Netflix trekt een lange neus naar Disney+

Netflix trekt een lange neus naar Disney+

Filmnieuws - De ene Pinocchio is de andere Pinocchio niet blijkt uit de ontvangst.

Bram de Groot, 17 oktober 2022 11:07

Eerder dit jaar verscheen op Disney+ de grote sprookjesfilm Pinocchio van regisseur Robert Zemeckis en met Tom Hanks. Netflix brengt later dit jaar ook een Pinocchio-film uit. Deze komt van Guillermo del Toro.
Het zijn duidelijk compleet verschillende films. De Disney+-film is een verfilming van Disney's animatiefilm uit 1940 en de versie van Netflix is een stop motion-film en duidelijk grimmiger. De ontvangst van de films is ook behoorlijk verschillend.

Twee keer Pinocchio in 2022
Pinocchio met Hanks werd erg zwak ontvangen door de critici. De film staat op slechts 26 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Ook het publiek vond de film zwak, gezien de 30 procent als Audience Score.

Je ziet deze Pinocchio hier op Disney+.


De betere Pinocchio
Guillermo del Toro's Pinocchio heeft wel een sterk ontvangst. Sinds de officiële première tijdens het BFI London Film Festival op 15 oktober verschijnen er heel wat goede reacties online. Op het moment van schrijven staat deze versie op de volle 100 procent op de Tomatometer.

Je ziet deze Pinocchio hier op Netflix.


Ondanks dat er nog maar weinig recensies zijn verzameld van de Netflix-film en deze pas ergens in november beperkt voor het publiek in de bioscopen verschijnt - en 9 december op Netflix - mag duidelijk zijn dat Netflix een veel betere film heeft opgeleverd dan Disney+.


Lees meer over: Pinocchio, Netflix, Disney, Robert Zemeckis, Tom Hanks, Guillermo del Toro

Populair nieuws