search
Gamechanger in finale 'The Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Gamechanger in finale 'The Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power'

De identiteit van het personage "The Stranger" in 'Rings of Power' verandert alles!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de finale van The Lord of the Rings: The Rings of Power daar is, en de onthullingen uit de aflevering nog vers in het collectieve geheugen liggen, is het tijd om te kijken naar de identiteit van The Stranger. En wat zijn identiteit kan betekenen voor het tweede seizoen!

De Tovenaar
Toen dit personage, gespeeld door Daniel Weyman, arriveerde in een grote vuurbal werd meteen al gespeculeerd over wie hij zou zijn. Vanwege zijn affiniteit met vuur en zijn ongecontroleerde krachten werd al snel gedacht dat hij Sauron zou zijn.

Zijn vriendschap met de proto-Hobbits, de Harfoots, trok echter zijn slechtheid in twijfel. Was hij dan toch Gandalf? Saruman was ook een sterke kandidaat en ook Radagast en de Blauwe Tovenaars werden genoemd.
Na gisteren weten we in ieder geval zeker dat hij een Istar is, een tovenaar.

Volg je neus
Toch zijn er nog steeds sterke aanwijzingen dat de tovenaar Gandalf is. Zeker nadat de Tovenaar Nori adviseert om "altijd je neus te volgen", een uitspraak van Gandalf in Peter Jackson's The Fellowship of the Ring.Nog meer vragen
Met de identiteit van de Vreemdeling (of Gandalf) vastgesteld, wordt het wachten op het tweede seizoen. Is dit het begin van een origin story voor Gandalf de Grijze? Waarom is hij eerder naar Midden-Aarde dan in de boeken het geval is. We zullen het pas in 2024 weten. Tijd genoeg is om oude theorieën af te stoffen en nieuwe te verzinnen.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is in zijn geheel te streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen