F1-hitserie 'Drive to Survive' stapt op de fiets

F1-hitserie stapt op de fiets

Hoop op extra aandacht voor Tour de France met hitserie

Bas de Kramer, 15-10-2022 16:14

Begin dit jaar heeft Netflix bekend gemaakt om zich samen met Box to Box Films, producent van Drive to Survive, niet alleen op de Formule 1 te richten, maar om zich ook op een andere sport te gaan richten.
Drive to Survive zorgde voor een aanzienlijke toename van Formule 1-fans. Volgens het wereldwijde analysebedrijf Nielson raakten in het jaar dat de serie begon elke maand 2,7 miljoen 16- tot 35-jarigen extra geïnteresseerd in de Formule 1.

Nu op de fiets
De Tour de France zou natuurlijk ook graag meer jongere kijkers aan zich binden. Daarom heeft men de handen ineengeslagen met Box to Box en is de afgelopen Tour de France intensief gevolgd door de nodige extra camera's.

Als deze serie, die Netflix in de zomer van 2023 verwacht uit te gaan zenden, ook maar in de buurt van de populariteit van Drive to Survive zou komen zou de belangstelling voor de Tour de France en het wielrennen in het algemeen enorm kunnen toenemen.

Vlak voor de Tour 2023?
De verwachting is dat dat de serie eind juni te zien zal zijn op Netflix. De Tour de France 2023 gaat op zaterdag 1 juli van start in Bilbao, Spanje.

Netflix bracht seizoen 4 van Drive to Survive een week voor de eerste race van 2022 uit en het lijkt logisch dat eenzelfde tactiek gevolgd gaat worden met deze Tour de France-serie.

Bron: Netflix

Lees meer over: tour de france, f1, formule 1, drive to survive, fiets

Populair nieuws