search

Ons nieuws van vrijdag 14 oktober 2022

Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?
Series / Nieuws

Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?

Band met draken reden voor seks binnen de familie Targaryen.

Voor de vaste kijkers van Game of Thrones is het allemaal niet verrassend al die incestieuze scènes in House of the Dragon. Maar waarom deze voorkeur voor de eigen familie? Vooral bij de Targaryens is dat in het eerste seizoen van House of the Dragon schering en inslag.

Waarom trouwen Targaryens zo graag met hun broer, zus, neef, nicht, oom of tante? Waarom is het meest opwindende liefdesverhaal in de serie tussen oom en nicht?

Twee redenen waarom familie Targaryen verliefd lijkt op zichzelf
Targaryens hebben een speciale band met draken. Het is dus van groot belang dit stukje Targaryen-bloed niet kwijt te raken. Trouwen voor de liefde of voor een strategische samenwerking buiten de familie is natuurlijk interessant, maar dat halveert feitelijk de band met de draak. Tactisch dus om nakomelingen uit een dergelijk huwelijk vervolgens weer aan een Targaryen te koppelen.

Verder is er ook de profetie binnen de serie die zinspeelt op de komst van dood en kou uit het noorden en die stelt dat om de mensheid te laten overleven, een koning of koningin van Targaryen-bloed op de ijzeren troon moet zitten en het rijk moet verenigen.

Trouwen versterkt daarom niet alleen de greep van de Targaryens op de ijzeren troon maar helpt hen ook hun missie te vervullen om het rijk in de toekomst te redden van de White Walkers.

George R.R. Martin
George R.R. Martin heeft aangegeven dat gebeurtenissen en personages in de Song of Ice and Fire-boeken zijn gebaseerd op echte Europese koninklijke families waar dit soort familiare bijzonderheden natuurlijk ook speelden.

House of the Dragon zie je nu op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het waargebeurde verhaal achter de verschrikkelijke stalker uit nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

Het waargebeurde verhaal achter de verschrikkelijke stalker uit nieuwe Netflix-serie

Vastberaden stalker brengt gezin tot totale wanhoop in waargebeurde serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Netflix-serie The Watcher is afgelopen donderdag in première gegaan met de eerste aflevering. Niet iedereen weet dat deze serie is gebaseerd op waargebeurde feiten.

The Watcher is gebaseerd op een krantenartikel dat in 2014 in New York Magazine heeft gestaan. Derek en Maria Broaddus hadden een nieuwe woning gekocht in New Jersey maar konden zich er geen voorstelling van maken van wat hen zou overkomen.

Welkom in de buurt
Zij kregen toen ze nog maar net waren begonnen hun huis te renoveren een vreemd briefje in de bus gericht aan "de nieuwe eigenaar". Ze verwachtten een leuk briefje van een buurtbewoner te lezen maar de inhoud van de brief bezorgde hen koude rillingen.

De stalker beweerde dat dit huis in het verleden tot zijn familie behoorde en dat dit huis al jarenlang door hen in de gaten werd gehouden. Hij gaf aan niet blij te zijn met de renovatie en waarschuwde cryptisch voor narigheid die zich in de muren had verstopt. Verder dreigde hij met het ontvoeren van de kinderen.

Wanneer stopt dit?
Helaas bleef het niet bij deze ene brief. De stalker bleef schrijven en gaf er blijk van veel verontrustende details van het gezin te kennen. Dit was voor de familie Broaddus genoeg reden om het huis uiteindelijk te verlaten. In afwachting van een koper verhuurden zij het huis.

De nare brieven hielden echter niet op en de stalker leek steeds meer te genieten van de narigheid die de familie daarvan ondervond. De familie heeft het huis in 2019 uiteindelijk met vier ton verlies kunnen verkopen.

Afwachten allemaal hoe dit afloopt in deze nieuwe Netflix-serie en of er meer bekend wordt over deze verschrikkelijke stalker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Evenaart niet de kwaliteit van een zekere trilogie, maar is genoeg om weer in de ban van de ring te raken.

Regie: Wayne Yip, J.A. Bayona, Charlotte Brändström | Cast: Morfydd Clark (Galadriel), Robert Aramayo (Elrond), Ismael Cruz Cordova (Arondir), Nazanin Boniadi (Bronwyn), Markella Kavenagh (Nori Brandyfoot), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 65-72 minuten | Jaar: 2022

"One TV series to rule them all!" moet Jeff Bezos gedacht hebben toen hij een onvoorstelbare smak geld op tafel gooide. Met naar verluidt bijna een half miljard dollar kom je een flink eind, maar het zijn grote voetsporen waarin de serie moet treden. The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich duizenden jaren af voor de befaamde filmtrilogie en omdat over deze tijd een stuk minder is geschreven, is wat meer eigen invulling vereist. Tolkien-fanaten over de wereld hielden dus hun hart vast. Wordt dit een epische reis of een enkeltje Mount Doom?

Het verhaal volgt Galadriel, die heeft gevochten in de grote oorlog tussen de elfen en de legers van Morgoth. De strijd werd gewonnen, maar niet zonder de nodige verliezen; onder de vele gestorvenen bevond zich Galadriels broer Finrod. Vervuld van wrok is Galadriel ervan overtuigd dat Sauron, de handlanger van Morgoth, het heeft overleefd. Als zelfs haar trouwste metgezellen na talloze jaren het zoeken opgeven, blijft zij gedreven het kwaad te vinden om het voor eens en altijd te verslaan.

De serie begint meteen enorm sterk. Met een heldere plotuitleg wordt het aangrijpende verhaal goed opgezet. Het wordt ook gelijk duidelijk dat de makers veel liefde hebben voor de franchise. De serie ademt The Lord of the Rings, maar krijgt toch een eigen smoel door andere rassen te laten zien en hier en daar wat vrijheden te nemen met het bronmateriaal.

Helaas gaat de serie later alsnog de mist in, wanneer sommige verhaallijnen en teksten direct uit de films lijken te zijn overgenomen. Een ander probleem dat om de hoek komt kijken is dat een overkoepelende verhaallijn mist. Er wordt met de sterke opzet bijzonder weinig gedaan en bij tijden voelt het geheel wat richtingloos, niet geholpen door de veelvoud aan verhaallijnen. Een duidelijkere focus was dan ook wenselijk geweest.

De wereld is daarentegen prachtig. Het hoge budget zorgt ervoor dat dit een serie is zoals nog nooit eerder is vertoond, waarvan elke aflevering eruitziet als de duurste blockbuster. Het is echter niet alleen de productiewaarde, maar ook het ontwerp van alles wat te zien is. Iedere locatie en elk voorwerp is met enorm veel detail en liefde gemaakt, zodat alles eigen een signatuur krijgt. Elk ras voelt geheel eigen aan en zit vol karakter. Het enige minpunt is dat dingen soms iets te schoon en netjes zijn.

Wat dit ondersteunt is het gebruik van praktische effecten voor veel elementen, zoals de orks. Dus geen videogame-orks meer zoals in The Hobbit, maar griezelige, vieze orks die stuk voor stuk nachtmerriemateriaal zijn. Een grote uitzondering hierop zijn de wargs, waarmee in de uitvoering iets niet helemaal goed is gegaan. Aan de andere kant van het spectrum staan de opgevoerde hobbits. Deze zogenaamde harfoots bevatten een grote portie charme en kneuterigheid, die leuk afsteekt tegen de serieuzere kanten van de serie. Helaas komt deze losse verhaallijn nooit helemaal van de grond, behalve in de laatste aflevering.

De personages hebben een sterke aanwezigheid op het scherm. Galadriel is wat harder, vol wrok, maar ook wijs en inspirerend. De connectie tussen Elrond en Durin is sterk en zorgt voor meerdere hoogtepunten. Elke scène tussen de twee zit vol speelsheid. Het is daarbij ook erg leuk de dwergen eens in vol ornaat te zien schitteren.

Voor puristen zullen er echter veel hekelpunten zijn. De huidskleuren van bepaalde personages kunnen we achterwege laten, want deze storen totaal niet, maar wat bij tijden wel irriteert is de mate van vrijheid die genomen wordt met het verhaal en de wereld. Er zijn ingrepen die redelijk veel impact hebben en sommige opgevoerde personages kunnen in deze tijd gewoonweg nog niet bestaan. Bij tijden komt de serie daardoor over als een fanuitvoering van J.R.R. Tolkiens wereld. Van een productie van deze omvang mag toch wel wat meer worden verwacht.

Het gehele eerste seizoen voelt jammer genoeg vooral aan als een introductie tot Midden-aarde. Er zijn zeker erg indrukwekkende momenten te vinden op iconische plaatsen, maar het verhaal heeft net te veel inconsistenties en mist vaart. De beste momenten worden wel begeleid door de schitterende muziek van Bear McCreary die Howard Shore eer aandoet.

Hoewel het verhaal na acht afleveringen nog in de startblokken staat, is het geweldig om weer in de wereld van Tolkien te vertoeven. De personages zijn sterk, de wereld is prachtig, de muziek voelt als thuiskomen en elke aflevering biedt de ervaring van een bioscoopfilm. Deze eerste reis smaakt naar meer. De seizoensfinale is genoeg om weer helemaal in de ban van de ring te raken.

★★★☆☆

The Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien bij Amazon Prime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze filmklassieker met Leonardo DiCaprio wordt een serie
Series / Nieuws

Deze filmklassieker met Leonardo DiCaprio wordt een serie

En de bijna net zo beroemde regisseur zal de eerste twee afleveringen voor zijn rekening nemen.

Miramax Television heeft aangekondigd dat er een grootschalige serie komt gebaseerd op Herbery Asbury's noek The Gangs of New York uit 1927.

Het boek werd in 2002 al eens verfilmd door de beroemde regisseur Martin Scorsese. Hoofdrolspelers waren toen Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz. De film was goed voor 10 Oscar-nominaties.

Een ruw verleden
Scorsese zal dienst doen als uitvoerend producent van de serie en de eerste twee afleveringen regisseren.

Brett Leonard (Shantaram) is de producent achter de dramaserie, die het verhaal zal vertellen met nieuwe personages die niet in de film te zien waren. We zien hoe rivaliserende bendes het in het New York van midden tot eind 1800 tegen elkaar opnamen. Over castleden die de serie zullen bevolken is vooralsnog niks bekendgemaakt.

Rick Yorn en Chris Donnelly zijn tevens uitvoerend producenten. Later deze maand wordt het project bij alle grote partijen in de tv-wereld gepresenteerd. Zodra we weten wie de rechten weet te bemachtigen, lees je dit natuurlijk op Serietotaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Bond-acteur naast Harrison Ford in 'Yellowstone'-spinoff '1923'
Series / Nieuws

James Bond-acteur naast Harrison Ford in 'Yellowstone'-spinoff '1923'

Tel daarbij op Helen Mirren, en je hebt een cast om van te smullen!

Voormalig Bond-acteur Timothy Dalton is de nieuwste toevoeging aan de cast van 1923, de spinoff van de populaire serie Yellowstone van Paramount+.

In de serie wordt een nieuwe generatie van de familie Dutton in het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd. Dit was een tijd waarin een pandemie, handel in drank en de Grote Depressie hoogtij vierden.

Een bewogen tijd
Dalton zal de rol spelen van Donald Whitfield, een machtige- man die stinkend rijk lijkt te zijn en alles doet om meer rijkdom te vergaren. Hij wordt omschreven als intimiderend en slinks.

Naast hoofdrolspelers Harrison Ford en Helen Mirren zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor James Badge Dale, Brandon Sklenar, Robert Patrick, Darren Mann, Sebastian Roché, Michelle Randolph, Marley Shelton, Brian Geraghty, Jerome Flynn, Jennifer Ehle en Julia Schlaepfer.

De opnames van 1923 vinden momenteel plaats in de Amerikaanse staat Montana. Het is nog onbekend wanneer de serie te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chloe Grace Moretz 'kickt ass' met nieuwe scifi-serie van makers 'Westworld'
Series / Posters

Chloe Grace Moretz 'kickt ass' met nieuwe scifi-serie van makers 'Westworld'

Chloe Grace Moretz ontsnapt uit haar normale leven in Prime Video serie.

Nog deze maand zal de nieuwe serie The Peripheral debuteren op Prime Video. Op 21 oktober zal de eerste aflevering van deze sciencefictionserie verschijnen.

Flynn Fisher, de rol van Chloe Grace Mortiz, zit vast in een klein stadje en probeert te ontsnappen aan haar dagelijkse sleur door videogames te spelen.

Een onbekend bedrijf stuurt haar een nieuw videogamesysteem om te testen. Ze raakt vervolgens volledig in de ban van deze onbekende Virtual Reality-wereld.

Virtual Reality
De virtuele wereld waarin zij terecht komt, biedt haar de avonturen waar ze in haar normale leven naar snakt.

Er zijn echter ook onverwachte gevolgen aan haar deelname in deze virtuele wereld verbonden, ook in haar echte leven, waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook haar familie in gevaar brengt.

The Peripheral is afkomstig van Jonathan Nolan en Lisa Joy, de producenten van Westworld, en is een bewerking van het eerste boek uit de Jackpot-trilogie van William Gibson.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlog nadert in 'Warrior Nun' seizoen 2
Series / Trailer

Oorlog nadert in 'Warrior Nun' seizoen 2

Ava en haar zuster-strijders moeten een manier vinden om Adriel te verslaan in nieuwe trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms komt Netflix met een serie die bij lange na niet zo gehyped wordt als Stranger Things of Umbrella Academy, maar die net zo hard het kijken waard is. Warrior Nun is daar één van.

Het eerste seizoen verscheen twee jaar geleden. Nu is er dus eindelijk een trailer voor het tweede seizoen! De serie, die gaat over een jonge vrouw die krachten ontdekt om demonen te gaan jagen met een geheim leger demonen-jagende nonnen, was een hit bij veel kijkers.

Seizoen 2 komt eraan


Het tweede seizoen van Warrior Nun belooft veel goeds, waaronder een halo-achtig nieuw wapen, waar schurk Adriel al eerder mee is verslagen. Ook wordt er een nieuwe groep geïntroduceerd: de Samaritanen, die de kerk willen ontmaskeren.

Het nieuwe seizoen ziet de terugkeer van Alba Baptista als Ava, Thekla Reuten (in Nederland bekend van series als Overspel en Tessa als techbedrijf eigenaar Dr. Salvius en Kristina Tonteri-Young als zuster Beatrice.

Je kunt seizoen twee van Warrior Nun vanaf 10 november streamen op Netflix!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De duistere dramaserie 'Sagrada familia'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De duistere dramaserie 'Sagrada familia'

In de reeks probeert een familie een nieuw leven op te bouwen, maar dat loopt niet zoals gepland...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Liefhebbers van Spaanstalige series hebben er opnieuw een mooie naam bij om aan hun kijklijst toe te voegen. Vanaf nu is namelijk op Netflix de duistere dramaserie Sagrada familia te bekijken.

In Sagrada familia maken we kennis met een familie die een duister geheim verbergt. Om een nieuw leven te kunnen beginnen beslissen ze om te verhuizen naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De nieuwe relaties die daar ontstaan lijken hun plannen echter danig te bemoeilijken. Vinden ze een manier om het verleden alsnog achter zich te laten of niet?

8 afleveringen
De serie Sagrada familia bestaat uit in totaal acht afleveringen. De cast bestaat uit namen als Pol Hermoso, Najwa Nimri en Laura Laprida. Toch zeker niet de minste namen, in tegendeel.

Ben je er nog niet helemaal zeker van of deze serie ook iets is voor jou? Geen probleem! De onderstaande trailer voorziet je alvast van een mooie kennismaking. Wil je ze vervolgens graag toch volledig bekijken? Dan is dat vanaf nu mogelijk op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rings of Power' finale komt met twee grote onthullingen
Series / Nieuws

'Rings of Power' finale komt met twee grote onthullingen

Identiteit van twee belangrijke personages onthuld in 'Lord of the Rings: The Rings of Power'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van Rings of Power kwam vandaag met het langverwachte antwoord op een prangende vraag: Wie is Sauron?

Dit antwoord kwam in de vorm van Halbrand (Charlie Vickers). Het personage, dat veel Tolkien-fans niet konden plaatsen, was al een kandidaat voor de schurk vanaf het begin. Langzaam maar zeker werd voor Galadriel (Morfydd Clark) duidelijk wie Halbrand werkelijk was. Hij had ook iets te veel interesse in het werk van elfensmid Celebrimbor (Charles Edwards).



Wijs, grijs of blauw?
Voordat Sauron werd onthuld, was er nóg een belangrijk personage dat verdacht werd, namelijk: the Stranger. In een spannende ontknoping blijkt dit personage echter één van de Istari te zijn; een tovenaar, zoals Saruman de Wijze, Gandalf de Grijze of de Blauwe Tovenaars. Welke tovenaar het personage zal zijn wordt hopelijk in het volgende seizoen bekend gemaakt.



De finale voor Lord of the Rings: The Rings of Power beantwoordde twee belangrijke vragen, maar laat de kijker achter met genoeg om uit te kijken naar het tweede seizoen, in 2024 zal verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een verrassende, maar iconische terugkeer in 'Star Trek'
Series / Nieuws

Een verrassende, maar iconische terugkeer in 'Star Trek'

Een origineel personage uit 'Star Trek' maakt een verrassende terugkeer

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een A Star Trek: The Original Series-ster maakt een verrassende terugkeer. Zijn personage uit de originele serie zal namelijk terugkeren in Star Trek: Lower Decks.

Star Trek is een enorme franchise waar heel veel series onder vallen. Daarom zijn er ook heel wat personages in de Star Trek-wereld.

In Star Trek: Lower Decks wordt Brad Boimler wakker in een vreemd huis. Op de brievenbus staat de naam van Kirk, maar toch blijkt Boimler zich in een ander huis te bevinden.

De terugkeer van een origineel personage
Boimler is namelijk helemaal niet in het huis van Kirk, maar van Sulu. De terugkeer van George Takei als Sulu zorgde voor een grote verrassing.

Sulu geeft Boimler de wijsheid die hij nodig had om verder te gaan. Ook waarschuwt Sulu hem voor het paard dat hem gaat bijten.

Uiteindelijk wordt Boimler wakker in de ziekenboeg aan boord van de Cerritos. Daar blijkt dat alles een droom was.

Kijk Star Trek: Lower Decks Op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoelang Negan eigenlijk in 'The Walking Dead' moest zitten volgens Jeffrey Dean Morgan
Series / Nieuws

Hoelang Negan eigenlijk in 'The Walking Dead' moest zitten volgens Jeffrey Dean Morgan

Volgens Jeffrey Dean Morgen mocht Negan eigenlijk helemaal niet zo lang blijven

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We zullen de eerste woorden van Negan in The Walking Dead niet snel vergeten. Hij maakte in ieder geval een sterke indruk met zijn leren jack, honkbalknuppel met prikkeldraad en de iconische woorden: "Pissin' our pants yet?"

Negan (Jeffrey Dean Morgan) zorgde voor een spannende cliffhanger op het einde van seizoen 6. Dit zorgde ook meteen voor de aftrap van seizoen 7 van The Walking Dead.

Dit was het begin van een heerschappij die twee seizoenen lang duurde. En ook de All Out War tussen Rick's Survivors en Negan's Saviors duurde tot het einde van seizoen 8.

Het originele plan voor Negan
Morgan speelt nu al bijna 8 jaar in The Walking Dead, maar dat was niet altijd het plan. In het begin zou Morgan namelijk maar voor drie seizoenen terugkomen.

Dit zou betekenen dat seizoen 9 Negan's laatste seizoen zou zijn geweest. Gelukkig mocht Morgan blijven en heeft Negan zich mogen ontwikkelen in de serie.

Kijk hier The Walking Dead
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende ramp in 'House of the Dragon' letterlijk in de maak
Series / Nieuws

Volgende ramp in 'House of the Dragon' letterlijk in de maak

Deze nieuwe tragedie zorgt voor zware gevolgen voor Rhaenyra Targaryen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In House of the Dragon zijn al aardig wat tragische gebeurtenissen geweest. Nu is er mogelijk weer een tragedie op komst.


House of the Dragon benadrukt hoe gevaarlijk zwangerschappen kunnen zijn in Westeros. In de serie overlijden vrouwen namelijk vaak bij de bevalling.

Deze zwangerschappen zijn niet alleen gevaarlijk voor bijfiguren, maar ook voor hoofdpersonages. Zo zijn Laena Velaryon en Aemma Arryn al eerder in de serie overleden door hun zwangerschappen.


Een nieuwe baby op komst

Nu Rhaenyra zwanger is van haar zesde baby, is er weer een nieuw gevaar bijgekomen. Haar baby, Visenya, wordt namelijk vroegtijdig geboren.

Visenya overleeft deze gevaarlijke bevalling niet, maar Rhaenyra gelukkig wel. Rhaenyra wilde echter heel graag een dochter en dit verlies zal niet zonder grote gevolgen zijn.

Door de dood van Visenya is de woede van Rhaenyra alleen nog maar intenser geworden. En wanneer de burgeroorlog begint, zal Rheanyra gedreven worden door wraak.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avonturenfilm 'Red One' met Dwayne Johnson krijgt versterking
Series / Nieuws

Avonturenfilm 'Red One' met Dwayne Johnson krijgt versterking

De film gaat uitkomen op de streamingdienst Prime Video en dus niet in de bioscoop.

De afgelopen jaren bracht Netflix heel wat grote Originals uit, zelfs met namen als Dwayne Johnson en Chris Evans. Prime Video dacht vast: "wat Netflix kan, kunnen wij ook". Met de twee Hollywoodgrootheden maken ze nu de film Red One.

Maar er zijn meer acteurs betrokken bij de actie/avonturenfilm. Via Deadline wordt nu duidelijk dat Amazon Studios ook actrice Lucy Liu, bekend uit Charlie's Angels en de serie Elementary, heeft toegevoegd aan de cast.

Liu zien we volgend jaar ook in de grote blockbuster Shazam! Fury of the Gods. Even geleden werd al duidelijk dat Kiernan Shipka uit Mad Men een rol heeft in de film van regisseur Jake Kasdan, de kopman bij de recente Jumanji-films.

Red One op Prime Video
De film heeft nog geen plot, maar wordt omschreven als een "werelds actie-avonturenkomedie in het vierkwadrant, die een heel nieuw universum presenteert om te verkennen binnen het vakantiegenre." Een nieuwe franchise ligt in het verschiet.

De film moet met kerst 2023 op Prime Video verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het probleem dat Kevin Feige heeft met einde 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Het probleem dat Kevin Feige heeft met einde 'She-Hulk'

Dit is het probleem dat Marvel-baas Kevin Feige had met het einde van She-Hulk.

Het eerste en mogelijk laatste seizoen van She-Hulk is afgelopen. De seizoensfinale bevatte genoeg spektakel, maar toch had Marvel-bas Kevin Feige er een probleempje mee.

We zagen van alles gebeuren in de She-Hulk-finale. She-Hulk (Tatiana Maslany brak de vierde wand door zich af te vragen waarom alle Marvel-films op dezelfde manier eindigen, en we zagen een verwijzing naar Kevin Feige.

Feige over She-Hulk
Er werd verwijst naar Kevin Feige in de vorm van K.E.V.I.N., een zelfbewuste AI in de vorm van een robot. De robot draagt een soort van petje, precies zoals de échte Kevin Feige ook altijd een pet draagt wanneer hij zich in het openbaar vertoond.

Maar dat is precies waar de Marvel-baas een probleem mee had. Toen het idee van de pet op de robot aan hem gepitcht werd, reageerde hij als volgt: "Nou, dat is volledig onlogisch. Waarom zou een robot dat dragen?"

Waarop hoofdschrijfster Jessica Gao van She-Hulk reageerde: "Dat is het onderdeel dat niet logisch voor je is? Dat is de magische lijn waar je niet over wil gaan? We hebben je voorgesteld als een AI-brein dat alle Marvel Cinematic Universes bestuurt, maar waar je niet voorbij kunt gaan, is dat het misschien een petje bovenop de machine heeft? En hij zei: 'Ja'."

Het eerste seizoen van She-Hulk is met gemixte reacties ontvangen. De serie staat momenteel op een 5,1/10 op IMDB. Bekijk She-Hulk nu op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In Nederland is 'House of the Dragon' niet hét kijkcijferkanon
Series / Nieuws

In Nederland is 'House of the Dragon' niet hét kijkcijferkanon

Wellicht tegen de verwachtingen in, is House of the Dragon niet hét kijkcijferkanon van HBO Max in Nederland.

House of the Dragon is natuurlijk onwijs populair. Dat kon haast niet anders met een Game of Thrones-serie. Maar wellicht tegen de verwachtingen in, is er een nóg populairdere serie momenteel op HBO Max!

We hebben het over Rick and Morty seizoen 6. Net als House of the Dragon is de serie momenteel bezig, met nieuwe afleveringen iedere week. En ze worden behoorlijk goed bekeken.

