search
Abonnement op Netflix wordt de helft goedkoper!
Series / Nieuws

Abonnement op Netflix wordt de helft goedkoper!

In november lanceert Netflix een goedkopere versie van een abonnement op de streamingdienst.

Mogelijk goed nieuws: Netflix lanceert op 3 november een goedkopere variant van een abonnement op de streamingdienst. Met deze budgetoptie hoopt Netflix weer nieuwe abonnees aan te trekken.

Het nieuwe 'Basic With Ads'-abonnement wordt in de markt gezet als een goedkopere variant van het Netflix-abonnement met reclames. De reclameduur wordt vier tot vijf minuten per uur.

Goedkoper Netflix
In de VS gaat het Basic With Ads-abonnement 7 dollar per maand kosten. Het normale abonnement kost daar 10 dollar per maand. In Duitsland betalen ze momenteel 8 euro voor het normale abonnement, en het Basic With Ads-model gaat 5 euro kosten.

Over de details van het model in Nederland is nog niets bekend, maar de verwachting is dat dezelfde prijs zal gelden als in Duitsland. Een normaal abonnement kost in Nederland momenteel namelijk ook 8 euro per maand.

Het Basic With Ads-abonnement komt dus voor een goedkopere prijs, maar inclusief vier tot vijf minuten aan reclame per uur. Deze reclames duren tussen de vijftien en dertig seconden en worden voor en tijdens het afspelen van films en series getoond.

Daarnaast heeft het goedkopere abonnement een kleiner aanbod aan films en series. Wel zegt Netflix te werken aan licentiedeals, waardoor het aanbod alsnog toe zal nemen.

Ten slotte is het voor abonnees met dit goedkopere abonnement niet mogelijk om content te downloaden.

Het nieuwe Netflix-abonnement met reclames gaat op 3 november live.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen