Horror Story staat erom bekend om elk seizoen een andere setting en verhaallijn te hebben. Er is rondom het nieuwe seizoen een gerucht gaande dat dit keer het verhaal zich zal richten op New York ten tijde van de HIV/AIDS crisis. De teaser zou het gerucht kunnen bekrachtigen door de naald vol bloed dat in een drankje wordt geïnjecteerd.

Het dodelijkste jaar
Ryan Murphy heeft zelf ook al eens eerder het onderwerp van HIV/AIDS behandeld in de film The Normal Heart uit 2014 en de serie Pose wat zich plaatsvindt in de ballroom cultuur van New York in de jaren 80 en 90. In het laatste shot van de teaser is een masker vol stekels te zien. Dit kan refereren naar het werk The Masque of the Red Death van Edgar Allen Poe. Hierin is een gemaskerd figuur op een feest van aristocraten symbolisch voor de pest.

Veel details over het nieuwe seizoen worden nog geheim gehouden maar veel wordt in de nieuwe teaser al geïmpliceerd. Heel concreet wordt het niet maar het prikkelt de kijker wel en belooft "het dodelijkste jaar" te worden en het zal "een seizoen als geen ander" zijn.

Seizoen 11 is vanaf 19 oktober te bekijken. In Nederland kijk je alle afleveringen van American Horror Story op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen