search

Ons nieuws van zondag 3 mei 2015

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: mei 2015
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: mei 2015

Welke series verschijnen deze maand op schijf?

Ook deze maand weer wat leuke series op Dvd en/of Blu-Ray. De meest opvallende releases zijn die van Ripper Street (Seizoen 3), Call the Midwife (Seizoen 4), The Legacy (Seizoen 2) en uiteraard het tweede seizoen van de Netflix-serie Orange Is The New Black.

Ook verschijnen er weer wat Nederlandse series op schijf, met verzameluitgaven van Moordvrouw en Divorce en (seizoens)uitgaven van Dagboek van een Callgirl, Goedenavond Dames en Heren en 't Schaep Ahoy.

Hieronder de complete lijst met Dvd en Blu-Ray releases

1 mei: Moordvrouw (Seizoen 1 t/m 4)
7 mei: The Team (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
8 mei: Squadra Antimafia (Seizoen 1 t/m 3)
8 mei: Divorce (Seizoen 1 t/m 3)

19 mei: Ripper Street (Seizoen 3) Ook op Blu-Ray
19 mei: Rectify (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
19 mei: Inspector Lewis (Seizoen 8)
19 mei: Wolfblood (Seizoen 2)
19 mei: Endeavour Morse (Seizoen 2)
19 mei: Poirot (Seizoen 13)
19 mei: Call the Midwife (Seizoen 4)
21 mei: Dagboek van een Callgirl

26 mei: The Legacy (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
26 mei: Beck (Seizoen 5)
26 mei: Goedenavond Dames en Heren
26 mei: 't Schaep Ahoy
27 mei: Orange Is The New Black (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
27 mei: Hello Ladies (Seizoen 1)
27 mei: Longmire (Seizoen 2)
28 mei: FC De Kampioenen (Seizoen 1 & 2)
28 mei: FC De Kampioenen (Seizoen 3 & 4)
28 mei: The Passing Bells

Films op Blu-Ray? Check het Blu-Ray overzicht op FilmTotaal.nl.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elizabeth Rodriguez toegevoegd aan cast 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Elizabeth Rodriguez toegevoegd aan cast 'Fear the Walking Dead'

De actrice (Orange Is the New Black) tekent voor een prominente rol in de 'Walking Dead'-spinoff.

Jan-Peter Rook

Volgens EW zal actrice Elizabeth Rodriguez, bekend van o.a. Orange Is the New Black en Grimm, een prominente rol gaan spelen in AMC's Fear the Walking Dead, een prequel/spin-off van de populaire show The Walking Dead. Rodriguez, wiens personage nog niet bekend is, komt in een cast terecht die reeds bestond uit Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey.

Het verhaal volgt Sean Cabrera (Curtis), een gescheiden leraar die een boze tienerzoon probeert op te voeden. Sean is nu samen met Nancy (Dickens), een studieadviseur met twee eigen kinderen: de drugsverslaafde Nick (Dillane) en de ambitieuze Ashley (Carey).

Fear the Walking Dead van bedenker Robert Kirkman gaat komende zomer in première, met een zes afleveringen tellend eerste seizoen. Een tweede seizoen volgt in 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaden Smith gecast in 'Brothers In Atlanta'
Series / Nieuws

Jaden Smith gecast in 'Brothers In Atlanta'

Komedie met onder meer Maya Rudolph zal worden uitgezonden op HBO.

Michelle Iwema

HBO heeft een nieuwe komedie in de maak genaamd Brothers In Atlanta. De serie gaat over een groep artiesten die proberen hun weg te vinden binnen de entertainment industrie en speelt zich af in de Amerikaanse staat Georgia.

Maya Rudolph (bekend van onder meer Bridesmaids) speelt in de serie de rol van Shirle. Zij is een R&B diva, die in de jaren negentig succes had. Jaden Smith zal de rol gaan spelen van haar rumoerige buurjongen, die een mysterieuze vorm van inkomen heeft.

Diallo Riddle en Bashir Salahuddin zullen Brothers In Atlanta schrijven, produceren en in de serie te zien zijn als beste vrienden Langston en Moose. Langston wordt omschreven als een DJ, die het maar niet weet te maken omdat hij zich niet op een ding kan concentreren. Moose is een achtergrondzanger, die ervan droomt zelf in de spotlight te staan.

In 2013 maakten Riddle en Salahuddin al de pilot voor HBO van Brothers In Atlanta, alleen werd het niet goed genoeg bevonden door het netwerk om er een seizoen van te bestellen. Maar Riddle en Salahuddin kregen wel de mogelijkheid om hun concept aan te passen. Het resultaat daarvan werd door de HBO- bazen wel goed en leuk genoeg gevonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1)

Fantastisch misdaaddrama van de BBC.

Schrijver: Sally Wainwright | Cast: Sarah Lancashire (Catherine Cawood), Steve Pemberton (Kevin Weatherill), Siobhan Finneran (Clare Cartwright), James Norton (Tommy Lee Royce), Adam Long (Lewis Whippey), George Costigan (Nevison Gallagher), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BBC One

Britse series komen in allerlei soorten en maten. Waar de Britten onder meer in uitblinken zijn misdaadserie met een politiesausje, of andersom. Happy Valley is opnieuw zo'n serie, die zelfs boven de gemiddelde politieserie weet uit te stijgen. Ten eerste komt dit door het uitstekende verhaal rond een aantal uiteenlopende personages. De rollen van Sarah Lancashire als Catherine Cawood en James Norton als de schurk Tommy Lee Royce zijn fantastisch en de complete serie weet de volle zes aflevering te boeien. De fan kijkt waarschijnlijk reikhalzend uit naar een tweede seizoen.

Het stevige Happy Valley werd bijzonder goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes staat de dramaserie nog steeds op de volle 100 procent, naar aanleiding van negentien recensies. De eerste aflevering, uitgezonden op 29 april 2014, trok een prima 7,6 miljoen kijkers en gemiddeld keken zo'n 7,2 miljoen Britten naar de debuutuitzendingen op BBC One. Just Entertainment bracht Happy Valley onlangs uit op een basic Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Catherine Cawood werkt bij de politie in een stadje vol alcoholisten, drugsverslaafden en tienermoeders. Zij is geschokt wanneer de gevaarlijke Tommy Lee Royce wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ze is er namelijk van overtuigd dat Tommy de dood van haar dochter op zijn geweten heeft , en dat hij nu binnen de kortste keren iemand anders kwaad zal doen. Intussen vindt de keurige accountant Kevin dat hij op zijn werk niet genoeg waardering en salaris krijgt. Omdat hij zijn dochters dolgraag de kans wil geven om te studeren, vraagt hij zijn rijke baas Nevison om opslag. Als Nevison weigert, knapt er iets bij Kevin. Met hulp van de plaatselijke crimineel Ashley Cowgill beraamt hij een plan om de dochter van zijn baas te ontvoeren voor losgeld. Maar wanneer Ashley de onberekenbare Tommy bij het plan betrekt, loopt alles al snel uit de hand.



Serie: Happy Valley - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344756518 | Release: april 2015 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van Happy Valley zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare kartonnen sleeve. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen.

De Standard Definition-beeldkwaliteit ziet er prima uit. Wel is het typische Dvd-kwaliteit, met de matige scherpte, lichte grainlaag en matige kwaliteit ondertiteling. Netjes is wel dat er een Dolby Digital 5.1 surround track wordt meegeleverd bij deze verhoudingsgewijs kleinere productie.

Geen extra's
Just Entertainment heeft geen moeite genomen om extra's aan de Dvd-schijf toe te voegen. Er zijn zelfs geen trailers te bekijken van andere Just uitgaven. Fraai is wel dat het hoofdmenu bijna direct in beeld verschijnt na het starten van de schijf.

BBC One werkt aan tweede seizoen
Verleden jaar augustus is het tweede seizoen al aangekondigd en de productie is al gestart, met opnieuw een script van Sally Wainwright. Later dit jaar moet het nieuwe seizoen te zien zijn, uiteraard op BBC One.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.