search
'Pennyworth'-bedenker over de belachelijke nieuwe titel van de serie
Series / Nieuws

'Pennyworth'-bedenker over de belachelijke nieuwe titel van de serie

De bobo's bij HBO Max vonden de titel niet duidelijk genoeg, dus geven ze extra uitleg in de subtitel...

Batman-prequelserie Pennyworth keert vanavond terug met een derde seizoen op HBO Max, maar wel met een kleine wijziging. De serie draagt nu namelijk de nogal bizarre titel Pennyworth: The Origin of Batman's Butler.

Er is al genoeg geklaagd over de vreemde subtitel, maar toch was dit geen reden voor de marketeers achter de serie om hem alsnog te veranderen.

Niet iedereen klaagt
In de serie volgen we Bruce Wayne's butler Alfred Pennyworth (Jack Bannon) als een jongeman en voormalig commando in Londen. Bruno Heller, een van de bedenker, sprak onlangs met Deadline over de titelwijziging:

[i]"Het mooie van de DC-mythologie is dat iedereen er wel een beetje kennis van heeft... maar er zijn een aantal namen die ook weer niet zo bekend zijn dat ze kijkers trekken. HBO Max heeft het wat mij betreft aan het goede eind. Zichtbaarheid is alles... hoewel ik liever een titel als 'the butler that changed America' had gezien.

Heller benadrukt dat de serie nog steeds echt een verhaal over Alfred is en een wereld introduceert die uiteindelijk bevolkt zal worden door superhelden en superschurken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen