Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1)

Fantastisch misdaaddrama van de BBC.

Bram de Groot, 3 mei 2015 om 13:00

Schrijver: Sally Wainwright | Cast: Sarah Lancashire (Catherine Cawood), Steve Pemberton (Kevin Weatherill), Siobhan Finneran (Clare Cartwright), James Norton (Tommy Lee Royce), Adam Long (Lewis Whippey), George Costigan (Nevison Gallagher), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BBC One
Britse series komen in allerlei soorten en maten. Waar de Britten onder meer in uitblinken zijn misdaadserie met een politiesausje, of andersom. Happy Valley is opnieuw zo'n serie, die zelfs boven de gemiddelde politieserie weet uit te stijgen. Ten eerste komt dit door het uitstekende verhaal rond een aantal uiteenlopende personages. De rollen van Sarah Lancashire als Catherine Cawood en James Norton als de schurk Tommy Lee Royce zijn fantastisch en de complete serie weet de volle zes aflevering te boeien. De fan kijkt waarschijnlijk reikhalzend uit naar een tweede seizoen.

Het stevige Happy Valley werd bijzonder goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes staat de dramaserie nog steeds op de volle 100 procent, naar aanleiding van negentien recensies. De eerste aflevering, uitgezonden op 29 april 2014, trok een prima 7,6 miljoen kijkers en gemiddeld keken zo'n 7,2 miljoen Britten naar de debuutuitzendingen op BBC One. Just Entertainment bracht Happy Valley onlangs uit op een basic Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Catherine Cawood werkt bij de politie in een stadje vol alcoholisten, drugsverslaafden en tienermoeders. Zij is geschokt wanneer de gevaarlijke Tommy Lee Royce wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze is er namelijk van overtuigd dat Tommy de dood van haar dochter op zijn geweten heeft , en dat hij nu binnen de kortste keren iemand anders kwaad zal doen. Intussen vindt de keurige accountant Kevin dat hij op zijn werk niet genoeg waardering en salaris krijgt. Omdat hij zijn dochters dolgraag de kans wil geven om te studeren, vraagt hij zijn rijke baas Nevison om opslag. Als Nevison weigert, knapt er iets bij Kevin. Met hulp van de plaatselijke crimineel Ashley Cowgill beraamt hij een plan om de dochter van zijn baas te ontvoeren voor losgeld. Maar wanneer Ashley de onberekenbare Tommy bij het plan betrekt, loopt alles al snel uit de hand.


Serie: Happy Valley - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344756518 | Release: april 2015 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Happy Valley zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare kartonnen sleeve. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen.

De Standard Definition-beeldkwaliteit ziet er prima uit. Wel is het typische Dvd-kwaliteit, met de matige scherpte, lichte grainlaag en matige kwaliteit ondertiteling. Netjes is wel dat er een Dolby Digital 5.1 surround track wordt meegeleverd bij deze verhoudingsgewijs kleinere productie.

Geen extra's
Just Entertainment heeft geen moeite genomen om extra's aan de Dvd-schijf toe te voegen. Er zijn zelfs geen trailers te bekijken van andere Just uitgaven. Fraai is wel dat het hoofdmenu bijna direct in beeld verschijnt na het starten van de schijf.

BBC One werkt aan tweede seizoen
Verleden jaar augustus is het tweede seizoen al aangekondigd en de productie is al gestart, met opnieuw een script van Sally Wainwright. Later dit jaar moet het nieuwe seizoen te zien zijn, uiteraard op BBC One.

Lees meer over: dvd, review, happy valley, 2014, Sally Wainwright, Sarah Lancashire, Steve Pemberton, Siobhan Finneran, James Norton, Adam Long, bbc

Informatie over de serie: Happy Valley

Populair nieuws