Kijkcijferkanon HBO
Rick and Morty staat dus aan de top van de HBO Max-lijst van deze week. De populariteit die de serie over zes seizoenen op heeft gebouwd kan dus niet onderschat worden.

House of the Dragon staat op de tweede plek, gevolgd door Young Sheldon, The Originals, Friends en Game of Thrones. De populairste films op HBO Max momenteel zijn Mortal Kombat, Elvis, The Batman, Dune en The Little Things.

Het zesde seizoen van Rick and Morty bestaat uit tien afleveringen, waarvan er nog vier moeten verschijnen. Ook House of the Dragon telt tien afleveringen in totaal, hoewel er daar nog maar twee van uit hoeven te komen.

Bekijk Rick and Morty nu op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abonnement op Netflix wordt de helft goedkoper!
Series / Nieuws

Abonnement op Netflix wordt de helft goedkoper!

In november lanceert Netflix een goedkopere versie van een abonnement op de streamingdienst.

Mogelijk goed nieuws: Netflix lanceert op 3 november een goedkopere variant van een abonnement op de streamingdienst. Met deze budgetoptie hoopt Netflix weer nieuwe abonnees aan te trekken.

Het nieuwe 'Basic With Ads'-abonnement wordt in de markt gezet als een goedkopere variant van het Netflix-abonnement met reclames. De reclameduur wordt vier tot vijf minuten per uur.

Goedkoper Netflix
In de VS gaat het Basic With Ads-abonnement 7 dollar per maand kosten. Het normale abonnement kost daar 10 dollar per maand. In Duitsland betalen ze momenteel 8 euro voor het normale abonnement, en het Basic With Ads-model gaat 5 euro kosten.

Over de details van het model in Nederland is nog niets bekend, maar de verwachting is dat dezelfde prijs zal gelden als in Duitsland. Een normaal abonnement kost in Nederland momenteel namelijk ook 8 euro per maand.

Het Basic With Ads-abonnement komt dus voor een goedkopere prijs, maar inclusief vier tot vijf minuten aan reclame per uur. Deze reclames duren tussen de vijftien en dertig seconden en worden voor en tijdens het afspelen van films en series getoond.

Daarnaast heeft het goedkopere abonnement een kleiner aanbod aan films en series. Wel zegt Netflix te werken aan licentiedeals, waardoor het aanbod alsnog toe zal nemen.

Ten slotte is het voor abonnees met dit goedkopere abonnement niet mogelijk om content te downloaden.

Het nieuwe Netflix-abonnement met reclames gaat op 3 november live.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emily Blunt strijd zich door het Wilde Westen in nieuwe beelden van 'The English'
Series / Nieuws

Emily Blunt strijd zich door het Wilde Westen in nieuwe beelden van 'The English'

De nieuwe trailer laat zien dat een partnerschap zich op de eigenaardigste manier kan ontwikkelen.

De serie van Prime Video over het leven van een Engelse vrouw in het Wilde Westen gaat binnenkort in première. Na een eerder uitgebrachte teaser komt Prime Video nu met een nieuwe trailer om de kijkers warm te maken.

Achtervolgingen, avontuur en een partnerschap die zich op een ongebruikelijke manier ontwikkelt komen voorbij in The English. Het wordt een Western vol achtervolgingen en vindt plaats in het midden van de VS omstreeks 1890. Emily Blunt (The Devil Wears Prada, A Quiet Place) speelt de rol van de Engelse aristocratische Lady Cornelia Locke. Door omstandigheden bevindt ze zich in het gezelschap van een voormalig ruiter van een indianenstam.

Ontsnapt aan de dood
Deze ruiter en scout van de Pawnee indianenstam genaamd Eli Whipp wordt gespeeld door Chaske Spencer (Wild Indian, Twilight: New Moon). In de trailer is te zien hoe de twee bij elkaar komen. Allebei staan ze op het punt geëxecuteerd te worden maar weten op wonderbaarlijke wijze te overleven.

Vanaf dit punt is Lady Cornelia op oorlogspad naar degene die haar kind hebben vermoord en Eli Whipp besluit haar te helpen in een gezamenlijke zoektocht naar wraak. Meer rollen zijn er voor onder andere acteurs Rafe Spall, Toby Jones, Tom Hughes en Ciarán Hinds.

Kijk hieronder alvast naar de nieuwste trailer. Vanaf 11 november is The English te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.